Beskrivning och egenskaper hos körsbärssorter Röstning, historia och funktioner för odling

Körsbärsorten lockar trädgårdsmästare och sommarbor med en relativt liten trädhöjd i kombination med god avkastning. Dessutom kräver det inte särskild skötsel, tolererar lätt låga temperaturer på vintern, och bären har en behaglig smak.

Ursprungshistoria

Denna sort odlades i staden Melitopol av uppfödare av det ukrainska trädgårdsnätet under ledning av N. Turovtsev. Arbetets namn på denna sort är Rosinka. Cherry skapades genom att korsa följande två sorter: Samsonovka och Melitopol efterrätt. Denna omständighet ledde till att folket också kallade det Samsonovka Melitopol. Den exakta tidpunkten för avel av denna sort har inte fastställts, men det är känt att det på 80-talet av det tjugonde århundradet planterades redan i trädgårdsodlingar.

Beskrivning av sorten

Hösten på ett körsbärsträd av Vocation-sorten kan nå 2-2,5 meter. Men i utseende är det inte en buske, utan en dvärgträd, med en rundad krona och frodig lövverk.

Intressant! Under perioden med blomning och mognad av bär kan körsbärsröstning vara en dekorativ dekor av en personlig tomt.

Denna dvärgväxt odlas främst i de södra regionerna i Ryssland och Ukraina. Beskrivningen av sorten noterar att under vintermånaderna denna sorts enkelt tål frost mot -25 grader. Frukten har en platt rund form och en relativt stor vikt - 5-6 gram per bär. Massan inuti frukten är rödbrun. Mitten är saftig.

Smaken är intensivt söt, med en liten surhet. Den pressade juice har en djup röd nyans. Stenen separeras fritt från massan efter att frukten är mogen. Expertsmakare bedömer sin smak till 4,6 poäng i en 5-punkts skala. Bären innehåller: 10,3% socker, 0,96% syra, 16,48% torrsubstans.

körsbärssamtal

Växande funktioner

Växter kan planteras i marken både på våren och på hösten. Men där temperaturen är mycket låg på vintern är plantering på hösten oönskad. Unga plantor kan dö.

Sitsval

Gynnsam tillväxtprognos för de körsbärsträd av Vocation-sorten som växer i soliga, vindlösa områden. Det rekommenderas inte att plantera en körsbärsodling i områden där körsbärsträd också växte mindre än 5 år tidigare.

Om marken på planteringsplatsen är tung, lägg till sand för att göra det lättare. Sura jordar är alkaliserade med träaska. Landning i områden där grundvatten närmar sig ytan med mindre än 1,5-2 meter är kategoriskt kontraindicerat.

körsbärssamtal

Det är inte tillrådligt att plantera växter från familjen Solanaceae som har en sjukdomar med körsbärsträd... Vanliga sjukdomar i körsbär är också med krusbär, vinbär och havtorn.

Bra grannar är:

 1. Körsbärsplommon.
 2. Tärna.
 3. Kaprifol.
 4. Druvor.
 5. Rönn.

Landning

Cherry planteras med plantor ungefär 1 meter höga. Rotsystemets längd bör inte vara mindre än 20-30 centimeter. Bladen på plantorna bör inte visa tecken på skador eller sjukdomar. Omedelbart före plantering blötläggs rotsystemet med en lösning av fungiciden Maxim.

fungicid Maxim

Vårplantning av plantor genomförs innan den spottas på dem. Avståndet mellan de planterade växterna bör vara cirka 3-4 meter för att maximera solens strålar på växten. Ett ungt träd placeras i ett hål där en pinne är förinstallerad. Rotsystemet räknas jämnt ut, och sedan strös det med jord till nivån på rotkraven. Plantan är bunden till en pinne och vattnas, och jorden är mulched.

Vård

De viktigaste kraven som ska uppfylla vid odling av körsbär:

 1. Bevattningsregim.
 2. Beskärning av grenar.
 3. Matar med mineral- och organisk gödselmedel.
 4. Skydd mot sjukdomar och skadedjur.

olivträd

Vattning

Fyll inte de planterade körsbären med vatten. Det räcker för att se till att jorden runt den alltid är fuktig. Överskottsfukt påverkar rotsystemet negativt, som från detta börjar ruttna.

Toppdressing

Vid plantering av ett träd appliceras organiska gödningsmedel. I fruktningsstadiet börjar nästa fodringsstadium. På våren och i början av sommarsäsongen används gödselmedel som innehåller kväve. Efter skörd appliceras gödsling från fosfor-kaliumgödselmedel.

toppförband av fosfor-kaliumgödselmedel.

beskärning

Beskärning av onödiga grenar utförs på våren innan knopp. För närvarande kan du ta bort skadade grenar såväl som torkade. Dessutom bör grenar tas bort vars tillväxt riktas in i kronan.

För- och nackdelar med sorten

Av de positiva aspekterna av körsbärsorten Vocation kan följande särskiljas:

 1. Ökad avkastning - upp till 30 kg per träd.
 2. Fruktens positiva smak.
 3. Okomplicerad rengöringsprocess på grund av låg mogna träd.
 4. Tidig mognad av bär.
 5. Mångsidig användning.
 6. God förmåga att motstå sjukdomar och skadedjur.
 7. Krävande att vattna.

mogen körsbär

Nackdelarna med sorten inkluderar följande:

 1. Behovet av att plantera pollinatorer nära träd.
 2. Svag frostbeständighet.

Sjukdomar och skadedjur

För att skydda trädet mot svampsjukdomar, efter att skörd av frukterna, innan bladet faller bort, sprayas de med en urealösning (en matsked av produkten tas för en hink med vatten). Efter att bladen faller, sprayas trädet med Bordeaux-vätska.

På våren, innan knopparna börjar blomma, sprayas de också med Bordeaux-vätska. Efter att knopparna blommar behandlas träden med Horus, Skor eller Topsin-M.

Som profylax mot invasionen av skadliga insekter behandlas grenar två gånger per säsong med Fitoverm eller en beredd vattenlösning av tobaksdamm.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa