Beskrivning och egenskaper hos körsbärssorter Generösa, fördelar och funktioner i odlingen

Trädgårdsväxter tolererar inte kalla och låga temperaturer dåligt. Detta gäller inte körsbärsträdet av den generösa sorten: busken tål frost fram till -45 ºº, medan arten är fruktig och välsmakande. Träden lever länge - 30 år eller mer. Under denna tid, med korrekt skötsel, skördas många mogna, solfyllda bär.

Beskrivning av sorten

Namnet på den frostbeständiga, härdiga hybrid valdes inte av en slump: körsbäret är verkligen generöst, vilket ger sina ägare en hel del läckra frukter rika på vitaminer och mikroelement.Trots sådana lysande resultat erhölls sorten efter oväntad pollinering av andra plantor från Ideal-arten. Vidare identifierade och fixade uppfödarna tecknen, fick fram en ny sort för odling under de extrema förhållandena i Sibirien och Ural.

Beskrivningen av sorten bör kompletteras med ett par detaljer: träden växer under stora storlekar - upp till 1,5-2 meter, med grenar som är spridda bredvid sidan, liksom en stäppkörsbär. Bären är medelstora, med en rik mörkröd nyans, med delikat massa och en delikat söt och sur smak.

Cherry utseende

Utåt sticker Generous inte ut i någonting: dess fördelar är dolda i frostbeständighet och uthållighet. Ett vanligt träd med en spridande krona, strödad med små, körsbärsfärgade bär.

Trä

Träna av sorten kommer inte att vara höga, så vissa är lämpliga för odling i den privata sektorn och i sommarstugor. Skottets orientering är vertikal, knopparna har en karakteristisk skarp form, liten. Bladen är ljusgröna, rundade, med små tandstockar längs konturen. I en blomställning växer 3-4 knoppar, kronbladen är vita, fritt placerade.

körsbär generös

Foster

Körsbär är små, rundade, mörk vinfärg och väger upp till 5 gram. Mognad, de spricker inte, behåller sin form. Massan är saftig, söt, utan cloying, lite sur. Benet kan lätt separeras från kärnan. Svansen är lång, inte tjock. En bär innehåller:

  • syror - cirka 1,5%;
  • socker - upp till 7%;
  • torra komponenter - 12,2%.

I 100 gram körsbär - upp till 13 milligram askorbinsyra, mycket (318 milligram) vitamin P. Frukterna är resistenta mot utgjutning.

körsbär generös

Växande funktioner

Trädgårdsmästare har enhälligt gått med på att det är bäst att plantera generöst på våren. Sorten är slående i sin opretentiöshet, tolerans mot jordens sammansättning.

Det rekommenderas att, som plats för odling, bestämma en ljus, väl upplyst plats på en liten kulle och med lätt, dränerad jord.

Utkast kommer att skada körsbäret - du måste skydda trädet från vinden. På hösten gräver de upp en framtida planteringsplats, gödslar.En blandning av gödsel med vatten eller mineralkompositioner är lämplig. Ett hål bildas upp till en halv meter djup och fyller det med en jordblandning: jord, kompost och superfosfat (30 gram). Träaska kan tillsättas. Efter plantering av plantan planeras jorden något, en rulle skapas runt omkretsen - det kommer att vara användbart för vattning.

körsbär generös

Vård

Ett ungt körsbär vattnas omedelbart efter plantering med 3-4 hinkar med vatten, täck marken med ett lager av mulch. Detta är vård av växten under de första åren av sitt liv: vattning, lossning och bli av med ogräs. På hösten gräver de försiktigt upp rotzonen (med 10 centimeter, inte mer). Den första utfodringen appliceras på 3 år: komplex med kväveinnehåll (urea, saltpeter) är lämpliga. Efter början av fruiting kräver trädet ökad "näring", du kan gradvis öka dosen av gödningsmedel. Kalkning appliceras (vart femte år), gödsling med fosfor och kalium (på hösten, under grävning).

Variationsegenskaper

Sorten uppskattas för sin hårdhet: förmågan att tåla torrt väder, låg mottaglighet för svår frost och självbestövning. En riktig present till den erfarna trädgårdsmästaren eller nybörjaren. Det återstår att lägga till ett gott utbyte och utmärkt smak.

körsbär generös

Torktolerans

Generös älskar vatten, men föredrar att göra utan överflödigt fukt. Därför tolererar den perioder med torka väl och är en direkt ättling till en opretentiös stäppväxt.

Vinterhårdhet

Det är otroligt, men sant: trädet lider inte ens i Sibirien, vid omgivande temperaturer ner till -45 ºС. Endast vind och isbildning av grenarna kan skada den, på grund av vilken skotten kan bryta.

Pollinering

Denna sort är självbestörande - ingen anledning att oroa sig för bildandet av äggstockar och plantera ytterligare växter. Trädgårdsmästare rekommenderar att du placerar körsbär av arten Vole, Ural-standarden, Subbotinskaya bredvid trädet - detta kommer att öka avkastningen.

körsbär generös

Sjukdomsresistens

Arten visar hög resistens mot patogener av vanliga trädgårdsplågor, men ibland är den känslig för monilios och coccocomycosis. Med iakttagande av förebyggande åtgärder hanterar växten sjukdomar, samtidigt som den håller ett friskt utseende och utbyte.

Sjukdomar och skadedjur

Efter säsongsnedbörd uppträder oönskade "gäster" på trädet - svampsjukdomar i form av grå mossa (monilios), rödaktiga fläckar på bladverk (coccomycosis). Det är omöjligt att undvika skador, du bör noga övervaka växtens tillstånd, spraya den med en vattenlösning av kopparoxiklorid, ta bort skadade frukter, blad och grenar. Av skadedjur på generösa kan bladlöss, slemmig körsbärssågling, bosätta sig.

För att undvika spridningen av infektionen, på hösten, lossar de marken noggrant runt växten, bränner lövverk och fallna grenar och behandlar den med kemikalier.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa