Beskrivning av körsbärsorten Morozovka, egenskaper för vinterhårdhet och pollinatorer

Idag finns det många sorter av körsbär, antalet som den genomsnittliga konsumenten inte ens vet. Men en erfaren trädgårdsmästare vet att för att få en bra skörd fortlöpande måste du ta en ansvarsfull inställning till valet av ett träd, för att studera funktionerna i plantering och vård. Därefter kommer vi att fokusera på Morozovka körsbärsorten.

Ursprungshistoria

Denna körsbärssort odlades av T.V. Morozova vid Michurinsky Research Institute. Uppfödarna sätter uppgiften att få ett litet träd med välsmakande bär, som samtidigt har hög vinterhårdhet och motståndskraft mot sjukdomar, i synnerhet mot coccomycosis.

Morozovka blev "föräldrarna" körsbär Vladimirskaya och Lyubskaya. Den första var känd för sin goda motståndskraft mot frost, och den andra för sina välsmakande stora bär och stora skörden. Efter att ha korsat dessa två arter erhölls Morozovka-körsbäret.

Beskrivning av sorten

Cherry Morozovka är ett medelstora träd med en sfärisk spridningskrone. Höjden på ett vuxet träd når 2,5 meter. Bären är ganska stora, 4-5 gram vardera. Massan är saftig, mörkröd, som bärens hud. Det finns ett litet spår. Stenen är inte stor, lämnar lätt massan, vilket underlättar processen.

Cherry-utbytet är bra. Från 1 hektar kan du få 50-60 cent bär.

Om du tittar på beskrivningen av sorten Morozovka, sägs överallt om trädets tidiga mognad - den första skörden av körsbär kommer redan på 3-4: e året, och under lämpliga förhållanden bär frukt regelbundet.

körsbärsfrost

Sorts vinterhårdhet är ganska bra: trädet överlever lätt även svår frost. Men detta gäller inte hela Frosty: knoppar och blommor kan dö även med svag frost, vilket minskar den totala indikatorn på motstånd mot låga temperaturer. Trädet blir sällan sjukt. Dessutom har Morozovka praktiskt taget nollkänslighet för coccomycosis.

Växande funktioner

Så att körsbäret inte dör, och i framtiden tar en bra skörd, är det nödvändigt att studera de viktigaste punkterna i odlingen innan plantering.

Att välja en landningsplats

För att körsbäret lätt ska slå rot måste du välja rätt planteringsplats. Fruktbar jord är lämplig, lätt genomtränglig för fukt och luft. Det är lämpligt att välja ett område som får den längsta exponeringen för solen under dagen. Det är mycket oönskat att ha drag och grundvatten nära jordytan; trädet tål inte överdriven fukt. För detta ändamål rekommenderas det inte att välja en plats i låglandet.

plantering körsbär

Landning

När platsen är vald kan du fortsätta att plantera:

  1. Först och främst måste du gräva ett hål med ett djup och bredd på minst 0,5 meter.Om mer än ett träd planteras lämnas ett avstånd på 2,5-3 meter mellan hålen.
  2. Den grävda marken måste blandas med humus, kalium, aska och superfosfat.
  3. I den centrala delen av gropen formas en 15 cm hög glid, i vilken en pinne är installerad.
  4. Därefter måste du placera en Morozovka-plantor i hålet och sprida rotsystemet längs en hög.
  5. Det framtida trädet är täckt med en blandning av jord och gödningsmedel, allt är väl komprimerat.
  6. På ett avstånd av cirka 30 cm måste du gräva ett ringformat hål och fylla det med 30 liter vatten.
  7. När vätskan absorberas täckes stammcirkeln med mulch och trädet knytas till en pinne.

Vård

När körsbäret planterats måste det sköts ordentligt.

vattna körsbär

Vattning

För att Morozovka ska bära frukt regelbundet krävs regelbunden vattning. Det är viktigt att göra detta under den period då trädet blommar och äggstockarna bildas. I genomsnitt måste ett vuxet träd vattnas 3-4 gånger var 30: e dag med en vanlig hink med vatten. Vätskan ska tränga in i jorden och inte stagnera på ytan. När körsbäret har vattnat måste du ta bort ogräset i närheten och lossa jorden.

beskärning

Trädbeskärning bör göras årligen på våren och hösten. Lågväxande och torra grenar tas bort först. Därefter måste du tunna ut kronan genom att klippa av grenarna som växer inåt. Som ett resultat borde 5 starka skott vara kvar och växa i flera rader (främst i 3). I det sista steget måste du ta bort grenar som växer för nära varandra. Om du försummar beskärning av Frostbite kan du minska avkastningen avsevärt.

körsbärstrimla

Fortplantning

Den klassiska spridningen av denna variation av körsbär sker genom sticklingar och spirande. Upp till 70% av gröna sticklingar är rotade. För beståndet rekommenderas att ta plantor av odlade sorter och lager av Vladimir körsbär.

Pestkontroll

För att inte förlora skörden måste du bekämpa skadedjur i tid. De vanligaste är bladlöss och fluglarver, som, när de fångas i en äggstock, förvandlas till maskar. För att bekämpa det första måste du installera fällbälten i början av våren. Och du kan förhindra bosättning av larver genom att regelbundet rengöra runt trädet och lossa jorden.


Cherry är också älskad av gnagare, så det är tillrådligt att linda stammen med en tät trasa som säckväv för vintern. Och så att fåglarna inte gnager bär, kan du hänga ett fisknät på ett träd eller hänga gamla skivor, som, skimrande i solen, skrämmer bort fåglar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa