Beskrivning och egenskaper hos Rovesnitsa körsbärssorter, historia och funktioner för odling

Körsbär är i samma ålder som deras höga avkastning, vilket förklarar grödans relativt höga popularitet. Växten har god anpassningsförmåga till yttre förhållanden och kan växa i tempererade kontinentala klimatzoner (centrala Ryssland). Bären har en distinkt arom och en syrlig smak. Växten tolererar effekterna av vanliga skadedjur.

Ursprungshistoria

Den nya sorten registrerades officiellt 1986. Cherry av samma ålder dök upp genom att korsa skönheten i norr med svarta konsumtionsvaror. Den första sorten gav den nya växten förmågan att motstå effekterna av coccomycosis. Cherry ärvde frostbeständighet och hög produktivitet från konsumentvaror.

Beskrivning av sorten

Beskrivningen av sorten säger att trädet växer till tre meters höjd. Krona med medel förtjockning bildas av korta och raka skott. Barken under de första åren blir mörkbrun och har en slät yta.

Mattbladen kännetecknas av en avsmalnande form med en spetsig kant.

Körsbär är i stånd att självbestämma med hälften. Därför odlas andra grödor på platsen med anläggningen (sorter Turgenevka, Vladimirskaya och andra) som kan utföra denna funktion.Samma ålder börjar blomma i mitten av maj. Frukter når 1,5 centimeter i diameter och väger högst 3,6 gram. Bären kännetecknas av saftig massa och en svag syrlig smak (syrakoncentration - 1,3%).

körsbär i samma ålder

Växande princip

Trots att anläggningen tolererar låga temperaturer och långsiktig brist på fukt, ställer körsbär vissa krav på odlingszonen.

Att välja en landningsplats

Landningsplatsen måste uppfylla följande villkor:

 • plan yta eller med en lätt sluttning söderut;
 • skydd mot nordliga vindar;
 • tillräckligt upplyst;
 • inga översvämningar någon gång på året.

plantering körsbär

Den optimala platsen anses vara en zon som innehåller ler och sandig ler med normal surhet.

Landning

Planteringsgropen bereds på 2-3 veckor. Plantorna bör placeras på 3-5 meters avstånd. Graven är 80 centimeter djup och 70 centimeter bred. Först hälls krossad sten (ett annat material för bildning av ett dräneringsskikt) till planteringsplatsen och sedan humus med kompost, svart jord och torv. Därefter fylls gropen med sand (förhållandet med andra komponenter är 1: 2).

I flera timmar före plantering blöts växtens rötter i Zircon-lösning.

En lång (upp till 1,5 meter) pinne installeras nära anläggningen på den valda platsen, till vilken plantan är bunden. Efter plantering bör rotkragen förbli över marken. En liten hög kommer att bildas runt växten, som kommer att hålla kvar vatten. I slutet vattnas plantan från 2-3 hinkar. När manövreringarna har slutförts, klipps jorden och den centrala ubåten skärs av med 1 meter.

plantering körsbär

Vård

Efterlevnaden av reglerna för vård garanterar en jämn skörd.

Vattning och mulching

Vattning av växten utförs när jorden torkar. Vid varmt väder rekommenderas denna procedur att upprepas två gånger om dagen. Efter vattning, bortskaffa jorden medan du tar bort alla ogräs.

beskärning

Växten beskärs tidigt på våren, innan knopparna sväller. För att trädet ska bära frukt konstant, ska smärtsamma och laterala skott tas bort. Det är tillåtet att avskära friska grenar med högst en fjärdedel.

körsbärstrimla

Toppdressing

För utfodring körsbär innan blommande, en blandning av:

 • 15 gram kaliumklorid;
 • 10 gram urea;
 • 25 gram superfosfat;
 • 10 liter rent vatten.

Strax innan bären ser ut, matas trädet med en sammansättning av:

 • 40 gram superfosfat;
 • 12 gram kalium;
 • 20 gram ammoniumnitrat;
 • 10 liter vatten.

utfodring körsbär

Var femte år införs upp till 500 gram kalk i jorden. Innan vintern rekommenderas att mata trädet med gödselmedel, utom det som innehåller kväve.

Avkastningsrationering

För att körsbäret ska ge en normaliserad skörd rekommenderas att ta bort minst 80% av blommorna det första året efter plantering. Under de kommande säsongerna bör du plocka upp till hälften av de gröna frukterna.

Skadedjur och sjukdomar

Körsbär i samma ålder påverkar främst monilios, vilket stör utvecklingen av unga skott. Av skadegörarna är växten mottaglig för bladlöss, lövmaskar, gruvmullar, fruktkvalster och zigenare.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa