Beskrivning och egenskaper hos körsbärsorter Pamyat Yenikeeva, avkastning och odling

För många trädgårdsmästare har odlingen av körsbärsorten Pamyat Yenikeyev redan blivit en tradition, eftersom trädet har många positiva egenskaper. Växten kräver inte särskilt uppmärksamhet, den är ganska hårdaktig och bär frukt bra. En annan fördel är motståndskraft mot svala förhållanden, sjukdomar, insekter.

Avelshistoria

Yenikeevs minne är en produkt av arbetet med uppfödare av Moskvastationen. Sorten fick sitt namn tack vare en av dess skapare. Kulturen erhölls genom att korsa två sorter - Korinka och Zhukovka. Efter 2000 fördelades Yenikeevas minne mellan olika regioner i Ryssland, där körsbäret klarat testerna med värdighet och snabbt fick popularitet.

Beskrivning

Beskrivningen av sorten bör börja med frukten. Saftig söt massa, delikat konsistens, dessert smak tillåter användning av färska körsbär.

Benen separeras lätt från massan, drupesna är ganska små.

Själva körsbärsträdet i minnet av Yenikeyev skiljer sig inte från sina släktingar - en frodig krona, stora blad. Rotsystemet är kompakt, vilket gör det möjligt att plantera träd på kort avstånd.

Cherry utseende

Det är svårt att bestämma variationen efter växtens utseende - det finns inga speciella tecken i Memory of Yenikeev. Det kommer att vara möjligt att urskilja kulturen vid blommningstillfället (blomställningar liknar små glas) eller efter uppkomsten av frukt.

körsbär minne enikeev

Trä

Trädets höjd är upp till 3 m. Barken hos en ung växt är mörkgrå, med åldern får den en brun nyans. Kronan är frodig, fruktning inträffar på grenar samlade i klaser.

Frukt

Frukterna är stora, med god vård växer de upp till 5 g. Bärens smak liknar en söt körsbär. I de södra regionerna är körsbär sötare, även om klimatförhållandena inte påverkar fruktens storlek.

Variationsegenskaper

Yenikeevs minne är självfruktbart - inga pollinatorer behövs. Fruktens topp är det sjunde året efter plantering. Mognad sker i mitten av juni.

körsbär minne enikeev

Det tolererar torka och kyla väl. Skott, knoppar är frostbeständiga, så även vårfrost kommer inte att skada växten.

Avkastning

Genom ordentlig vård kan du få upp till 15 kg bär från en vuxen växt. Torra somrar, brist på vattning, förband påverkar antalet frukter - högst 10 kg.

Klimatmotstånd

Frosts Memory Yenikeev tål bra, täckning behövs endast för unga växter.Värmen har en skadlig effekt på träden, så regelbunden vattning måste göras.

körsbär minne enikeev

Fördelar och nackdelar

De viktigaste fördelarna med kultur inkluderar:

  • hållbarhet;
  • oattraktivitet för insekter;
  • sällsynta sjukdomskador;
  • avkastning.

Nackdelen är att ofta beskärning kommer att krävas. Körsbär har en tendens att bilda rottillväxt, som måste tas bort regelbundet.

körsbär minne enikeev

Plantera och lämna

Planteringen skiljer sig inte från att plantera andra fruktgrödor. Det viktigaste är att välja ett soligt område utan drag, kraftiga vindar.

Landning

Plantera i en beredd jordblandning - en kombination av torv, humus, flodsand. Tillsätt kompost, torv på dålig jord. Lägg på lera till kompositionen på sandstenar.

Vattna och lossna

Vattna efter behov. På sommaren - en gång i veckan. För ett vuxet träd - upp till en hink med vatten. Innan vätskan appliceras rekommenderas det att lossa, samtidigt ta bort ogräs.

lossna jorden

beskärning

På hösten, utför en kardinal beskärning, bilda en krona, - ta bort sidoskott, förtjockade grenar. På våren rekommenderas det att göra sanering - att skära ut de skott som har frusit över vintern.

Toppdressing

Det rekommenderas att använda ruttnat organiskt material som toppförband. Det är inte nödvändigt att förbereda lösningar - på hösten, sprida näringsskiktet runt stammen, strö över jord. Det smälta vattnet kommer att fortsätta processen och leder användbara element i marken.

Förbereder för vintern

Packa endast upp unga växter innan övervintringen. Vid hårda klimatförhållanden, även inpackning. Använd grangrenar, speciellt agrofiber, säckväv.

förbereder sig för vintern

Förebyggande och behandling av coccomycosis

Coccomycosis är en sjukdom som påverkar Yenikeevs minne ganska sällan. För att förhindra det rekommenderas att använda kopparsulfat (sprutning innan knopparna dyker upp). Applicera "Horus", "Strobi" efter blomningen. Ta bort de drabbade skotten helt, bränn omedelbart.

Sjukdomar och skadedjur

En annan sjukdom som påverkar kulturen är monilios. Att använda kemikalier är det enda sättet att rädda växten. Sprutning med kopparbaserade produkter. Skadedjur sätter sig nästan aldrig på körsbär, men det rekommenderas att man använder insekticider och folkrättsmedel i förebyggande syfte även före blomningen.


Memory of Yenikeev är en sort som inte kommer att orsaka problem, för en liten ansträngning kommer det att tacka dig med en skörd av läckra bär. Det viktigaste är att följa de regler som rekommenderas av jordbrukstekniken, att lägga till den mängd fukt som krävs, inte ge upp utfodringen, för att övervaka sjukdomar och skadedjur.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa