Beskrivning av körsbärsorten Saratovskaya Malyshka, avkastningsegenskaper och pollinatorer

En sommarboende drömmer om att skämma bort sig med läckra bär eller förbereda vitaminpreparat för vintern. Men för detta är det nödvändigt att odla träd och buskar. Bland den stora variationen av arter finns babykörsbäret som erövrar trädgårdsmästare. Dess gynnsamma egenskaper och positiva egenskaper är ett uppenbart plus när du väljer.

Beskrivning av sorten

För att ordentligt odla ett träd på platsen är det nödvändigt att studera informationen om den typ som sommarinvånaren ska plantera. Beskrivningen för sorten innehåller all nödvändig information. Om du tänker på det hjälper du att placera körsbäret korrekt på webbplatsen och ta hand om det vid behov.

Saratov Baby

Ursprungligen fick detta körsbär smeknamnet Saratov Baby, med tiden återstod bara ett ord. Sorten började kallas helt enkelt Baby.

Denna körsbärsort är en hybrid med en körsbär. Därför har den bland andra egenskaper också utmärkt vinterhårdhet, utmärkt smak och hög resistens mot sjukdomar.

Cherry Malyutka blev kär i sommarboarna för att de inte krävde jordens sammansättning och en rik skörd.

körsbärsort

Egenskaper av sorten

Vilka egenskaper har växten, vilka egenskaper frukt och träd har. Sommarbeboaren behöver denna information för att förstå:

 • är den sort som är lämplig för odling under vissa förhållanden, klimat;
 • om hon uppfyller alla förfrågningar som presenteras för henne.

Växten har följande egenskaper:

frukt och träd

 • Höjd 2,5 m.
 • Snabbväxande.
 • Kronen är kompakt, något spridd.
 • Barken är slät.
 • Frukten är desamma, väger 5 g.
 • Formen är rund.
 • Smaken är söt.
 • Färgen är mörkröd.
 • Bedömning av smakprov 4,4 poäng.

Odlingen av arterna på platsen kommer att hjälpa till att uppskatta alla sorts egenskaper.

krona kompakt

Omsorgshemligheter

För att odla den deklarerade grödan och undvika misstag bör du följa vissa regler för vård av växter. Beskär trädet korrekt, förbered det på vintern, vattna det i tid.

beskärning

Kronbildning är en obligatorisk process vid odling av körsbär. Detta förbättrar avkastningen. Du bör börja klippa grenar från andra året av trädets liv.

deklarerad skörd

Skelettgrenar bildas eftersom körsbäret inte är högt, det finns inget behov av att begränsa tillväxten. Den första skelettgrenen som ska vara kvar är 40 cm över marken. Den starkaste grenen väljs, sedan förkortas den med 1/3.

En annan stark gren lämnas lite högre. Den bör riktas i den andra riktningen från den som lämnats tidigare. Avståndet mellan dem är 15-20 cm, den valda grenen förkortas med 1/3. Enligt samma princip är en tredje gren kvar.

Sedan bildas den andra nivån.Den ligger på ett avstånd av 60-70 cm från det föregående. Eftersom Malyshka-trädet inte är högt, består den andra nivån av en gren.

lågt träd

Efter 60-70 cm, lämna den sista grenen. Resten tas bort utan att hampa kvar. Under följande år skärs skelettgrenarna med samma schema.

Förutom att bilda beskärning, sanitet utförs, deformeras, sjuka grenar tas bort.

Förbereder för vintern

Det speciella hos Malyshka-sorten är dess frostbeständighet. Körsbär fryser inte på vintern, men det betyder inte att ingenting behöver göras för att förbereda för vintern:

formativ beskärning

 1. Stammen måste lindas upp och rädda den från attacker från gnagare. För att göra detta, är det lindat med alla till hands, säckväv, takfilter eller trasor.
 2. Om du tvättar trädet kommer du att rädda dig från skadedjur och patogener. Vid beredning av lösningen sättes 10 g kopparsulfat till en hink med slakad kalk.
 3. Toppdressing. Under bevattning tillsätts komplexa mineralgödselmedel förra gången. Detta hjälper trädet att få styrka och lugnt uthärda vintern.

Ett välvintrat träd kommer att ge en rik skörd nästa år.

Vattning

Trädets fruktning beror på korrekt vattning. En annan egenskap hos Baby är torka motståndskraft. Men detta betyder inte att den inte behöver vattnas, någon växt behöver fukt.

röda kluster

Cherry tolererar inte vattendrag och översvämningar.

Vattnas med mått, det första året efter plantering, fukta en gång i veckan. Avsluta vattningen i augusti. Vid långvarig torka vattnas också vatten i september. Ett vuxet träd vattnas fyra gånger med 3 hinkar.

Sjukdomar och skadedjur

Trots att barnet är en hybrid, lider trädet fortfarande av attacker av insekter och patogener.

hybridträd

Kontrollmetoder

För att hantera sjukdomar måste växter bearbetas. På våren, innan blomningen, sprayas träd med speciella kemikalier.

Om körsbäret redan är i blom, används folkrättsmedel för att bekämpa sjukdomar. De bekämpar insekter genom att hänga fällor med söta bete.

Förebyggande

Ibland är det lättare att förebygga en sjukdom än att behandla ett träd. Att förhindra sjukdomen kommer att hjälpa:

härliga körsbär

 • Lossa jorden.
 • Ogräsbekämpning.
 • Rengöring av fallna löv.
 • Sanitär beskärning.
 • Fylla på sprickor i bagageutrymmet.
 • Rengöring av fallna frukter.

Efterlevnaden av planteringsreglerna leder implementeringen av agrotekniska krav till att körsbär är mer resistenta mot sjukdomar och motstår angrepp av insekter.

Cherry Malyshka har bevisat sig bland sommarinvånare med små trädgårds tomter.

svart sjukdom

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa