Beskrivning av körsbärssorter Ognevushka och dess egenskaper, fördelar och nackdelar

Inte bara invånare i de södra regionerna i Ryssland älskar körsbär, utan också norra. Nordliga sorter skiljer sig från sina motsvarigheter i hög motståndskraft mot extremt låga temperaturer, sådana träd är starka, tidiga mogna, hårdiga. Vårt körsbär tillhör denna kategori. Beskrivning av körsbärsorten Ognevushka tar inte mycket tid. Egenskaperna hos denna körsbärsort talar för sig själva, och allt du behöver göra är att göra ett val till förmån för den ljusa fireflyen.

Beskrivning

Den viktigaste fördelen, när man beskriver Ognevushka körsbärsorten, kallas dess förmåga att motstå frost. I det här fallet är det -50 grader, vilket är en mycket imponerande faktor. Skörden sker oftast i slutet av juli. Frukten är liten, men saftig, med en behaglig surhet och söt eftersmak. Sorten är mycket självfruktbar, blomningen kännetecknas av dess varaktighet.

Fördelar och nackdelar med sorten

Använd för- och nackdelar när du väljer en körsbärssort för plantering i en region med låg temperatur. Fördelarna med Ognevushka-sorten är:

  • hög frostbeständighet (tål frost mot -50 grader);
  • saftiga, välsmakande, söta och sura frukter;
  • tidig mognad.

Nackdelarna är följande:

  • början av fruktan endast 4 år efter plantering;
  • behovet av omsorgsfull omsorg - bildandet av en buske, säkerhet från starka vindar;
  • liten massa av frukten.

körsbärseld

Egenskaper av trädet och frukt

Trädets krona är rund, med en bred omkrets. Höjden når 1,8 meter. Lång blomning, bär frukt varje år. Sorten tillhör den mycket självfruktliga kategorin. Den genomsnittliga fruktvikten är 3 gram, rund i formen. Skalens färg är ljusröd, massan är ett par ljusare nyanser. Den senare är saftig, med en behaglig söt smak med surhet.

Växande funktioner

Sibirien är en region med ett av de hårdaste klimaten. På grund av detta bär grödorna som odlas där rik frukt, mognar snabbt och tål extremt låga temperaturer. Ett sådant resultat kommer att vara en belöning endast för dem som skapar acceptabla förutsättningar för utvecklingen av anläggningen.

körsbärseld

Plantering bör utföras i en höjd där platsen inte är dold för solljus. Det är tillrådligt att förse plantagen med vindskydd. Detta underlättas av en vägg, staket eller byggnad i närheten. Trädet bör planteras på våren och börjar i april när snö och is smälter från jorden.

Innan trädet doppas ned i marken bör humus, fosfor eller kaliumködsel placeras i hålet.

Specificiteten hos sibirska körsbärssorter är att de bildas i form av buskar. Frukter växer på tunna årliga grenar, desto mer de växer, desto rikare skörden och vice versa. Snabb beskärning bidrar till tillväxten av unga grenar.Se till att det inte finns mer än 15 grenar per buske med breda sidogrenar. Ta bort döda, skadade, gamla (över 8 år) eller sjuka grenar. Det räcker med att lämna ett par rotgrenar årligen.

Viktig! Se till att mata och vattna växten under intensiv tillväxt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa