Beskrivning och egenskaper hos Melitopol efterrättkörsbärsort, plantering och skötsel

Många amatörsträdgårdsmästare odlar körsbärsträd på deras egendom. De behöver inte särskild vård, och skörden för deras behov är tillräcklig. En av favoritvarianterna kan kallas Melitopol dessertkörsbär - en storfruktad hybrid med behaglig smak. Sylt är tillverkat av bär, kompott kokas och äts rå eller fryst för användning på vintern.

Beskrivning av sorten

Cherry Melitopol efterrätt skapades av ukrainska uppfödare av All-Russian Research Institute uppkallad efter IV Michurin. Det växer framgångsrikt i södra Europa. Hon har en genomgående hög avkastning. Det här körsbäret behöver andra pollinatorers grannskap. De kan vara representanter för andra körsbärsorter.

Melitopol körsbär

Mognande termer

Ett sådant fruktträd ger sin första skörd redan under fjärde säsongen efter plantering av plantor i marken. Om en treårig planta planteras i jorden, skördas skörden redan i 3 års odling.

Detta är ett tidigt moget körsbär. Under gynnsamma förhållanden börjar skörden den sista veckan i juni.

efterrätt variation

Utseende

Körsbär planterade på trädgårdsplanen bär frukt och skapar också den nödvändiga skuggan på sommaren och täcker från solens strålar. Melitopol dessertkörsbärshybrid är inget undantag.

Trä

Körsbärsträdet i Melitopol efterrätt är starkt och högt. Den växer upp till 4 meter i höjd. Han har en omfattande, spridande krona med en rundad form. Under blomningen är det täckt med vita blommor med en behaglig lukt.

körsbärsträd

Frukt

Frukt i denna sort är rikligt. Upp till 50 kilo körsbär kan skördas från ett vuxet träd. Bären visas på tunna, ettåriga grenar. Frukten av denna hybrid är runda, ganska stora, med en knappt märkbar spår. Vikten av ett bär är cirka 9 gram (vanligtvis 6-8), men insidan är relativt liten, det kan lätt separeras från massan.

Huden är öm, med en ljus glans. Massan är mycket söt, i kombination med en vinton, har en ljusröd färg. När man biter känns en slags surhet. Enligt bedömningar av expertprovning är indikatorn för denna sort 4,75 poäng när den utvärderas på en 5-punkts skala.

riklig frukt

Gynnsamma förutsättningar för odling

Den här hybriden är inte picky om vård. Det tolererar framgångsrikt torrt väder och torr vind. Det dör inte under svår frost på vintern och temperaturen sjunker på våren. Det är optimalt att välja för körsbärsträd på sidan som är skyddad från vindar och där det inte finns någon stagnation av grundvatten.Jorden kan vara lutande, neutral och lätt.

Sjukdomsresistens

Melitopol efterrättkörsbär motstår framgångsrikt vissa sjukdomar som andra körsbärsträd är mottagliga för: monilios och coccomycosis.

förutsättningar för odling

Funktioner av plantering och vård

För att körsbärsplantor slår rot är det bättre att plantera dem på hösten, efter att lövverket har fallit av. När de befinner sig i vilofasen kan de lättare tolerera transplantationsprocessen.

Rotningen är också framgångsrik när man planteras med gröna sticklingar. Rotningsgraden är upp till 70%. Redan under det första året efter plantering av plantan i marken börjar den bilda en krona.

gröna löv

Fertilizer

Organisk gödningsmedel appliceras under det planterade trädet vartannat år. På hösten utför de obligatorisk gödsling med mineralgödsel.

beskärning

Detta körsbärsträd, som andra fruktträd, kräver snabb beskärning:

  1. Borttagning av förvrängda grenar.
  2. Beskärning av skadade skott.
  3. Avlägsnande av onödiga grenar för gallring eller kronbildning.

Denna procedur utförs 2-3 gånger per år. Det hjälper till att öka fruktningen.

glänsande bär

Vattning

För unga träd krävs regelbunden bevattning. Jorden vattnas med tillräckligt med vatten så att den blir våt till ett djup av cirka 50 centimeter. Under den första månaden efter plantering av trädet utförs vattning efter 3 dagar. Mängden vatten bör vara cirka 10 liter per träd.

Om torrt väder fastställs vid denna tidpunkt, bör mängden bevattningsvatten ökas med cirka två gånger. Ett vuxet träd behöver vattna efter blomsterperioden har gått för att säkerställa att bären flyter.

skörden är mogen

Jordmalkning

För att minimera fuktindunstning genom ytlagret, är jorden, bredvid den unga plantan, mulched. Använd en bark, barrträd eller andra organiska ämnen. Tjockleken på mulchskiktet i området med stamcirkeln bör vara cirka 7-10 centimeter.

Lossa jorden

Det är nödvändigt att lossa rotzonen till ett grunt djup för att inte skada rotsystemet. Var noga med att ta bort ogräset så att det inte stör störningen av körsbäret.

Om du inte observerar ovanstående förhållanden för att odla ett ungt körsbärsträd, kan andelen växtöverlevnad minskas avsevärt.

växer ett träd

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa