Beskrivning och egenskaper hos Novodvorskaya körsbärssorter, planterings- och vårdfunktioner

Resistent mot sjukdomar och ger redan i tre år ett rikligt avkomma av mogna bär. Novodvorskaya körsbärsorten är opretentiös och är populär bland trädgårdsmästare. De små och väl separerande groparna tjänar som en extra bonus till söta, rika, tjocka, mörka juicekörsbär som mognar i mitten av juli.

Beskrivning av sorten

Novodvorskaya tillhör kategorin självbestörande arter, men de bästa resultaten uppnås när äggstockarna befruktas med körsbär. Föres upp som en hybrid i processen med ympning på en vild växt. När de beskriver en variation, nämner de vanligtvis dess vinterhårdhet och motståndskraft mot svamppatogener (coccomycosis, moniliosis). Blomning - under den genomsnittliga perioden inträffar fruiting 3 år efter plantering i marken.

Egenskaper av trädet och frukt

Körsbärsträd med en välformad rundad krona, ett måttligt tätt nät av skott och en genomsnittlig höjd. Bären är stora (upp till 5 gram), något plattade, ellipsoidala, mättade mörka, med en övergång till svart och röd, skugga. Groparna inuti körsbär är små och separerar väl.

Hjärtat är saftigt, inte sprött, nästan samma färg som skalet, med en behaglig syrlig-söt eftersmak.

Frukten äts rå, de är lämpliga för kompott och konserver, konservering. Juicen är mörk, tjock.

körsbär Novodvorskaya

Planterings- och vårdregler

Vid plantering av plantor används ett standardschema - 5x3 meter, det kommer att säkerställa en normal utveckling av angränsande växter, de får en tillräcklig mängd ljus och näringsämnen. Cherry ogillar:

  • tunga, dåligt dränerade jordar;
  • träskig jord.

Det kommer inte att skada om andra växter växer i närheten, men inte för nära, till exempel körsbär: de kommer att öka utbytet av Novodvorskaya. Gödselmedel appliceras regelbundet, när trädet växer är närvaron av kalium och fosfor särskilt viktigt. Alla komplexa kompositioner eller organiska ämnen (kompost, humus) är lämpliga.

För att förebygga svampsjukdomar behandlas de med kemikalier, mekaniskt avlägsnade skadade blad och grenar och förstör dem långt från växten. Eventuella skadedjur, som ofta samlas i rotzonen, elimineras genom grundlig lossning. Särskilt skydd mot kallt väder krävs inte: praxis visar att sorten är tillräckligt vinterhård.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa