Beskrivning och ursprungshistoria för Ptichya körsbärssorter, applikations- och vårdfunktioner

I olika referensböcker finns en beskrivning av söta körsbär eller fågelskörsbär. En del av skillnaden i terminologi beror på det faktum att denna växt har flera sorter. Detta körsbär anses vara en av de äldsta som odlas av människan. Söt körsbär växer i de södra regionerna i Ryssland, men finns också i naturen på norra breddegrader. Bär innehåller många fördelaktiga spormineraler, inklusive fruktos och glukos.

Ursprungshistoria

Fågelkörsbär tillhör vilda grödor. Grävningar har visat att denna växt har använts sedan forntiden. De första omnämnelserna av körsbär går tillbaka till 400-talet f.Kr. Med tiden transporterade uppfödare trädet från Kerasunt (anses som kulturens födelseplats) till Romerrikets territorium.

Under medeltiden delade forskare körsbär och söt körsbär i separata underarter. Den första gruppen inkluderade träd med söta frukter, och den andra - med sura. För närvarande bevaras en sådan gradering i de engelsktalande länderna fortfarande. Dessutom kallas denna sort som en kejsar.

Botanisk beskrivning

Fågelkörsbär växer i genomsnitt upp till 15 meter lång, även om fall har registrerats när stammen, tillsammans med kronan, nådde 30 meter. Kulturen utvecklas snabbt. Trädet kännetecknas av följande funktioner:

  • rak stam;
  • lätt krona;
  • det finns mer än tre blad på grenarna;
  • äggformad (mindre ofta konformad) krona.

fågel körsbär

Under de första åren efter plantering är barken av unga körsbär brun, röd eller silvig. I sällsynta fall skalar stammen av när växten mognar.

De flesta körsbärens rötter växer främst inåt, men ibland kan de bilda stora och grenade system.

Det finns två typer av körsbärsskott:

  • förkortad, på vilken frukt bildas;
  • långsträckt, vilket tillåter trädets tillväxt.

Löv upp till 16 centimeter långa har olika former (spetsiga, epileptiska och andra). Vita körsbärsblommor är bisexuella (självpollinerade växter) och visas långt före knopp. Fågelkörsbär reproduceras med utsädesmetod, med pneumatiska skott eller genom rotsystemet. I naturen är det första alternativet vanligt.

fågel körsbär

Ekonomiskt värde och tillämpning

Fågelkörsbär odlas på privata tomter, främst för sin frukt. Växten används också för att avla bin för att få honung tidigt på våren. Upp till 35 kg av denna produkt kan erhållas från en hektar plantager.

Körsbärsfrukt

Fågelkörsbär har köttiga frukter med en stor sten i mitten. Bär kännetecknas av en oval eller sfärisk form.Fruktfärgen varierar från ljusgul till mörka nyanser. För grödor som odlas i privata tomter når bären 2 centimeter i diameter. Anläggningen producerar grödor i slutet av maj eller juni.

fågel körsbär

Fortplantning

Reproduktionen sker med frön eller ympning. Det första alternativet är lämpligt för att plantera ett vilda träd. En sådan växt används sedan som en scion för att föda upp odlade körsbär.

Sjukdomar och skadedjur

Fågelkörsbär lider av följande skadedjur:

  1. Coccomycosis. Det påverkar främst bladen, vilket provocerar utseendet på rödbruna fläckar.
  2. Grå råtta (monilios). Orsakar snabb torkning av blommor och förfall av bär.
  3. Hålspotting (klasterosporiumsjukdom). Det påverkar växten i varje utvecklingsstadium. På grund av skadedjuret bildas bruna fläckar på bladen och fruktarna dör.

För att undvika infektion av körsbäret rekommenderas det, efter blomning och 2 veckor före skörden, att behandla trädet med en 1% -ig lösning av Bordeaux-blandningen eller andra svampdödande föreningar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa