Beskrivning och funktioner av Podbelskaya körsbärssorter, avelshistoria, odling och vård

Det hände så att i de södra regionerna av landet är körsbär en av de mest populära träden i privata hushåll. Saftiga frukter används ofta för konservering och äts färskt. Visserligen känner många människor Podbelskaya körsbärsorten. Trädets stora och frodiga krona ser harmoniskt på det lokala området, och under blomningen behagar en doftande lukt.

Historia om sorts ursprung

Körsbärssorter Podbelskaya erhölls genom avel av två sorter: Lotova och Griot Ostgeimsky. Namnet ägnades till Preussias jordbruksminister Viktor von Podbelsky. Trädet uppföddes speciellt för odling i regioner med varmt klimat.

Beskrivning och funktioner i sorten

Detta körsbär växer och bär frukt mest framgångsrikt i de södra regionerna. Det tillhör sorter med en mognadstid av fruktmognad.

I en planta planterad i marken börjar fruktan efter 4 år. Skörden äger rum under första halvan av juli.

Podbelskaya körsbärsträd tål inte den kalla vintern väl. Reagerar också negativt på vårfrostens återkomst. För närvarande kan svullna knoppar frysa, och blommorna som dykt upp kan falla av. Därför är det optimalt att plantera denna sort på platser där den varma perioden är stabil.

körsbär podbelskaya

Beskrivningen av sorten noterar att detta körsbär kan växa upp till 5 meter i höjd. Det har en ökad avkastning. Upp till 13 kg bär per år kan skördas från ett träd. När du skördar måste du använda jordbruksutrustning eller annan utrustning. Kronen har en sfärisk form, rikligt täckt med bladverk. När körsbär åldras förlorar kronan sin ursprungliga konfiguration.

Andra egenskaper hos Podbelskaya körsbär:

 1. Barken på bagageutrymmet är slät, med grunda längsgående sprickor.
 2. Grenarna är ljusbruna.
 3. Bladplattan är matt, mörkgrön. Storleken kan vara upp till 12 centimeter lång och 6 centimeter bred.
 4. Rik vårblomma, 3-4 blommor per blomställning.
 5. Stammens längd är cirka 2 centimeter.

körsbär podbelskaya

Växande funktioner

Först av allt, innan du planterar plantor, är det nödvändigt att välja rätt plats för plantering. På denna plats bör grundvattnet inte stiga över 2 meter. Fruktbar jord föredras. Körsbärsträdet tolererar att det ligger i anslutning till växter som jordgubbar, alfalfa eller baljväxter. Det rekommenderas att plantera dem i intervall mellan raderna.

Att växa ytterligare växter hjälper till att fylla på jorden med viktiga näringsämnen. Efter slutet av den aktiva fasen av körsbärstillväxt kan plantering av ytterligare grödor stoppas. Dessutom lossnar jorden med jämna mellanrum i nära-stamzonen. Det rekommenderas också att lossa efter vattning.

körsbär podbelskaya

Matning

Se till att gödsla när du planterar körsbär. I slutet av trädets aktiva tillväxtfas genomförs också befruktning. Var tredje år sprids humus på marken nära bagagerummet (cirka 2 gram per 1 kvadratmeter). Superfosfat matas varje vår (100 gram per 10-20 liter vatten).

beskärning

Trädet behöver beskäras varje år. Fjäderbeskärningsförfarandet utförs för att avlägsna torkade och avbrutna grenar. Samtidigt avlägsnas torkad bark. Dessutom, för att bilda kronan, utförs formativ beskärning, från och med det andra året efter plantering i marken.

körsbär beskärning

Nya skott växer från körsbärsrotsystemet, som ibland används för att plantera nya plantor. Det främsta skälet till deras utseende är ibland övertorkad jord, vilket skadar rötter. Sådana unga skott skyddar rotsystemet från frost, men det är ändå bättre att bli av med dem, eftersom de tar näringsämnen från trädet och sätter stress på växten. Genom att ta bort dem kan du ge god tillgång till trädet och underlätta processen. körsbär vård.

Jordmalkning

För att isolera nära-rotzonen, såväl som för att förhindra uppträdande av ogräs, utförs mulching. Grus, bitar av bark, torv, fjolårets torkade bladverk eller hö används som mulch.

Jordmalkning

Karakteristisk

Nackdelen med sorten är behovet av pollinering under blomning med andra körsbärsorter.

Potentiella pollinerare

För att pollineringsprocessen ska ske måste andra sorter av pollinerande körsbär växa nära det planterade trädet: May Duke, Lotovaya, Griot Ostgeysky, Anadolskaya, Angliyskaya early eller körsbärsträd.

Frukt

Mogen Podbelskaya bär väger cirka 5-6 gram. Hon är rödbrun i färg. Formen är rund. Körsbärsskalan är slät med en karakteristisk glans. Massan är färgad mörkröd. Det är saftigt, med en tydlig närvaro av fibrer. Smaken är ganska trevlig, med en söt och syrlig smak. Det används för konservering, olika desserter tillagas.

mogen körsbär

Sjukdomar och skadedjur

Detta körsbär har en genomsnittlig resistens mot sjukdomar och skadedjur. Från insekter kan ett träd infekteras av bladlöss, en slemmig sågflyg eller en larv. Körsbärsviveln kan påverka både blommor och mogen frukt.

Sjukdomsprevention

För att hantera invasionen av insekter och förhindra deras utseende behandlas trädet med ett brett spektrum insekticid. För att förhindra invasion av skadliga insekter behandlas stammen med kopparsulfat.

Undvik att plantera körsbär i låglandet, eftersom stillastående vatten kan skada rotsystemet, vilket kan leda till trädets död.

recensioner
 1. Anna Valentinovna
  10.10.2018 05:02

  Mer än ett dussin Podbelskaya körsbär har vuxit på min webbplats i femton år. Min man beskär regelbundet körsbär, men i två år i rad har träden blivit mindre fruktbara.Jag försökte, på granne av en granne i en sommarstuga, gödsla dem med en bioaktivator från växttillväxt BioGrow - så vi har samlat ett stort antal hinkar med körsbär i år! Bra verktyg, det fungerar!

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa