Egenskaper och beskrivning av Dobraya körsbärssorter, fördelar och nackdelar

Den ursprungliga sorten, som kännetecknas av sin speciella smak, erhölls genom att korsa en odlad växt med en fågelkörsbär. Resultatet är en Dobaya cherry-sort - vinterhård, hårdaktig och fruktbar. Bärens lilla storlek kompenseras av deras smak - det är bättre att inte komma med vin, juice, sylt.

Beskrivning

Körsbär skiljer sig i kvaliteter som efterfrågas i det hårda klimatet i Sibirien och Ural: det tål frost och gläder ägarna med rikliga skördar av små men goda frukter. Sorten ärvde en liten bitterhet från fågelkörsbär, men fick en exceptionell uthållighet och vitalitet.

Genom att beskriva sorten i hortikulturella referensböcker rekommenderas uppfödare att testa den där andra arter inte slår sig bra: Den goda börjar definitivt växa och bära frukt.

Fördelar och nackdelar med sorten

Fördelarna beskrivs kort genom följande kriterier:

  1. Frostbeständig.
  2. Härdig.
  3. Ger.
  4. Utsökt.
  5. Universellt bruk (för hemmagjorda produkter, vinframställning).

bra körsbär

Det finns också nackdelar. Bären är små, bitter-syrliga, med en sen mognadstid (mognar helt i september).

Egenskaper av trädet och frukt

Utåt liknar Kind en fågelkörsbär: samma understora buskar, generöst ströda med ofta belägna blommor. Bärns färg är mörk, nästan svart; de är runda, små (upp till ett och ett halvt gram), doftande och något bittera.

Trädet, under blomning eller frukt, kommer att dekorera trädgården. Cherry är förvånansvärt harmoniskt utvecklad för sin storlek, med en smal, rak stam och vertikalt orienterade skott.

bra körsbär

Funktioner av plantering och vård

Den typen kräver inte överdriven vård: hon har tillräckligt med vattning och regelbunden utfodring. Det kan växa i två sorter: med boles och standardbuske. På vintern är det utan skydd, tål lugnt svår frost.

För plantering väljer de inte svampiga, väl ventilerade (möjliga på en kulle) platser med lätt och dränerad jord.

De södra sluttningarna är inte lämpliga, de västra, nordvästra och sydvästra riktningarna är att föredra. Jordblandningens surhet (lam är bäst) ligger i intervallet 6,5-7 pH. Lerajord rekommenderas inte; kalkning utförs ett år innan plantorna planteras.

bra körsbär

En annan viktig regel: under de hårda odlingsförhållandena, bör den goda "bortskämd" - förbered marken mer noggrant för henne och gödslas mer rikligt. Dåliga jordar matas med mineraler - fosfor och kalium, organiskt material (humus) tillsätts. Kompost är också lämplig. Vattning bör helt överges om jorden matas tillräckligt med fukt i akvifern.

Cherry tolererar torka bättre än överflödet.Det är lätt att bestämma en plats för plantering i trädgården genom närvaron av körsbärsvänliga grannar: där fågelkörsbär, ek eller lönn, bergaska, bönor växer, kommer Gud att slå rot.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa