Beskrivning och egenskaper för körsbärssorter Ömhet, plantering och vård

Körsbärsorter Ömhet är inte bara en dekor av en personlig tomt under blomningen, utan också ett träd som ger saftiga och stora frukter. Det höga utbytet låter dig njuta av färska bär till fullo, samt förbereda sylt, sylt, juice eller vin. I allt större utsträckning väljer trädgårdsmästare plantor av denna sort för sin webbplats. Beskrivning, egenskaper och tips för vård och plantering av växten ytterligare.

Beskrivning av sorten

Beskrivningen av sorten Ömhet antyder att växten tillhör sorterna av mitten av sent mogna körsbär. Efter plantering börjar växten att bära frukt först under det fjärde, ibland under femte året. Om det inte finns någon skörd efter denna period måste du vara uppmärksam på förekomsten av sjukdomar, skadedjur eller misstag i att ta hand om fruktträdet.

Egenskaper av körsbärsmjukhet

Egenskaper inkluderar bärfärg och smak, fruktstorlek, blommande och mogna tider och motståndskraft mot förkylning och sjukdom.

Mognadstid

Trädet glädjer ögat med blomningen i mitten och slutet av maj. Efter fruktuppsättningen visas mogna bär under de sista dagarna av juli.

Körsbärsblom

Färgen på frukten skiljer sig något från den klassiska körsbärsfärgen. Bären är ganska gula och på sidan finns en ljusröd rodnad.

körsbär ömhet

Körsbärssmak

Kärnan har en ljusgul nyans, saftig, inte skör. Frukten smakar söt och sur.

Fruktstorlek

Jämfört med andra sorter betraktas bären som stora. Deras medelvikt är cirka 10 gram.

Kronstyp

Själva träden är inte höga, en vuxen växt når en längd på högst 2,5-3 meter. Kronen är oval, med ordentlig skötsel - av medeltäthet.

körsbär ömhet

Vinterhårdhet

De flesta trädgårdsmästare noterar den goda frostbeständigheten hos detta fruktträd.

Sjukdomsresistens

Körsbärsmjukhet är sällan mottaglig för svampsjukdomar. De vanligaste av dem är monilios och coccomycosis - de är de farligaste för träd av denna typ.

Med korrekt vård av växten är svampinfektioner praktiskt taget uteslutna.

Funktioner av plantering och vård

För att plantera plantor måste du välja en plats där det finns mycket solljus. Du bör inte välja ett blåsigt område eller plantera ett träd i låglandet. Ofta finns det stagnation av smältvatten, vilket påverkar körsbäret negativt. Lämplig jord för växten är ljumsk, sandig ler, med en låg surhetsnivå. Planteringen sker på våren.

Som med andra fruktträd rekommenderas följande skötsel för ömheten:

  1. Efter plantering i öppen mark och under perioder med tillväxt och blomning krävs riklig vattning.
  2. Systematisk lossning av jorden runt kronen.
  3. För att locka pollinerande insekter sprayas växter med sött vatten.
  4. I början av våren, innan blomsterperiodens början, beskärs torra, ruttna och sjukdomsinfekterade skott.
  5. Det rekommenderas att utföra förebyggande åtgärder för att skydda trädet från infektion med olika sjukdomar, samt för att skrämma bort skadliga insekter.
Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa