Beskrivning och egenskaper hos söta körsbärssorter Prjuda, Evans Bali, Askepott och Sevastyanovskaya

Körsbär i din trädgård är en bra lösning. Trädet blommar vackert och ger en riklig skörd. Aromatiska kompott och konserver är gjorda av bär, de används för pajer och klimpar. Men det finns inte många älskare av färska bär, eftersom de har en uttalad surhet. Faktum är att hittills har många sorter av söta körsbär odlats som alla trädgårdsmästare kan växa.

Funktioner av söta sorter

För att göra bären sötare korsade uppfödarna det välbekanta körsbäret med en söt körsbär. Det finns sorter med andra ursprung, till exempel hybrider av olika typer av körsbär. De kännetecknas av följande funktioner:

söta sorter

  1. Hög produktivitet.
  2. Stora till medelstora körsbär.
  3. Attraktivt bärutseende.
  4. De tolererar låga temperaturer väl på vintern.
  5. Lämplig för centrala Ryssland.
  6. Lätt att ta hand om.

Söta körsbär

Arbetet med att förbättra egenskaperna hos hybrider pågår pågår. Jag skulle vilja att trädet är motståndskraftigt mot kallt väder, skadedjur och sjukdomar, bär frukt varje år, bären är stora och söta. Varje sort av söta körsbär har sina egna egenskaper. De mest populära bland trädgårdsmästare är Quirk, Askepott, Miracle Cherry, Sevastyanovskaya, Firtash, Evans Bali. Du kan bekanta dig med sortens beskrivningar och välja den som passar bäst i din trädgård.

röd körsbär

Fluga

Medelstora träd med en tät, rundad krona. Det har en hög tillväxthastighet, medan det vuxna körsbäret är ganska kompakt - högst 3-4 meter. 6-7 kg skörd skördas från ett träd, mindre ofta - upp till 9 kg. Delvis självbestöad.

En erkänd dessertvariant. Bären är stora, medelvikt 5 g. Mogna i mitten av juli. De har en mörkröd hud och kött, benen lossnar lätt. Det smakar söt. Massan är mycket saftig, så Fad är väl lämpad för att få körsbärssaft och matlagningskompoter.

medelstorlek

Cherry har en genomsnittlig vinterhårdhet, tolererar höstfrosten väl. Lämplig för odling i centrala regioner. Av bristerna är den känslig för svampsjukdomar, i synnerhet coccomycosis, därför kräver den regelbunden bearbetning av bladen.

Askungen

En annan medelstor representant, bären mognar mitt på sommaren. Fördelarna med Askepott är höga utbyten, 15 kg bär skördas från ett träd, god vinterhårdhet och immunitet mot svampsjukdomar. Sorten är helt självpollinerad.

Bären är medelstora, 4 gram vardera, mörkröda, söta med en liten surhet. Lämplig för odling i trädgårdarna i Moskva-regionen.

högt utbyte

Sevastyanovskaya

Körsbär växer i form av en buske, når en genomsnittlig höjd på 4 m, börjar bära frukt under det 3-4: e livet, ger upp till 16-17 år. Sorten är delvis självpollinerad; körsbär Rubinovaya, Uralskaya, Tveritinovskaya används som pollinerare. Från den senare erhölls sorten Sevastyanovskaya.

Bär mognar i början av augusti. De har en medelstorlek, rundad form, väger 3,5-4 g. Smaken är söt och sur, massan är saftig, benen tas lätt bort. Sorts styrka är motståndskraft mot svampsjukdomar och kallt väder. Sevastyanovskaya plantor rotar väl.

Sevastyanovskaya bär

Evans Bali

En lågväxande, kompakt sort utvecklades på 80-talet. Ett vuxet träd överstiger inte 2,5 m i höjden, formen på stammen är buskig, kronan är tät. Den lilla storleken gör det lättare att skörda, med upp till 15 kg bär som kommer ut från en buske.

Körsbär är sent, mognar i augusti. De är stora, 5 g vardera. Frukterna är mörkröda, söta med en lätt surhet, saftiga och aromatiska. Lämplig för färsk konsumtion, för babymat och hemskydd.

Evans Bali är lämplig för odling i centrala Ryssland, med korrekt förberedelse för vintern, den tål frost fram till -40 grader. Kräver inte pollinerande träd i trädgården.

Evans Bali

Landningsfunktioner

För plantor väljs soliga, vindstilla platser. Körsbärshybrider växer också i delvis skugga, villkoren för en viss sort måste klargöras. Plantor planteras på våren, vanligtvis i mitten av april, förr eller senare, beroende på vädret på våren. Planteringen utförs när marken redan har värmts upp, men tills knopparna öppnas.

Ett avstånd på minst 3 m lämnas mellan plantorna från medelstora körsbär.

våt körsbär

Vård

Att ta hand om söta körsbär består i att forma och tunnas ut kronan, vattna, utfodra och skydda mot skadedjur och sjukdomar. Reglerna är desamma som för vanliga körsbär.

Kronan tunnas ut varje år så att den inte förtjockas - det kan leda till hackning av bär.

tunnare kronan

Topdressing börjar andra året. Organisk gödningsmedel appliceras på jorden vid plantering och sedan vart tredje år mineralgödselmedel från olika grupper - varje vår.

Det är viktigt att ta bort ogräs från ett trädstam, särskilt under den första halvan av dess livslängd (7-10 år, beroende på variation). En gång i månaden måste du lossa marken i denna zon.

Träd vattnas efter behov, i genomsnitt fyra gånger per säsong. Bär lockar fåglar, så skyddet måste tas i början av mogningen. Installera ett speciellt nät runt kronen eller en vanlig fågelskrämma.

i händerna på bär

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa