Beskrivning av japansk finsågad körsbärsakura och sorts egenskaper, odling och skötsel

Sakura körsbär har sitt eget speciella syfte. Hemma är detta vilda fruktträd en symbol för landet, och det finns till och med en körsbärsröd blomsterfestival. Kina är inte mindre känsligt för växten. I Ryssland är japansk körsbär inte så populär, men många trädgårdsmästare drömmer om att ha en sådan lyx i sin trädgård eller personliga tomt. Som det visade sig kan trädet odlas i de flesta regioner och njuta av trevliga aromer och charmiga blommor på våren.

Skillnaden mellan japansk körsbär och andra sorter

Det japanska körsbäret är en prydnadsväxt, så du bör inte plantera den om du behöver fruktande fruktträd. Den blomstrar lyxigt och är en riktig dekoration av sajten, och därefter visas körsbär på den, men de är för små och passar inte att äta.

Sakura är ett träd, dess höjd varierar från 8 till 15 m, skottens längd är cirka en meter. Under blomningen är det täckt med blommor i vita och rosa nyanser.

finsågad körsbär

Olika sorter

Under namnet sakura finns det ett halvt dussin arter och flera hundra underarter av japansk körsbär. Men oftast finns det två sorter av träd - på Kiku Shidare och Kanzan. De är inte underlägsen i skönhet gentemot andra representanter för arten, men samtidigt är de mer motståndskraftiga mot extrema temperaturer, skadedjur och kräver inte komplex skötsel.

dekorativ kultur

Kiku Shidare

Småsågade körsbär av denna sort är lämpliga för odling i skogsstegsområdet, där det tempererade kontinentala klimatet. Trädets höjd är 3,5-4 meter.

Kiku Shidare har en spridande krona som är benägen att förtjockas. Det är täckt med elliptiska blad med skuggade kanter.

Kiku Shidare

Betyget på detta dekorativa körsbär särskilt uppskattat för sin tidiga förlängda blomningstid. Redan i slutet av mars - början av april förvandlas det till ett vit-rosa moln på grund av stora, täta dubbla blommor.

Kiku Shidare är en självfruktbar sort, och även om du planterar ett träd, med korrekt skötsel, kommer den aktivt att blomma och bära frukt.

täta dubbla blommor

Kanzan

En annan typ av trädliknande trädgårdsakura, som är lägre än andra dekorativa analoger. Den har en omvänd-konisk krona som ser exotisk och kreativ ut, varför det ofta väljs att dekorera de angränsande territorierna.

Trädet växer med en genomsnittlig hastighet, bladen är långsträckta, ovala, på hösten får de en eldig gul färg. Kanzans blommor är massiva, doftande, rosa. De bildar långa hängande blommor av 3-6 delar.

Cherry Kanzan - en lättälskande kultur, växer bäst i neutrala och starkt alkaliska jordar.

trädgård körsbärsblomning

Växande funktioner

Garden sakura planteras ofta med frön, som är väl förberedda - tvättade och torkade. Det är bättre att plantera på sommaren, men både vår- och höstplantning är möjlig.

Om du vill köpa en planta måste du välja en stark, frisk växt. Det kan överföras till marken i april och placera träden på 2-3 meters avstånd från varandra.

planterad med frön

Landningsplatsens krav är följande:

  • om möjligt är det bättre att välja en plats i sluttningarna;
  • det ska vara måttligt upplyst; i starkt ljus kan växten få solbränna;
  • jordens surhet är neutral, lerjord anses vara det bästa alternativet.

blommande knoppar

Vård

Det är inte svårt att ta hand om sakura, naturligtvis bör man särskilt uppmärksamma ett ungt, bräckligt träd. Du måste ta hand om följande:

  1. Vattning - vatten efter behov, men trädet behöver särskilt fukt när knopparna sväller och under de första två veckorna av aktiv blomning.
  2. Toppdressing - introducerad under vattning; humus, kompost, mineralgödselmedel (kväve-kalium) placeras i stammcirkeln; du kan inte använda toppförband för körsbär, vilket starkt surgör jorden.

Japansk körsbär tolererar inte övervintringen väl, så det är värt att isolera det: tillsätt kalium och fosfor på hösten. Gödselmedel bör inte innehålla kväve - det kommer inte att låta körsbäret bli av med bladen före frost. En och en halv vecka innan den förväntade temperatursänkningen bör bagageutrymmet och ympningsplatsen lindas med täckmaterial och tät agrofiber bör användas för skelettskott. Filmer och andra icke-andningsbara material kan inte användas.

ordentlig vård

beskärning

Det är viktigt att inte låta sakurakronan tjockna, annars förlorar trädet all sin dekorativa effekt. Det rekommenderas att beskära skotten på våren innan juicen går. Skadade, överskott, torkade grenar tas bort, avsnitten täcks omedelbart med ett lager trädgårdslack.

Under proceduren måste du agera försiktigt så att gummiflödet inte börjar - en gommos som inte är smittsam.

Trädgård sakura - skönheten på platsen eller det lokala området, ägarens stolthet som orsakar andras beundrade blickar. Samtidigt är körsbärsträdet krävande - det viktigaste är att ta hänsyn till den orientaliska gästens särdrag.

beskärning

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa