Beskrivning av frostbeständiga, produktiva och lågväxande självfruktbara körsbärsorter

Att växa självfruktbara sorter av körsbär är valet av moderna trädgårdsmästare som behöver frigöra utrymme i landet och förenkla vårdprocessen. Körsbär kräver inte pollinatorer, så de kan bära frukt även om de odlas separat. Om du vill plantera denna mängd bär måste du välja ett alternativ med hänsyn till klimatförhållandena och jordtypen.

Funktioner av självfruktbara körsbärsorter

Det är inte alltid tillrådligt att odla flera körsbärsorter i trädgården. När du planterar flera buskar måste du ständigt ta hand om dem med hänsyn till vissa nyanser. Självfruktiga bärslag, till skillnad från traditionella, kan intensivt bära frukt utan att använda pollinatorer. Eftersom det för sådana arter inte krävs att odla andra plantor i närheten sparar detta avsevärt utrymme i sommarstugan.

Varje sort av självfruktbara bär har en individuell beskrivning och egenskaper. Droppsorten har en speciell struktur eftersom längden på stammen och pistillen i växten sammanfaller. Som ett resultat pollineras blomman innan knoppen öppnas. Cherry Student och Annushka kännetecknas av det maximala utbytet, eftersom deras pollen spirar inom 2-3 dagar vid en konstant temperatur på 10 grader.

De viktigaste typerna av självfruktbara körsbär

Beroende på jordtyp på platsen och atmosfäriska förhållanden måste du välja lämplig trädtyp. Alla sorter av självfruktbara körsbär är indelade i följande kategorier:

 • underdimensionerad;
 • stora frukter;
 • vinterhård.

körsbärsträd

Stora fruktiga sorter

Stora bär är lättare att samla och bearbeta, så denna indikator bör beaktas när du väljer trädtyp. Stor fruktiga körsbär inkluderar följande:

 1. Krans. Trädens höjd når 4 m. Bären i en mörkröd nyans har en tjock skal och saftig massa.
 2. Fyr. Bushy träd upp till 2,5 m hög. Bourgogne frukter har en söt och sur smak. Sorten är inte benägen att förfalla, oavsett jordtyp.
 3. Ungdom. En halvsäsongsort som producerar upp till 12 kg bär från varje träd. Frukten är ljusröd, saftig, oval i form.
 4. Ett möte. Träden når en höjd av 3 m och bildar en tät krona. Bärmassan är 15-20 g, smaken är söt och sur. Upp till 10 kg skörd mognar på ett träd.

körsbärsfrukt

De mest produktiva självfruktbara körsbären

Det viktigaste kriteriet för att välja självfruktiga plantor är avkastningsvärdet. Odlingen av fruktbara sorter kommer att tillgodose behoven för konsumtion och beredning av bärlager.Följande typer av körsbär anses vara den högst avkastande:

 1. Lyubskaya. Ett särdrag hos sorten är förmågan att växa i form av en buske eller träd. Växtens höjd når 3 m. Crohn medium förtjockad och grenad. Avrundade frukter har en vinröd färg och vikt upp till 6 g.
 2. Apukhtinsky. Växar som buskar upp till 3 m lång. Utbytet är 7-9 kg per buske. Växten bär bär från det andra odlingsåret. Smaken på frukten är söt och sur.
 3. Volochaevka. Plantningarna växer upp till 3,5 m höjd och ger upp till 15 kg bär. Fruktvikt - 4 g, smak - söt med märkbar surhet, massa - saftig. Den enda nackdelen är det låga motståndet mot frost.

Cherry Lyubskaya

Lågväxande sorter

Spredningen av lågväxande körsbär beror på enkel trädvård. Låga växter är lättare att vattna, gödsla och forma för att skapa en snygg krona. Plantagen tar inte mycket plats i sommarstugan och bär frukt stabilt.

Höjden på låga träd överstiger inte 2,5 m. De flesta ställena har en oval krona och är mycket motståndskraftiga mot torka. Dvärgplanter har fått en betydande efterfrågan på landskapsdesign.

körsbärsfrukt

Frostbeständiga sorter

I nordliga områden med ett förändrat klimat och långvarigt kallt väder bör frostbeständiga träd odlas. Bland de mest vinterhårdta sorterna är följande:

 • Vladimirskaya. Mediumstor sort som producerar söta bär. En buske växer upp till 10 kg skörd.
 • Novodvorskaya. Tål frost och täta temperaturförändringar. Nackdelen med sorten är tendensen att utveckla kokcomykos.

körsbär

 • Krans. En frostbeständig dvärgsort med saftiga frukter och ett litet ben. Säsongens avkastning är 8-10 kg. När det odlas i norra områden är avkastningen instabil.
 • Stjärna. Inte en helt självfruktbar art som pollineras av söta körsbär eller liknande växter. Utbytet når 15 kg. Bären är söta med utsökta smakegenskaper.

Bland denna sort kommer varje trädgårdsmästare att kunna välja en sort som är lämplig för hans villkor.

Cherry Memory of Yenikeev

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa