Beskrivning och egenskaper för körsbärsorten Shakirovskaya, odling och vård

Körsbär är en dekor av trädgården, för på våren blir de helt vita med färg. Shakirovskaya körsbär är en vanlig sort som odlas i olika regioner. Det dök upp under processen att korsa generösa och Zakharovskaya, samt lägga till storfrukt. Skillnaden mellan arten och standardkörsbär ligger i fruktens storlek, de är större.

Beskrivning

Beskrivningen av sorten indikerar att Shakirovskaya är en dvärgbusk. Crohn med medel densitet i form av en halvcirkel. På de bildade skotten är silvrig synlig. Blomställningar innehåller 3 blommor. Blommande och fruktande typen är blandad.

Bär som väger 4,8 g, höjd - 22 mm, bredd - 20 mm, tjocklek - 18 mm. Frukten är hjärtformad. Färgen är mörkröd. Separationen av benet från massan är i genomsnitt. Bären är måttligt saftiga och med en syrlig söt smak. När stjälken rivs bort skadas massan ibland och juice syns. Därför är den inte lämplig för transport. Frukterna är inte avsedda för mekanisk plockning, eftersom de är mjuka och spricker snabbt. En mångfald universell användning. De äts rå, och olika beredningar förbereds också.

Trädet blommar under andra halvan av maj. Frukten mognar jämnt. Ålder för början av frukt är 2-3 år.

Buskar växer från 15 till 17 år gamla, självfruktbara. Trädet tolererar vinterfrostar väl. Genomsnittligt utbyte är 10 c / ha. Bra prestanda gör att trädet kan användas för intensiva trädgårdar.

mogen körsbär

Funktioner av plantering och vård

Det är bäst att plantera körsbär på våren innan knopp. Hösten planteras också, men det finns en chans att trädet inte kommer att slå rot. Två år gamla träd är idealiska för plantering. När du väljer en planta måste du vara uppmärksam på rötter, bara friska och utvecklade kan garantera framgångsrik överlevnad på en ny plats.

För plantering är det viktigt att välja soliga platser på en kulle. Detta förhindrar att smältvatten stagnerar på våren. Efter plantering kräver plantan ofta vattning. Om du tappar nästan tunncirkeln förhindras snabb avdunstning av fukt. Lossa marken runt trädet med jämna mellanrum. Till att börja ge ett pålitligt stöd för trädet.

mogen körsbär

Fortplantning

Körsbär förökas sällan av utsäde. Sticklingar och ympning fungerar bra.

Sjukdomar och förebyggande

Förebyggande behandling utförs på våren. Det bästa alternativet är att spraya med Bordeaux-blandningen. Trädet är motståndskraftigt mot kokkomykos och slim-sågfärg från körsbär. Om busken påverkas av skadedjur används kemikalier. Produkterna kan köpas i trädgårdsbutiker. Späd ut enligt anvisningarna.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa