Beskrivning av cherry-cherry-hybrid Nochka, karaktäristik och odlingsregioner för hertigen

Det är svårt att föreställa sig en trädgård där bara grönsaker växer utan bär och frukt. De vanligaste är äpple, päron, plommon, vinbär, aprikos, körsbär och söt körsbär. För en framgångsrik odling av olika arter krävs emellertid olika förhållanden, därför är det nödvändigt att närma sig valet av ett träd med ansvar. Det är värt att utforska funktionerna i Nochka körsbär.

Avelshistoria

Cherry Nochka jämför positivt med andra arter, eftersom det är en hybrid som erhålls genom att korsa körsbär och söt körsbär. Uppfödarna ville få ett bär med hög frostbeständighet, som ett körsbär, och saftiga stora bär, som en söt körsbär. Som ett resultat hanterade L.I. Taranenko uppgiften och fick Nochka-sorten genom att korsa Valery Chkalov-körsbär och Nord Star-körsbär.

Cherry Nochka

Beskrivning och funktioner i sorten

För att förstå om denna hertig är lämplig för en viss trädgård måste du studera beskrivningen av Nochka-sorten. Bladen är stora, mörkgröna i färg med en blank yta. Bären är hjärtformade, massan är tät, saftig med en uttalad söt och sur smak. Huden är mörk, blank.

Hertigen börjar blomma i mitten av maj, men senare i vissa städer på grund av väderförhållanden. Bär visas 1,5-2 månader efter blomningen. Cherry hybrid Nochka har de bästa egenskaperna hos sina "föräldrar": en ljus körsbärsaroma och en rik körsbärsmak.

olika funktioner

Egenskaper av Cherry Nochka

Nochka-trädet anses vara av medelhöjd, höjden på ett vuxet prov är 3 meter. Kronen är bred och sprider sig. Denna punkt måste beaktas när man planterar träd så att körsbäret i slutändan inte trångt. Bären själva är stora, snarare som körsbär: i genomsnitt 7-10 gram vardera.

Nochkas avkastning är liten. Från ett träd erhålls högst 10 kg bär, så mer än en kopia måste planteras för försäljning.

Men körsbär har god vinterhårdhet. Duke tål lätt frost mot minus 30 grader, så det är idealiskt för odling i områden med kalla, hårda vintrar. Men unga plantor kan frysa, så du måste plantera en hertig Nochka på våren och inte på hösten. Det kommer inte att vara överflödigt att sprida snö blandat med sågspån runt trädet.

sprider bär

Körsbärssorter Nochka har god immunitet mot många sjukdomar, men vissa förebyggande åtgärder behövs fortfarande. Skadedjursbeständigheten är också hög, vilket underlättar trädunderhåll.

Fördelar och nackdelar

Eftersom sorten konstgjordes för att få de bästa egenskaperna från två träd, har Nochka körsbär ett stort antal fördelar:

trädvård

  • Utmärkt frostbeständighet.Det antas att Nochka har en högre hastighet än andra hertugar.
  • Immunitet mot olika slags sjukdomar, inklusive kokcomykos.
  • Trädet tål lätt varma torra somrar och kräver inte ofta vattning.
  • Bär. De har anständig smak, stora och vackra utseende.
  • Körsbärssorter Nochka är opretentiös, därför kräver de inte särskild vård.

Men som alltid fanns det några nackdelar:

  • Trädet är självfruktbart, så pollinerande körsbär måste planteras i närheten. För dessa ändamål är Nord Star, Molodezhnaya, Meteor, Lyubskaya lämpliga.
  • Låg avkastning, vilket är extremt lågt om försäljningen av bär planeras.
  • Duke dimensioner. För det första komplicerar det processen att lämna och skörda. För det andra krävs ett stort område för att plantera flera träd.

smak

Funktioner av mognad och frukt

Frukt i Nochka körsbärssorter börjar tidigt, redan på 3: e året. Trädet når sitt högsta avkastning med 12 år. För att skörden ska vara regelbunden, för plantering måste du välja en solig plats utan drag med djup grundvatten. Trädet gillar inte överdriven fukt, så det är ofta inte värt att vattna. Detta gäller särskilt för mogna körsbär.

Det är viktigt att sluta vattna ett par veckor före skörden. Bär börjar mogna i slutet av juni och i vissa regioner i slutet av juli.

Redan från början, till och med före frukten, måste du beskära trädet. Förkorta skott med en tredjedel och ta bort torra eller sjuka. Som redan nämnts måste pollinerande träd planteras i närheten för att körsbärsorten Nochka ska bära frukt. Avståndet mellan dem får inte överstiga 40 meter.

frukt i körsbär

Var är det bästa stället att växa på?

Med tanke på egenskaperna hos denna sort är det lätt att gissa att den kan odlas i de flesta Rysslands regioner. Hon är inte rädd för sibiriska frost eller torka i de södra regionerna. Trädet behöver inte ens isoleras ytterligare (även om det i områden med svåra vintrar är bättre att göra det) eller vatten ofta. Tvärtom, du måste se till att grundvattnet inte ligger nära markytan på platsen för hertiglandningen, annars kommer trädet att ruttna.

Av allt ovanstående följer att Duke Nochka är ett utmärkt alternativ för att odla både för dig själv och för försäljning. Läckra stora saftiga bär kommer att tilltala alla.

saftiga bär

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa