Beskrivning och egenskaper hos körsbärssorter Malinovka, de bästa regionerna för odling

Bland de många olika existerande körsbärsorterna är det Malinovka som anses vara den klassiska sorten i denna kultur - högavkastande, frostbeständig med en lång hållbarhet för frukt.
Därför blir en trädgård med körsbärsträd av den här typen närvarande i den en trädgårdsmästares verkliga stolthet. Och på vintern är ljusa och aptitretande körsbär en läcker delikatess i form av till exempel sylt eller kompott.

Variationshistoria

Kulturen för denna körsbärsort presenteras av inhemska uppfödare i slutet av det tjugonde århundradet på grundval av utvecklingen av All-Russian Institute of Horticulture. Robin ingick i statsregistret i centrala, mellersta Volga och uralregioner. Botanikerna som deltar i skapandet av denna sort - H. Enikeev och S. Satarova - har lagt till en mängd nya sorter av bär på listan över fruktgrödor.

Cherrybeskrivning

Namnet på denna körsbärsort talar för sig själv och förknippas med en slags ringande sångfågel i form av en robin eller, med andra ord, en zoryanka. Beskrivningen av sorten inkluderar kulturens egenskaper, som är speciella för denna körsbärsort. Träd som når en höjd av 3 meter är markerade med en rundad, sfärisk form, krona.

Viktig! Trädets täthet kräver konstant tunnning.

Formen och storleken på den lummiga delen av busken har ett standardmönster och liknar andra körsbärsorter. Bladen, med början från toppen av körsbärsträdet, har mörkare utseende med en blank och glansig yta. Den löviga delens botten indikeras av bladens ljusa färg.

cherry robin

Aptitretande bär har en djup röd färg med en vikt på 4-5 gram vardera. Den saftiga massan av frukten med en tät struktur har en söt och sur smak. Den lilla stenen kan lätt separeras från körsbärens saftiga massa.

För- och nackdelar med sorten

Robin har, liksom andra fruktträd, olika fördelar och nackdelar.

Plusserna för dessa körsbärsträd inkluderar:

 • högt utbyte;
 • utmärkta smakegenskaper;
 • frostbeständighet;
 • god immunitet mot vissa sjukdomar;
 • sen mognad;
 • enkel vård.

cherry robin

Nackdelarna med denna variation av träd inkluderar egenskaper i formen:

 • självfruktbarhet, uttryckt i blomningen av busken utan ytterligare bildning av frukt på den på grund av otillräcklig pollination av insekter;
 • små bär;
 • känslighet för sjukdomar såsom monilios, kokomykos.

Viktig! För att få en rik skörd nära Malinovka är det nödvändigt att plantera sina pollinatorer, nämligen följande körsbärsorter - Lyubskaya, Shubinka, Vladimirskaya.

Hur populär är det hos trädgårdsmästare?

Robinovka är populär bland trädgårdsmästare och älskare av körsbärsberedningar. På grund av den sena frukten kännetecknas körsbärsbär av hög försäljningsbarhet och smak. Den rika skörden av körsbär som skördas är idealisk för beredning av konserver som kompott, konserver, sylt, gelé.

cherry robin

Egenskaper av robinovka körsbär

Denna körsbärsort har följande egenskaper:

 • enkel vård;
 • genomsnittlig resistens mot sjukdom;
 • utmärkt produktivitet och tidig mognad;
 • lämplighet för olika typer av bearbetning;
 • användningen av bär i industriell skala;
 • bärens långa hållbarhet.

cherry robin

De bästa regionerna att växa

På grund av Robin's popularitet, på grund av dess opretentiösa vård och höga avkastning, odlas sorten nästan överallt av amatörsträdgårdsmästare. Regionerna i Centrala, Mellanöstern och Ural anses vara lämpliga platser för plantering av detta körsbär.

Sjukdomar och skadedjur

En betydande nackdel med denna körsbärsort är den otillräckligt höga immuniteten mot svampsjukdomar. Därför är det så viktigt att ha en uppfattning om sjukdomarna som drabbar Robin och metoderna för att bekämpa dessa svampsjukdomar.

cherry robin

Körsbärskultur är mottaglig för:

 1. Coccomycosis - en svampsjukdom där trädet slutar att bära frukt, och bladen, blommorna och bären torkar ut och faller av. Fullständig beskärning av de drabbade trädgrenarna och fungicidbehandling krävs.
 2. Monilios - en sjukdom som manifesterar sig i form av brännskador på bladen och trädets oförmåga att bära frukt. Behandling - fullständig förstörelse av drabbade grenar och blad genom förbränning, behandling med fungicider.
 3. Antrakos - en svampsjukdom där grenarna i ett träd torkar och löv faller. Rekommenderad beskärning av skadade områden i trädet och besprutning med medel i form av Ridomil, Acrobat.
 4. Gum - en skada som manifesterar sig i form av en vätska på barken av ett träd, liknande harts. De platser som drabbats av sjukdomen måste omedelbart rengöras för hartshaltig vätska och såren måste behandlas med en trädgårdslack.
 5. Rost, manifesterat av brunröda fläckar på bladverket. Behandling med kopparsulfat krävs.

Dessutom kan körsbärsträd infektera skadedjur i formen körsbärsvivel, bladlöss, malar, slimig sågflyg.

Sådana insekter måste avlägsnas med hjälp av kemikalier och omedelbart bortskaffande av de infekterade delarna av grödan.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa