Beskrivning och egenskaper hos Leningradskaya Black körsbärsort, odling och vård

En frodig körsbärsröd fruktträdgård är drömmen för alla trädgårdsmästare. För att helt njuta av detta skådespel och mata din familj med välsmakande och hälsosamma bär, bör du noggrant närma dig valet av sorten och följa alla regler för jordbruksteknologi som rekommenderas av uppfödarna. Först då kommer drömmen att gå i uppfyllelse. Bland trädgårdsmästare är Leningradskaya Black körsbärsorten särskilt populär. I det förändrade klimatet i Leningrad-regionen visar det utmärkt utbyte och immunitet mot sjukdomar.

Ursprungshistoria

Uppfödarna av Pavlovsk Experimental Station, som ligger nära St. Petersburg, lyckades utveckla en sort som slår rot i klimat med kalla och våta vintrar. Trädgårdsmästare i Leningradregionen uppskattade dess frostbeständighet och förmågan att skörda välsmakande bär även på dessa breddegrader.

Beskrivning av sorten

Beskrivningen av sorten bör börja med trädets egenskaper. Hans tillväxt är i genomsnitt, vilket kraftigt förenklar samlingen av mogna bär. Körsbärssorter Leningradskaya Black börjar bära frukt i mitten av juli. Fruktprocessen varar upp till 2 månader, vilket gör att du kan äta på doftande körsbär nästan hela sommaren. Kulturen visar höga utbyten: med kompetent jordbruksteknologi samlar sommarinvånarna upp till 40 kg frukt från ett träd. Användningen av bär är universell: de äts färskt, beredda i form av sylt och kompott, vin tillverkas och fryses på vintern.

Bäret har nästan svart färg, drupen är inte helt separerad från massan, strukturen är tät, smaken är söt med en liten surhet.

Bär av denna sort innehåller många användbara ämnen och vitaminer, som lagras i dem under hela fruktperioden. Jordbrukare som odlar körsbär för efterföljande försäljning på marknaden konstaterar bärens goda transportabilitet.

Leningrad svart körsbär

Landningsfunktioner

Uppfyllelse av alla planteringsregler gör att du kan få grödan deklarerad av uppfödarna och förebygga sjukdomar i druppkulturen.

Landningsdatum

Om plantningen av plantor kommer att genomföras i de nordliga regionerna, är den bästa lösningen i mitten av april. Under sommaren anpassar plantan till en ny plats, och vinterfrost kommer inte att vara hemskt för honom. På mer sydliga breddegrader med varma vintrar kan plantering skjutas upp till hösten. Det viktigaste är att upp till subzerotemperaturer i mer än 1,5 månader.

körsbärssediment

Att välja en plats och plantor

För att plantera en körsbärsplantning av sorten Leningradskaya Black är en plats med djupt grundvatten lämplig.Om det inte är möjligt att plantera körsbär på en sådan plats hälls en hög så att vattnet inte kan skada rotsystemet.

På alla sidor bör planteringsområdet belysas av solen, vilket ökar produktiviteten och påskyndar fruktningen. På skuggiga platser utvecklas inte körsbäret bra, det kan skada och utbytet minskar.

Det är bättre att köpa en plantor i plantskolor, där de ansvarar för kvaliteten på planteringsmaterialet. Först av allt är det värt att undersöka rötterna, de ska inte ha tillväxt och skada.

körsbärsplantor

Planteringsprocess

För plantering av en planta väljs en varm, vindlös dag utan nederbörd:

  1. Förgräva landningsplatsen och gör ett hål. Dess djup bör vara minst 70 cm.
  2. Den valda marken blandas med kompost och ruttna gödsel, tillsätt 20 gram kaliumsalt.
  3. Tidigare doppas körsbärsrotsystemet i en tillväxtstimulator under en timme. Kornevin kommer att göra.
  4. Hälften av den förberedda marken läggs ut i botten av urtaget och en plantan installeras.
  5. Rotsystemet är rätat och täckt med jordrester.
  6. Kan täckas med sågspån för att bibehålla fukt.

Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att man installerar ett stöd för en ung plantor när man planterar. Detta gör att du inte oroa dig för säkerheten på en blåsig dag.

körsbärsplantor

Vård

Med ordentlig och snabb omsorg kommer trädgårdsmästaren att kunna njuta av de första bären på några år. Vattning, utfodring, beskärning, böjning och förebyggande av sjukdomar och skadedjur anses vara nödvändiga agrotekniska åtgärder.

Vattning och mulching

Under det första året vattnas ofta plantan men hälls inte för att inte skada rotsystemet. En dag efter fuktningen av jorden måste de lossa jorden, ta bort ogräs. För att hålla fukt i marken under längre tid, är jorden böjd med sågspån och lövverk.

vattna körsbär

Ett vuxet körsbärsträd vattnas när jorden torkar, men de måste göra detta under blomstringsperioden, bildandet av äggstockarna och som förberedelse för vintern. 3-4 hinkar med icke kallt vatten hälls på ett träd. För vintern rekommenderas det att klumpa upp stamcirkeln med torv, humus och torra löv. Detta gör att trädet kan överleva den kalla perioden utan förlust.

beskärning

Under det första året skärs alla skadade grenar av, kronan börjar bildas från andra året av trädets liv.

Toppdressing

Under de första två åren är körsbärsplantan tillräckligt med de gödningsmedel som läggs i gropen under plantering. I framtiden matas de två gånger per säsong med organiska och mineralföreningar. På våren är kväveföreningar att föredra och på hösten blandas fosfor och kalium.

Sjukdomar och skadedjur: förebyggande och behandling

Leningradskaya Black är immun mot svampsjukdomar, men detta betyder inte att förebyggande är onödigt. Träd behandlas med flytande, fungicidala preparat från Bordeaux. Trädet påverkas sällan av skadedjur, men om detta händer används folkliga och kemiska botemedel, till exempel infusion av lök och vitlök, träaska, preparaten "Fufanon" och "Karbofos".

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa