Egenskaper av körsbärsorterna i Saratov urval Rashtka, fördelar och nackdelar

Att plantera fruktträd på en tomt förvirrar ibland trädgårdsmästaren. Mångfalden av arter komplicerar markeringsprocessen avsevärt. Rasplet körsbäret har ett rykte för att vara en opretentiös växt. Hon kan producera grödor med minimal ansträngning. Det tolererar perfekt de hårda vintermånaderna och behåller förmågan att bära frukt i många år i rad.

Historien om skapandet av sorten

Enligt vissa källor är detta ett folkval som senare testats på en experimentell station. Eller egenskapen till Saratov Experimental Station, där denna sort odlades.

Uppfödare har avlat det för massorna sedan 1959. Utsikten är fortfarande populär. På grund av dess egenskaper är Racket det ledande valet för trädgårdsmästare.

körsbär fläta

Beskrivning Cherry Plaid

För att sommaren ska bestämma om en sort är lämplig för honom eller inte, studerar han en detaljerad beskrivning av arten. Saratov körsbärsorten är låg, den är lämplig för små områden, eftersom den tar lite plats och bär frukt stabilt.

Fruktträdegenskaper:

 • höjd 2-3 m;
 • kronan gråter eller sprider sig;
 • typen av frukt är blandad;
 • fruktens färg är röd, rödbrun vid tidpunkten för mognad;
 • vikt från 2,5 till 4 g;
 • rund form;
 • massa av en rik nyans;
 • sur smak;
 • används för alla behandlingsmetoder;
 • transporteras, håller presentationen.

gråtande krona

Det speciella med sorten är att frukterna stannar kvar på grenarna under lång tid, inte faller av.

Att studera olika beskrivningar hjälper dig att fatta rätt beslut och plantera ett träd som möter familjens behov.

rund form

Fördelar och funktioner

Varje växt har en viss uppsättning egenskaper, deras skillnader från varandra är växtens egenskaper.

Cherry Crown Gråtande gråt. Frukterna på grenarna kan sjunka länge och väntar på att trädgårdsmästaren ska plocka.

Trädet är opretentiöst, praktiskt taget kräver inte personlig vård. Uppfyllning av de agrotekniska kraven som alla är bekanta hjälper till att få en skörd. Som producenterna lovar samlar de högst 17 kg körsbär från ett träd. Medeltal är 13-15 kg.

mättad skugga

Utmärkande egenskaper

Om det är en regnig sommar påverkas det obundna av coccomycosis. Detta påverkar förberedelserna för vintern. Körsbär överlever inte den kalla säsongen väl, nästa år minskar skördvolymen. Eller kommer det inte att finnas några bär alls.

Förebyggande behandling krävs. Det är bättre att förebygga sjukdomens början än att eliminera dess konsekvenser. Kemikalier används tidigt på våren eller folkmetoder efter körsbärsblommor.

röda bär

Bär används för alla typer av bearbetning, beredning av kompott, konserver och juice och mycket mer.

Anläggningen är torkbeständig, tolererar värme väl. Den anpassar sig till klimatförhållandena i växande region och bär frukt.

För- och nackdelar med sorten

Ett antal fördelar som denna körsbärsort har har hjälper sorten att spridas över regioner och regioner. Sommarbor, som tittar på deras närvaro, planterar hallon på deras webbplats.

frukt på en gren

fördelar:

 • hög produktivitet;
 • bra smak;
 • mångsidighet vid användning;
 • anspråkslöshet;
 • torkmotstånd;
 • vinterhårdhet;
 • bär inte smälter, hänger på grenar under lång tid.

nackdelar:

 • genomsnittlig transportabilitet.

Trädgårdsmästaren kommer att kunna uppskatta resten av brister och fördelar efter att han växer ett träd på platsen.

högt utbyte

Mogen och fruktande

Skördsvolym är ett viktigt kriterium som beaktas när man väljer en sort för odling. Men mognadstiden är inte mindre viktigt. Vissa trädgårdsmästare väljer bara en variation baserat på detta kriterium.

Frukten på hallonträdet mognar i juli. Detta datum förskjuts baserat på klimategenskaperna i den växande regionen.

sorter för odling

Det är nödvändigt att ordentligt underhålla växten, göra ytterligare gödsling så att trädet ger en skörd.

Frukterna tas bort från grenarna vid mognad, så uppsättningen av användbara ämnen som ingår i dess sammansättning bevaras.

För första gången börjar trädet att bära frukt på 4-5: e året efter plantering av en plantor. Körsbär mognar vid 1-års tillväxt.

tas bort från grenarna

Distributionsregioner

Frostmotstånd, torka motstånd och andra indikatorer gör det möjligt att växa växten i regioner med ett hårt klimat. Distributionen av sorten beror på sommarinvånarnas preferenser. De som gillar dem tenderar att sätta dem i regionen där du bor. Tack vare detta sprids det obundna över Ryssland och grannländerna.

Det är inte lätt att plantera körsbär i trädgården. Det beror på vilken variation trädgårdsmästaren har valt. Du bör ta en ansvarsfull inställning till denna process. Överensstämmelse med reglerna för plantering av körsbär och genomförandet av agrotekniska krav leder till att trädet ger en utmärkt skörd. Eftersom växten inte kräver underhåll är Rasvet körsbär ledande i många trädgårdar.

valt av trädgårdsmästaren

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa