Varför körsbärsfrukter blir röda och torra på trädet och vad som måste göras

Hälsan hos ett fruktträd kan bestämmas av dess utseende. När bladen börjar torka ut är detta det första tecknet på ett allvarligt problem i växternas utveckling. Vad gör man när körsbäret torkar? Trädgårdsmästaren tänker på detta och tittar på körsbäret, med vilket gulade löv flög runt mitt på sommaren. Och här är det viktigaste att identifiera orsaken till torkningen av trädet, frukt. Och övervägande förebyggande åtgärder kommer att undvika problem.

Vad kan vara orsakerna

När bladen på körsbärsträdet är ljust grönt, utan fläckar eller prickar, är växten frisk och kommer att bära frukt rikligt. Men ofta under blomningsperioden börjar bladen och grenarna att torka ut. Anledningen till detta ligger i det faktum att:

 • plantan planterades till ett stort djup och rötterna börjar undermineras;
 • för mycket fukt i jorden;
 • brist eller överskott av mineraliska och organiska ämnen i området;
 • trädet utsattes för svår frost på vintern.

I mitten av sommaren, när frukterna visas, kan de börja torka ut. Bären blir röda, men deras kött krymper och torkar upp. Istället för saftiga körsbär finns det ben täckta med brun hud. Vanligtvis är fenomenet typiskt för svala och fuktiga somrar, när träden i trädgården attackeras av patogena svampar eller skadedjur.

Patologiska processer sprider sig i försummade fruktträdgårdar, där jordbrukstekniken för odling av stenfrukter inte används. På stammen sjukt körsbär Observera närvaron av gummi som rinner från stammen. Sedan slutar växten utvecklas, torkar och dör.

Pestkontroll

Den huvudsakliga körsbär skadedjur livnära sig på juice och suga dem ur löv och frukt. Därför förlusten av bärskörd och torkning av trädet. Faran bärs inte bara av vuxna insekter utan också av deras larver. Efter valpen tillbringar insekter vintern under snön, i marken, och på våren visas vuxna från dem, vilket skadar den framtida skörden, förstör körsbäret.

körsbär torkar

Genomföra skadedjursbekämpning:

 • körsbärsfluga;
 • bladlöss;
 • sawfly;
 • körsbärsskottmöl;
 • hagtorn

Det är nödvändigt i förväg, bespruta buskar och träd med insekticidala preparat på våren, före knopp. Det är bättre att välja medel för systemisk handling. Bland dem är "Iskra", "Kinmiks". Sawflies ser ut som en fluga, men skadar i larven, som leder till skelett av löv. När vintern kommer överlever larverna i kokongerna frost i det övre jordlagret.

Efter valpen födas vuxna insekter på sommaren och börjar lägga ägg. Under en säsong kan en sågfärg förvandla ett körsbär till ett lövfritt träd. Sågfilen kan skrämmas bort med svavelrök. Och genom att gräva upp stammcirkeln kan du förstöra larvkolonierna i marken.

 hagtorn larver bo

Vintern bon av hagtorn larver samlas och förstörs under hösten. Om de lämnas intakta kommer larverna att skada växterna under växtsäsongen.

Du kan bekämpa bladlöss med folkrättsmedel och kemikalier. Det är nödvändigt att förstöra myrkolonierna som lockar bladlöss till körsbäret.

Men det är nödvändigt att utföra sådant arbete under hösten som:

 • beskärning av grenar;
 • bearbetning av sprickor på en trädstam, skär på grenar med trädgårdstopp;
 • skörda löv, fallna frukter, grenar, bränna dem;
 • gräva stammcirkeln;
 • sprutar jorden under trädet med en lösning av urea före vintern.

Om arbetet utförs regelbundet kommer inte körsbäret att attackeras av skadedjur. Men många av insekterna bidrar till att trädet försvagas. Därför uppkomsten av svampinfektioner.

körsbärssjukdom

Svampsjukdomar

En gynnsam period för aktivering av patogena svampar är sommar med riklig nederbörd och lufttemperatur högst 15-17 grader Celsius.Svampen av monilios behåller sin livskraft väl under perioder med milda vintrar och infekterar stenfrukter mycket snabbt. När trädet börjar torka ut i juli och förlora hälften av dess bladverk, indikerar detta att sjukdomen börjar.

Sjukdomen manifesterar sig som en brännskada när svampen kommer in i skogen. Sporer påverkar också bären och bildar gröna holmar på dem. Från fruktens saftiga massa återstår endast torkade frön på grenarna.

För att rädda körsbäret behandlas kronan snabbt med preparatet "Horus", efter att den drabbade delen av busken har klippts av. Efter 2 veckor sprayas de med "Skor".

hastighet betyder

Symtomen på coccomycosis är synliga för blotta ögat. På sommaren börjar gulnade blad falla från trädet, även om grödan fortfarande hänger på grenarna. Det är nödvändigt att bekämpa infektionen efter att bären har plockats. Bladen rakas i högar och bränns, och stammcirkeln spills med en lösning framställd av 400 gram urea på en hink med vatten. Vårbehandling med Bordeaux-vätska genomförs i april medan njurarna är i vilande tillstånd. Det är nödvändigt att upprepa sprutningen efter att körsbärsträdet blommar.

För att förhindra att sjukdomen återkommer, behandlas de på hösten med preparat som innehåller koppar: "Ridomil", "Oksikhom".

Antraknossvampen har en skadlig effekt på körsbärsröda. Förutom utseendet på fläckar på bladen noteras ruttning av frukten. Vid de första tecknen på sjukdomen måste du spraya med en lösning av kopparsulfat, ta 50 gram per 10 liter vatten. Bordeauxvätska med en koncentration av 1% är också effektiv.

Oxyhom botemedel

En stenfruktkultur infekterad med klusterosporium tappar sina blad, som blir bruna och torra. Frukten blir också små och krymper till benet. Tuggummiläckage syns på skotten. Körsbär härdas genom sprayning med Bordeaux-vätska tre gånger. Första gången i spiralstadiet, sedan omedelbart efter blomningen. Den sista behandlingen utförs efter 10-15 dagar. Och hela infekterade delen av trädet måste förstöras.

Sporer av den falska tinder-svampen, som förekommer på körsbäret, leder till fullständig uttorkning av trädet. I juli är det nödvändigt att ta bort svampens tillväxt, eftersom sporerna för närvarande inte har bildats ännu. Och såren som dök upp efter att svampen skurits smutsas ut med trädgårdsvar. Sjukdomar överträffar trädet med felaktig grödavård.

Allmänna tips för torkning av körsbär

Om det visar sig att körsbäret är torrt måste åtgärder vidtas snabbt. Du vill inte tappa hela trädet.

körsbär torkar

För detta:

 1. De utför behandling mot sjukdomar i flera steg under våren och hösten. Från läkemedel kommer resultatet från medel "Skor", "Horus", Bordeaux vätska. Några dagar före uppkomsten av blommor och efter skörd är det absolut nödvändigt att utföra bearbetning. Och på våren måste du tvätta tvättstammen med tillsats av kopparsulfat till kalk.
 2. Klipp av torra skott.De torkade grenarna sågas eller skärs av med en beskärare, vilket fångar den friska delen med 12-15 centimeter.
 3. Om bären har torkat upp skördas och förstörs de som bärare av svampsporer.
 4. Plantan överförs till en annan plats. Men först gräver de upp det, undersöker rötter. Den underjordiska delen av anläggningen beskärs lätt och skärningen sänks i 4 timmar i en lösning av kamferalkohol (15 droppar per halv liter vatten).
 5. Slagen med harts, klipps gummi skott.

körsbär beskärning

När körsbäret torkar på grund av att rotkraven börjar ruttna, är det nödvändigt att ta bort skiktet av mulch, reglera grödans fukt.

Förebyggande åtgärder

Att förhindra körsbär från att torka ut är lättare än att återföra dem till det normala.

Förebyggande åtgärder inkluderar:

 • behandling av skadade delar av ett körsbärsträd med trädgårdslack;
 • rengöring och förbränning av torra, sjuka skott, bär, blad;
 • gräva upp jorden i körsbärsplantering på hösten och våren;
 • att tvätta stammen i april och oktober med kalkmjölk;
 • toppförband med kaliumsulfid, upplösning 1 matsked i 3 liter vatten;
 • toppdressing med torv innan vintern.

Regelbunden vattning av trädet sparar körsbär från att torka ut. Det är inte nödvändigt att väta marken för mycket, men det är nödvändigt att hålla den fuktig på ett djup av 5-10 centimeter. Växten matas efter behov, men det är nödvändigt att lossa jorden i rotcirkeln ständigt, särskilt efter regn. Innan vintern gräver de upp en tomt för att förstöra skadedjur som övervintrar i jorden, svampsporer.

Förhindrar förekomst av sjukdomar genom sprayning med Bordeaux-blandning eller kopparsulfat. Det är bättre att utföra bearbetning före blomning och efter skörd.För att utesluta tandköttsbildning är det nödvändigt att gräva spår i trädgården och vattna körsbäret utan stillastående vatten. Körsbär kommer inte att torka ut om du följer reglerna för jordbrukskultur, utför sjukdomsförebyggande och skyddar mot skadedjur.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa