Beskrivning av variation och egenskaper hos fruktkörsbär Garland, plantering och skötsel

Innan du köper ett körsbär studerar Garland beskrivningen av sorten och alla dess egenskaper. Hitta ett bra körsbär och söt körsbär hybrid ganska svårt. Men Garland-sorten är en av de hybrider som kombinerar de bästa egenskaperna för körsbär och söt körsbär.

Avelshistoria

Hybriden uppföddes av uppfödaren A. Ya. Voronchikhina. För att skapa en ny variation användes Krasa Severa och Zhukovskaya ankor.

körsbärsgarland

Beskrivning

Beskrivningen av sorten börjar med trädets egenskaper. Växten är inte lång, når en höjd av cirka 2,5 m. Kronen är rundad, förtjockad av grenar är svag. Bladen är stora, mättade gröna, bladytan är matt. Bladen är ofta asymmetriska.

Blomställningar är stora, rosa, samlade i buketter med 3-5 blommor. Blomställningsdiametern är 3-4 cm. Garlandens frukter är stora, i genomsnitt vikt 6 g. Skalet är röd-skarlakansrött, massan är saftig med en söt och sur eftersmak. Stenen är liten, lätt separerad från massan. Provningsresultatet är 4,1 poäng av 5.

fruktkaraktäristik

Specifikationer

Innan du väljer en körsbärsträd bör man uppmärksamma anläggningens motståndskraft mot frost och torka, produktivitet, pollinering av blommor och sjukdomsresistens.

Torkmotstånd och vinterhårdhet

Körsbärsträdet tolererar inte torka väl. Därför får övertorkning av jorden inte tillåtas. Men växten tolererar frost bra. Kransen tål även svår frost. Skott börjar frysa om temperaturen sjunker under -30 grader.

växtbeständighet

Pollinering, blomningstid och mognadstider

Sorten är medium tidigt. De första röda bären skördas i slutet av juni. Garlanden är en av de första som blommar i trädgården. Många trädgårdsmästare hävdar att pollinerande träd inte krävs för hybriden. Men som regel växer mer än ett träd i trädgården i söder, så pollinering sker ändå.

Produktivitet, frukt

Efter plantering av en planta börjar växten bära frukt på 3-4: e året. Avkastningen är låg de första åren, men när trädet växer ökar avkastningen. Ett ungt träd ger upp till 7 kg frukt. Gradvis växer denna siffra och sträcker sig från 25 kg från ett fullt format träd. Det maximala utbytet som skördas från Garland är 65 kg.

medium tidig sort

Sjukdom och skadedjursresistens

Körsbärsresistens mot sjukdomar i fruktgrödor är genomsnittligt. Ofta lider sorten av coccomycosis. Undantaget är monilial burn. Hybriden är immun mot denna sjukdom.

Fördelar och nackdelar med sorten

Fördelarna inkluderar:

 • Tidig frukt.
 • Frukt smak.
 • Produktivitet.
 • Immunitet mot monilial förbränning.

Nackdelarna inkluderar fruktens tunna skal, varför bären kännetecknas av låg transportabilitet.

frukt smak

Landningsregler

Under plantering uppmärksammas valet av en plats, beredningen av plantor och själva planteringen.

Landningsdatum

Körsbär planteras i slutet av april och mitten av oktober.

Sitsval

Det rekommenderas att plantera plantor i öppna, soliga områden på en kulle. Vatten ska inte samlas nära trädet på våren.

små kransar

Vad kan planteras bredvid

Det rekommenderas inte att plantera hallon och havtorn intill Garland. De bästa grannarna är andra sorter av körsbär och söt körsbär, liksom andra fruktträd.

Urval och beredning av plantmaterial

Välj friska plantor med ett starkt rotsystem utan tecken på skada för plantering. Innan plantering, några timmar före plantering, doppas rhizomen i preparat som aktiverar tillväxt. Och strax före plantering doppas rötterna i en vattenlösning av lera.

materialberedning

Planteringsstadier

Planteringsstadier:

 • Gräv ett hål, sova på botten av gödselmedel (gödsel, kväve och aska).
 • Lämna hålet i 2-4 veckor.
 • Kör en insats i mitten av gropen.
 • Lägg plantan i hålet, begrava den med jord.
 • Tampa jorden nära stammen.
 • Bind bagagerummet vid insatsen.

Häll hålet med mycket varmt vatten i slutet av planteringen.

överflöd av bär

Vård

Vården inkluderar vattning, utfodring och beskärning.

Vattning

Hybriden vattnas fyra gånger:

 • Under perioden med njurbildning.
 • Under blomningen.
 • Innan frukt.
 • Innan kallt väder börjar.

Vattning utförs med varmt vatten.

moln på himlen

Toppdressing

Under första halvan av säsongen tillsätts kväve och organisk gödsling till jorden. Under andra halvan av säsongen matas körsbär med fosfor och kalium. Från organiskt material används gödsel, kompost, torv, mullein och ask.

beskärning

Formativ beskärning utförs på våren. Unga grenar och skott skärs av. Några få skelettgrenar är kvar. På hösten skärs sjuka och torra grenar av.

stort gäng

Sjukdomar och skadedjur, metoder för kontroll och förebyggande

Som en förebyggande åtgärd sprayas träd med järnsulfat och kopparinnehållande preparat. För skadedjur behandlas växter med "Atkara", "Nitrafen" eller andra kemikalier från skadedjur av fruktträd. Dessutom hjälper en lösning av tvätt tvål. Som en förebyggande åtgärd planteras vitlök eller ringblommor bredvid körsbär. Lukten av dessa växter avvisar insekter.

fruktträd

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa