Beskrivning av körsbärsorten Sania och trädets och fruktens egenskaper, odling och vård

Tidiga mognadstider, utmärkt smak av bär är kännetecknet för Sania körsbärsorten. Många trädgårdsmästare växer framgångsrikt en gröda, övertygad om valets korrekthet - trädet misslyckas aldrig, svarar på ägarnas vård. För att undvika misstag rekommenderas att du noggrant läser jordbrukstekniken, vårdreglerna, för att ta reda på vilka fiender som hotar växten.

Beskrivning

Sania är en av de tidigt fruktade körsbären. Frukt börjar i slutet av juni. Ett särdrag hos sorten är god frostbeständighet, växten tolererar lätt frost. Beskrivningen av sorten kan utvidgas med termerna av frukt. Efter plantering visas de första bären på 3-5 år. Invånare i de södra regionerna kommer att vänta på frukt mycket tidigare - 2 år efter plantering.Kulturen är självpollinerad - du behöver inte plantera andra sorter i närheten.

Egenskaper av trädet och frukt

Sorts träd är låg, den maximala höjden är upp till 3 m. Kronen är kompakt, rundad. Barken hos en ung växt är gråaktig, efter mognad får den en mörk nyans.

Nya skott visas varje år, så du måste beskära. Skott visas ofta, som rekommenderas att tas bort.

Frukten är klaret, väger upp till 4 g. Smaken är söt, syrlighet känns endast i omogna bär. Det är lätt att separera benet.

cherry sania

Landningsregler

Grundläggande krav för plantering av Sania körsbär:

  • upplyst plats;
  • brist på vind, drag;
  • djupt grundvatten;
  • jord med låg surhet.

Se till att lägga ett dräneringsskikt vid plantering (expanderad lera, keramik, trasig tegel). Tillsätt organiskt material, mineralföreningar vid plantering. Komplettera smutsiga jordar med humus, kompost.

cherry sania

Vård

Sania att bry sig är ganska krävande. Vi måste följa reglerna för vattning, se efter uppkomsten av skadedjur, sjukdomsskador. Beskärning är en annan obligatorisk produkt inom jordbruksteknik som måste följas strikt.

Vattning

Skäm bort inte trädet med vattning, tillsätt vatten efter behov endast under den varma sommaren. Var särskilt uppmärksam på fukt före blomningen, under äggstocksbildningen. En vuxen växt kräver upp till 25 liter vätska, tidigare infunderad i solen.

vattna körsbär

Toppdressing

På smala jordar måste du regelbundet skämma bort växten med näringsämnen. För körsbär rekommenderas det att använda komplexa förband. Om jordkompositionen inte är för utarmad hjälper organiskt material. Ett mullskikt med ruttna gödsel och kompost, som läggs på hösten, mättar jorden med näringsämnen och skyddar den mot frost.

beskärning

Börja beskära nästa år efter plantering av ett ungt träd. En del av huvudstammen tas vanligtvis bort. Förkorta gamla skott under det andra året efter plantering, så att unga grenar kan utvecklas. Efter det fjärde året avlägsnas endast gamla grenar, drabbade av sjukdomar eller skadas av vinden, allvarliga frost.

körsbär beskärning

Skadedjur och sjukdomar

Sania lider ofta av svampsjukdomar. Coccomycosis provocerar felaktig vattning - riklig applicering av vätska. Använd kopparsulfat eller kopparbaserade beredningar. Bladen bör bevattnas före bildandet av äggstocken eller efter skörd.

Vid monilios (vridning och torkning av löv, frukt) rekommenderas det att göra en kardinal beskärning - för att ta bort alla drabbade grenar. Skölj med "Horus" eller "Fundazol" när du har tagit bort skotten. Det tar tre behandlingar med en veckas intervall.

Skadedjur lever på körsbär extremt sällan. Kemikalier hjälper till att helt eliminera insektsskador på trädet - förebyggande behandling med insektsmedel kan rädda växten. Folkläkemedel kommer också att vara användbara - regelbunden sprutning med askainfusion gör körsbär oattraktiva för skadedjur.

Cherry Sania är ett träd som inte kräver mycket uppmärksamhet. Med tanke på de enkla regler som är kända för varje trädgårdsmästare (vattning, utfodring, beskärning) kommer det att vara möjligt att odla ett stort träd som årligen ger söta saftiga frukter.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa