Beskrivning av körsbär av sorten Pamyat Vavilov och historien för urval, plantering och vård

Cherry erkänns med rätta som en universell favorit. Och när den doftande skönheten mognar en av de första frukterna, gillar hon ännu mer. På tal om de tidiga sorterna av körsbär bör Vavilov Memory körsbär nämnas. Det lanserades relativt nyligen, men har redan fått fans i många länder. Tack vare egenskaper och egenskaper hos plantering och skötsel förvandlas odlingen av sorten till en trevlig förväntan på skörden.

Avelshistoria och avelsregion

"Vavilovskaya" körsbär är tillägnad den stora ryska uppfödaren N.I. Vavilov. Föddes 1985, i staden Michurinsk. Utvecklarnas författare var ryska uppfödare Zhukov S.V. och Kharitonova E.N. Grunden för denna frukt var fritt pollinerade plantor, vars variation är okänd.

Jubileumsorten kom in i statsregistret över fruktsorter i vissa regioner i Ryssland, Ukraina och Vitryssland.

Beskrivning av sorten

Körsbär till minne av Vavilov tillhör självfruktlösa sorter, så en annan variation av körsbär krävs för pollinering i närheten. Fruktning inträffar från 4 år efter plantering. Tidig blomning, skörden äger rum den 20 juli.

I beskrivningen av sorten är det viktigt att indikera att utbytet når 20 kg, med hänsyn tagen till att de växande kraven uppfylls.

Specifikationer:

  1. Smaksegenskaperna får 4 av 5 poäng.
  2. Socker är 11%.
  3. Organiska syror - 1,6%.
  4. Torrsubstans - 18,1%.
  5. Askorbinsyra - 21,65 milligram / 100 gram.

mogen körsbär

Utseende

Tänk på utseendet på alla delar av körsbäret.

Trä

Trädets krona har formen av en bred pyramid, lövverket är inte för tätt. Barken är ljusbrun med en grön nyans. Unga skott är mer gröna än brunaktiga. Sådana grenar är flexibla, kraftigt böjda. Knopparna och bladen är stora. De första är i form av en kon, toppen är spetsig och avviker från skjutningen.

mogen körsbär

Frukt och bladverk

Frukten är av samma storlek, hjärtformade. Vikten sträcker sig från 3,6 gram till 4,2 gram, vilket är medelvärde. Basen är rund, fördjupad, svansen är spetsig. Den mogna frukten är mörkröd i färgen, den inre delen är flera toner ljusare. Insidan är saftig och mjuk. Stenen är stor, oval.

Plantera och lämna

Om plantan kommer från en behållare kan den planteras från vår till tidig höst. Om rötterna är nakna, bara på våren. Förbered en planteringsplats, tänk på det med hänsyn till behovet av rotutrymme. Det rekommenderade området för körsbärsträd är 4x4 meter. Webbplatsen ska vara solig men lugn. Perfekt om det finns en vägg eller staket i närheten. Den utvecklas i lerjord och sandig lerjord.

körsbärsplantor

Viktig! Fyll hålet med två hinkar med vatten ett par dagar före plantering. Detta gör att jorden kan absorbera fukt.

Gräv ett hål 0,6 meter djup och samma diameter. Blanda den utvunna marken med gödselmedel. Placera plantan så att övergången från rötterna till stammen är 7 centimeter över marken. Strö på jord, ram. Vi bildar ett hål runt bagagerummet med en radie på upp till 40 centimeter, fyller det med tre hinkar sedimenterat vatten.

När du planterar ska du omedelbart beskära trädet. Beskär dött trä, skadade grenar årligen. Med riklig tillväxt är det värt att tunnas ut - forma kronan. Efter plantering, vattna växten till rotens spetsar, till ett djup av 50 centimeter. Detta uppnås genom att vattna en hink ett par gånger i veckan. Om sommaren är torr, öka mängden vatten som används till 2 hinkar.

vattna körsbär

Multering med organiska gödningsmedel hjälper till att bevara fukt i jorden. Placera dem runt bagagerummet, upp till 10 centimeter tjockt. Jorden bör lossas ytligt, ogräs bör tas bort runt trädet.

Fortplantning

För ympning, klipp av ett skjut från ett träd (rött vid basen och härdat), lägg i vatten. För att påskynda processen med rottillväxt kan du lägga till tillväxtregulatorer i vattnet. Detta bör också göras med försiktighet: kvisten placeras i lösningen endast i 18 timmar, och högst en och en halv centimeter av anläggningen ska vara i vattnet.

körsbär sticklingar

Förbered jorden dagen innan. En torv-sandblandning ska placeras i bäddarna och sedan grov sand. Släta ut jorden med en rake, strö över vatten, gödsla med superfosfat. Placera stjälken vertikalt i marken med 3 centimeter, täck med folie. När den växer, se till att växten vattnas och inte skadas av solen.

Sjukdomar och skadedjur

Sorten är inte mottaglig för coccomycosis, men monilios har alla chanser att påverka körsbär. Ett träd som är utsatt för svampinfektioner börjar torka snabbt och dör så småningom.

mogen körsbär

För att förhindra detta, behandla med fungicider tre gånger om året - före, under och efter blomningen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa