För vilket år efter plantering bör körsbäret bära frukt och avståndet mellan träden

Det finns många nyanser när du väljer en sort och planterar fruktträd i din egen trädgård. Unga plantor rotar gradvis, växer och börjar snart blomma och bära frukt. Tyvärr händer det att flera år går, och trädet blommar inte, även om det utåt verkar friskt. Låt oss ta reda på vilket år efter plantering körsbäret börjar bära frukt och vilka skäl som kan störa blomningen.

På vilket år bär körsbäret frukt efter plantering?

I genomsnitt tar unga körsbär sin första skörd 3-4 år efter plantering. I sällsynta fall händer detta tidigare - knoppar och äggstockar förekommer redan på andra året. Beroende på variation och villkor i trädgården bär trädet frukt även senare, 5-6 år efter plantering. Om detta inte händer måste du leta efter orsakerna till misslyckandet och försöka eliminera dem.

korg med körsbär

Perioden när ett träd börjar ge en skörd är olika beroende på sort. När du köper plantor, särskilt hybrider, är det nödvändigt att studera information om vård och plantering, ta reda på vilket år de börjar blomma och bära frukt. Under de första åren är antalet bär litet, körsbär bär aktivt frukt under det sjätte och följande år av livet.

Vad tidpunkten beror på

Faktorer som påverkar utseendet på de första pedunklerna och bär:

mogna bär

  1. Körsbärsort.
  2. Kvaliteten på plantmaterialet (plantor).
  3. Planteringsförhållanden - val av plats, typ av jord, tid, hålets djup.
  4. Ungt trädvård.
  5. Korrekt beskärning, kronbildning.
  6. Väder (torka eller frost, inte karakteristiskt för regionen).
  7. Förekomsten av pollinerare.

beine pollinerar

Landningsregler

Plantor bör köpas från pålitliga säljare med hänsyn till rötter och övre knopp. Innan du köper, studera informationen om sorten.

Körsbär planteras på våren, vanligtvis i april, när marken är helt uppvärmd och knopparna ännu inte börjat blomma. Välj soliga, vindfria platser. Landet ska vara löst, bördigt. Det är prekäriskt berikat med mineral- och organiska gödselmedel.

Körsbär gillar inte sur jord, det är bättre att välja områden med neutral eller nära den. Lerjord från hålet blandas med sand.

Efter plantering är området runt stammen böjd med sågspån, humuskulor eller liknande material för att förhindra rottorkning. Under hela den varma perioden bör marken under plantan vara lös och fri från ogräs. När du lossnar måste du komma ihåg att rötterna är grunt och inte skadar dem.

landningsregler

Cherry care

Körsbär befruktas med fraktionerad metod, 2-3 år efter den första planteringen av jordanrikning. Bevattning utförs 3-4 gånger per år, beroende på väderförhållandena. Det första leveåret vattnas oftare.

Många sorter har en tät krona och växer snabbt.Det finns olika beskärningsplaner för buskiga och höga sorter. Klipp av skott mer än en halv meter lång. Annars slutar inte trädet att bära frukt, men bären blir små och kan tappa sin smak.

beskärning

Det är nödvändigt att övervaka barkens och bladens hälsa, för att eliminera sjukdomar och skadedjur i tid.

Tillväxten och frukten av körsbär påverkas också av angränsande växter. Hon är vän med körsbär, fläderbär, kaprifol, plommon, druvor. Persika och aprikos, äpple, hallon, päron, vilda träd med ett kraftfullt rotsystem påverkar dess utveckling.

vittvätt trä

Hur man får den att bära frukt

Egenskapen med körsbär som du behöver veta är att blommor på samma träd ofta inte pollineras från varandra, i hybridsorter - i isolerade fall. Därför, om det redan blommar, men bär inte är bundna, måste du plantera ett pollinerande träd i närheten. Olika pollinatorer är lämpliga för olika sorter, i icke-hybridvarianter kan det vara en kopia av samma sort, och söta körsbär är också lämpliga.

många bär

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa