Beskrivning av Magaleb cherry Antipka, som växer från frön och tips för vård

En mängd olika körsbärsorter gör det möjligt för dessa träd att användas för hushålls- och dekorativa ändamål. Vissa bär är söta, mer lämpade för färsk konsumtion, andra är surare och samtidigt aromatiska, bra för sylt, kompott, framställning av alkoholhaltiga drycker. För dig som letar efter en växt som inte bara är fruktbar utan också lämplig för landskapsdesign kan du uppmärksamma körsbäret i sorten Magalebskaya Antipka.

Vad är den här sorten?

Dessa träd finns också under namnet Bird cherry Magalebka eller Bird cherry Antipka, eftersom de verkligen är en underart av fågelkörsbär. De har en tät krona, kan användas för att skugga områden i en trädgård eller park. Cherry är opretentiös i vård och kräver inte planteringsförhållanden. Det finns i naturen, sorten är ganska sällsynt, den vilda växande Magaleb körsbäret listas i Röda boken.

Viktigaste egenskaperna

Trädet når en höjd av 10 meter, minst 5-6 meter. Kronen är tät, sprider sig, grenarna är svagt tappande. Det lämpar sig väl för beskärning och formning, vilket gör körsbär lämpliga för häckar.

Mycket vacker under blomningen, som faller i slutet av maj. De blommar fantastiskt, kronbladets färg är vit, blommorna är väldigt doftande.

Barken och benen har en speciell lukt - det liknar bittera mandlar. I medelhavsköket används Antipka-kärnor för att skapa ett speciellt krydda. Aromen utvecklas väl i körsbärslikör och likör.

mogna körsbär

I augusti mognar frukterna - små, cirka 1 cm i diameter, rödbrun, nästan svart. De är saftiga och aromatiska, men smaken är syrlig, med bitterhet. Bär av den här sorten äts sällan färska, de används vanligtvis för konservering och alkoholhaltiga drycker.

Växande funktioner

Magaleb körsbär är anspråkslös, det växer i naturen även på steniga länder. Det är lätt att ta hand om det, men för att få en god skörd och vackra träd för dekoration är det värt att skapa acceptabla förutsättningar för plantorna.

Som de flesta körsbär älskar kultivaren soliga platser, men kommer att växa i delvis skugga. Platsen för plantor bör skyddas från vinden. Det rekommenderas inte att plantera Antipka i sur jord. Träd tolererar torra somrar väl, svarar positivt på utfodring och vattning. Det är bättre att välja för dem kalkhaltiga, bördiga jordar, svart jord.

körsbärsblommor

Träd växer bra i stadsförhållanden, lider inte av luftföroreningar. Den här egenskapen låter dig odla körsbär i parker, längs vägbanan. Det är viktigt för en trädgårdsmästare att komma ihåg att bär som odlas på en väg med ett stort flöde av bilar måste tvättas ordentligt eller inte ätas alls.De absorberar många skadliga ämnen, även om trädet ser friskt utåt.

Fördelen med sorten är förmågan att odla plantor från frön i en amatörträdgårdstomt. I oktober nedsänks frönna i välgrävd, lös jord till ett djup av 4 cm. Ingen förberedelse av frön krävs.

På våren ger fröna många skott. Under våren, sommaren och hösten behöver de endast måttlig, snabb vattning. På hösten eller nästa vår - beroende på planteringstäthet och tillväxthastighet - transplanteras de till permanenta platser för framtida körsbär.

mogna körsbär

Träden i Magalebskaya Antipka är väl lämpade för att plantera mindre vinterhärdiga sorter av körsbär och söt körsbär. Sådana sorter kommer tidigt till frukt, ger en riklig skörd. Du måste veta att vissa körsbär är oförenliga med Antipka, i sådana fall kommer den ympade sorten att bli märkbart värre.

Omsorgstips

Körsbär av denna sort behöver inte särskild vård, de växer och bär frukt i naturen. Huvudregler:

  • välj platser med neutral jordsyra, soligt, vindtätt;
  • vattna plantorna måttligt;
  • trädbeskärning krävs endast för dekorativa ändamål.

Antipka har en genomsnittlig frostbeständighet, sorten tolererar vintern väl i mittbanan. Om frost håller sig under 25 grader under lång tid fryser unga skott. Nästa sommar blommar körsbäret värre. För vintern är stammen skyddad från gnagare, rhizomen är isolerad.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa