Beskrivning och egenskaper hos körsbärsorten Molodezhnaya, plantering och skötsel, beskärning och pollinerare

Bland körsbärsorterna måste man välja grödor med olika mogna perioder för odling i trädgården. Det är nödvändigt att ta hänsyn till klimatförhållandena för tillväxt, opretentiöshet i vård. Sådana egenskaper är inneboende i Molodezhnaya körsbär, som uppföddes av uppfödare i början av 90-talet av förra seklet. Kulturen är lämplig för trädgårdsmästare i Centralregionen. Körsbär föredras för odling i Ural och Sibirien.

Beskrivning av Molodezhnaya körsbär

Den buskiga körsbärsorten Molodezhnaya har en liten höjd på 2-2,5 meter. Grenar sänkta till marken bildar en kompakt rund krona. Tack vare detta kan busken kräva en plats i små trädgårdar.

körsbär Ungdom

På grenar täckta med brunbrun bark hänger blad med oval struktur med krenatkanter tätt. De är mörkgröna ovanför och ljusare under. Körsbärsblommor börjar efter den 10 maj, när busken är täckt med snövitblommor, som var och en har 3-7 blommor med en diameter på 3 centimeter. Körsbärspistoler och stamens är samma i höjd, så pollinering sker av sig själv.

Beskrivningen av sorten inkluderar också bärens egenskaper. Det noteras att körsbärsfrukter:

 • stor, väger upp till 4-5 gram;
 • vinröd färg vid teknisk mognad;
 • ha saftigt och fast kött;
 • de smakar sött, med en lätt surhet, utan ansträngande egenskaper;
 • doftande.

egenskaper hos bär

Liksom vanliga körsbär täcks grödan med mogna bär under andra halvan av juli. Sortsutbytet ökar när busken mognar, odlingsförhållandena förbättras, reglerna för vård. Från en buske når utbytet 12-15 kg bär.

Sorten bär frukt varje år. Ett kännetecken för frukten är att stenen lätt kan separeras från massan. Mörkeröd aromatisk juice pressas ur dem.

strödad av mogen

Egenskaper av sorten

Det fulla kännetecknet av körsbärsorten Molodezhnaya inkluderar det faktum att kulturen:

tolererar temperaturer

 1. Torktåliga. Tåler lätt höga sommartemperaturer och kan göra utan att vattna. Men efter plantering av trädet och under början av fruktbildningsperioden är det nödvändigt att vattna buskarna.
 2. Frostbeständig. Det finns inget behov av att täcka träden för vintern. De tolererar lätt en minskning av lufttemperaturen.
 3. Själv fertila. 40% behöver inte pollinatorer. Men det är bättre att plantera bredvid Vuzovskaya, Lyubskaya, Turgenevskaya körsbär. Molodezhnaya själv spelar rollen som en pollinator för grödor med sen mognad.
 4. Högavkastande. Antalet frukter beror på körsbärens ålder. Från början att ge bär från det 2-3: a livet, bär kulturen frukt i 15-20 år. Ökade utbyten är beroende av regelbunden beskärning.
 5. Medium resistent mot svampsjukdomar. Sorten Molodezhnaya påverkas mer av monilios och coccomycosis mer i varma och fuktiga somrar.
 6. Mångsidig att använda. Mogna frukter används för att förbereda desserter, drycker, juice.Bär är lämpliga att använda som fyllning för pajer, dekorerad kaka. Körsbärsstopp, sylt, sylt är läckra.

Körsbärsfrukter kan hållas färska i 2 månader om bären skördas genom klippning och hålla stjälken. Lagringsbehållare är fodrade med pergamentpapper och placeras i källare med en temperatur på +2 eller +4 grader, väl ventilerade.

färska frukter

Plantera och lämna

Trots förmågan att producera goda utbyten kommer körsbärsorten att minska de höga mängden om plantan inte planteras ordentligt. Tillväxten av busken påverkas av valet av plats på platsen för kulturen.

För Molodezhnaya körsbär är det viktigt att platsen för det är:

 • skyddade från vind, drag;
 • upplyst av solen;
 • på en kulle, 1,5 meter över grundvattnet;
 • med neutral surhet, sandig lerjord.

upplyst av solen

Plantan köps eller förbereds med en höjd av 70 centimeter till 1 meter. Var uppmärksam på rotsystemet, dess elasticitet och kvalitet. Rötterna bör vara upp till 15 centimeter långa. En plantan ser frisk ut om den inte skadar barken, grenarna och bladen är saftiga gröna.

Plantering av körsbär börjar med beredningen av gropen. Den grävs ut 2 månader före plantering, 50-60 centimeter bred och 40 djup.Avståndet mellan planteringsgrovorna når 3-2 meter. Gödselmedel krävs. Humus (2 hinkar per grop), superfosfat (175 till 250 gram), kaliumsalt (30-50 gram) är lämpliga. För sur jord krävs slakad kalk. Det är tillräckligt med 200 gram.

plantor förvärva

Innan de applicerar gödningsmedel på gropen måste de blandas med marken. Så snart hålet är två tredjedelar fullt, hälls en jord med näringsjord i mitten. Plantan placeras i mitten och bestämmer rotkragens placering. Håll busken med handen och strö marken och skaka ibland plantan. I detta fall penetrerar jorden bättre mellan rötterna.

I slutet av förfarandet komprimeras jorden runt trädstammen. Var noga med att skapa en rulle, och markera gränserna för bagagerumscirkeln. Vattna plantorna rikligt med 2-3 hinkar vatten per hål. Det är användbart att sedan hälla ett skikt av mulch på 8-10 centimeter.

höstträd

Den bästa tiden att plantera körsbär är i början av maj eller oktober. I närheten kan du plantera körsbär, äppelträd. Men körsbär gillar inte grannskapet med vinbär.

Vård för plantering av en stenfruktkultur av sorten Molodezhnaya består av:

 • buskbildning;
 • toppdressing;
 • glasyr;
 • lossna jorden.

stenfruktkultur

Cherry beskärning återspeglas i skörden. Förfarandet utförs på våren och tar bort sjuka och skadade grenar. Rotsugarna avlägsnas och lämnar upp till 12-15 stjälkar med väl utvecklade knoppar. Gamla skott, på vilka torra kvistar visas, och de ger små bär, skärs till basen.

Böjning av bagagerumscirkeln utförs ständigt om sommaren är torr... Bättre att applicera ett lager humus direkt på snön. Då förblir fukten bättre. På hösten inbäddas gödselmedel i marken. Det är värt att gräva upp noggrant för att inte skada rötter. Samtidigt appliceras gödselmedel i form av superfosfat i en mängd av 25 gram, kaliumsalt - 10 gram per 1 kvadratmeter.

På sommaren lossas stammcirkeln ständigt med en trädgårdshäst eller en kratta. På våren tillsätts gödselmedel som innehåller kväve under lossning.

bagageutrymme cirkel

De matas också med mullein, utspädning i vatten i ett förhållande av 1: 5, fågeluttag - 1:12. Första gången du behöver föda under den tid då knopparna blommar. Då behövs organiska ögonblick när körsbäret blommar. I augusti rekommenderas att fosfor-kaliumblandningar tillsätts. En infusion av träaska, framställd med en hastighet av 50 gram per 10 liter vatten, är också lämplig. Molodezhnaya-körsbäret reagerar bra på applicering av fluffad kalk var tredje år. Ta optimalt 300 gram kalk per 1 kvadratmeter.

Körsbärsskörden beror på vattning. Under sommaren, om det är varmt under lång tid, måste du vattna det 5-6 gånger per säsong.

Vårfrost kan skada unga träd, så för att skydda körsbär arbetar de med att tända upp rökhögar. Skyddet används under natten när temperaturen sjunker till +2 grader. Operationen är klar 2 timmar efter soluppgången. Att spruta buskarna med vatten, riklig vattning av träden hjälper också.

unga träd

Under vinterperioden är körsbär täckta med snö upp till 50-70 centimeter hög.

Det är också viktigt att skydda Molodezhnaya körsbär från sjukdomar, eftersom de har en genomsnittlig resistens mot svampsjukdomar.

spudkörsbär

Sjukdomar av sorten

Patogena svampar attackerar ofta Molodezhnaya körsbär, särskilt i varma och fuktiga somrar.

Grå råtta, eller monilios, är lätt att känna igen genom torkning och svärtning av skott och bladverk. Bären skadas också av råtta. Grå mögel visas på dem, där svampens sporer gömmer sig. Om det regnar och lufttemperaturen sjunker kraftigt sprids sjukdomen snabbt och påverkar grannarna till det sjuka trädet. Om det finns tecken på infektion är det nödvändigt att ta bort de skadade delarna, frukt och förstöra dem.

sjukdomar

Så att trädet inte helt dör, är det nödvändigt att börja bekämpa svampen av monilios i tid. Så snart torkade grenar och blad, blommaknoppar ses på buskarna, behandlas kronan med en 3% -ig lösning av Bordeaux-vätska. Stammen i den skadade busken vitnar med kalk med tillsats av kopparsulfat. Bearbetning utförs med kemiska beredningar: "Tsinebom", "Topsin-M", "Kuprozan". Spraya 3 gånger med ett intervall på 12-15 dagar. Från biologiska preparat är "Fitosporin" effektivt.

Om rödaktiga prickar visas på bladen, har kokkomykosinfektion påbörjats. Med den fortsatta sjukdomen fortsätter fläckarna att öka och rosa eller vitaktiga utbuktningar med svampsporer kommer att visas på bladets nedre yta. Efter det blir bladplattorna gula, lockar, faller av. Både frukter och grenar kan bli smittade.

kraftfullt läkemedel

På våren, innan knopparna blommar, måste kronan behandlas med Bordeaux-vätska. I augusti och höst är det nödvändigt att bespruta med kopparsulfat. Trädgårdsmästare använder en lösning av träaska med tillsats av tvätt tvål för att bekämpa sjukdomen. För att göra detta löser du upp 1 kilo ask i 5 liter vatten. En gång i veckan, med början i maj, sprayas körsbär med infusion.

Många trädgårdskulturer är sjuka av antraknos. Svampen påverkar frukten under mognadstiden. Stubbar med rosa blom är ett tydligt tecken på infektion. Om de förekommer på bären, är det nödvändigt att förstöra de sjuka frukterna och spraya busken med beredningen "Poliram".

spray

Rostiga knölar på körsbärsblad är också ett tecken på en svampinfektion. Rost leder till en minskning av bär på trädet, lövfall. Du kan förebygga sjukdomen genom att inte bara behandla med Bordeaux-vätska, utan också med kopparklorid. För ett ungt träd räcker det att använda upp till 2 liter lösning, för en vuxen - två gånger mer. Bearbetning bör inte vara en gång. Det upprepas 2-3 gånger. Det är bäst att göra detta efter skörden.

Sammetslen fläckar på körsbärsfrukter bära svampens patogena sporer. Om ingenting görs kommer organismerna att spridas till angränsande växter. Förutom Bordeaux-vätska kan du bli av med de första tecknen på skabb med Nitrafen.

För att förhindra utvecklingen av svampsjukdomar är det nödvändigt att rengöra trädgården av växtskräp i tid, bränna fallna löv, förstöra omogna, skadade frukter.

fruktbearbetning

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa