Beskrivning av Krasa Severa körsbärsorter och egenskaper hos frukt och träd, odling

Sommarbeboaren vill plantera ett träd som passar alla krav. Framgångsrik odling kräver mycket uppmärksamhet på att lära sig information om arten. Kras Sever körsbär har ett positivt rykte. Sommarbeboare uppskattar det för sina positiva egenskaper, inklusive hög frostbeständighet, immunitet och mer.

Beskrivning av sorten

En hybrid av körsbär och körsbär Krasa Severa erhölls av uppfödare under lång tid, men förlorar fortfarande inte sin auktoritet och erkännande bland trädgårdsmästare. År 1885 befruktades en körsbärsfröplantering med körsbärspollen. Först bar det frukt av en vit nyans, gradvis förändrades färgen och körsbäret blev rosa.

skönheten i norr

Beskrivningen av sorten visar att trädet är väldigt hårt. Det enda villkoret för dess effektiva odling är fruktbar jord. Utan detta reduceras utbytet avsevärt.

Specifikationer

För korrekt odling bör egenskaperna studeras. Ibland gör sommarboende omedvetet oförlåtliga misstag när de planerar eller tar hand om ett ungt träd. Som ett resultat går en del av grödan förlorad.

växande körsbär

Vinterhårdhet

Sorten är lämplig för odling i områden med svåra vintrar. Utmärkt frostbeständighet låter dig växa ett träd utan rädsla. Men i regioner med låga temperaturer ned till -35 ° C föredrar trädgårdsmästare att dra in träd för vintern.

Trädet självt och fruktknopparna är resistenta mot frost. Blommor klarar av returfrost.

röda bär

Frukt

Ovanliga bär är stora och välsmakande och har följande egenskaper:

  • rosa färg;
  • form: rund;
  • hud: elastisk, slät;
  • smaken är söt med en svag syrlig smak;
  • vikt 8 g;
  • diameter 30 mm;
  • lätt juice.

På grund av dess utseende, berörs inte frukterna av fåglar.

ovanliga bär

Trädets mått

Växtens höjd överstiger inte 3 m. Kronen är bred och sprider sig. Trädets särdrag gör det möjligt att använda Krasa Severa körsbär för att dekorera en trädgård eller andra områden. Bladen på trädet är stora. De har funktioner som gör det enkelt att skilja denna art från andra sorter, även i ung ålder:

  • arkplattans längd är 14 cm, bredden 9 cm;
  • färgen är mörkgrön, matt;
  • löv näsor är röda, har skjuta utsprång.

Under förhållanden med tillräcklig värmeförsörjning är trädet inte kraftfullt, vilket i hög grad underlättar processen för skötsel och skörd.

mognad av frukt

Tidpunkten för blomning och mogning av frukter

Den blommar tidigt, rikligt och är inte rädd för återkommande frost. Under det första decenniet av juli skördas de första körsbären. Bärarna mognar vänskapligt, stadigt, varje år. Det finns inga pauser.

Avkastningen är hög, cirka 15-20 kg per träd, beroende på trädgårdsmästarnas skötsel och ansträngningar.

blomningstid

Sjukdomsresistens

Immuniteten mot sjukdomar i Krasa Severa körsbär är genomsnittlig. Om du utför förebyggande behandlingar är trädet inte rädd för varken virus eller svamp. Detta bör göras på våren och hösten.

sprida gäng

De behandlas med kemikalier fram till blomningen. Sedan använder de folkliga metoder för att bekämpa sjukdomar. Så fruktarna förblir miljövänliga, ofarliga för människors hälsa.

Planterings- och vårdregler

För att odla en anständig skörd måste du plantera ett träd korrekt. För plantering, välj en solig plats, helst skyddad från ett drag.

anständig skörd

Körsbär gillar inte stillastående vatten, så de tilldelar inte en plats i låglandet. Ett hål grävas i förväg på hösten, om plantering planeras på våren. Jorden för att somna är blandad med humus, lite sand och mineralgödsel tillsätts. Blanda allt väl. Plantan planteras längs rotkragen. Strö över den beredda jordblandningen, vattnas väl.

Ytterligare vattning utförs en gång i veckan eller två. Beroende på hur regnig perioden är. Efter att jorden har torkat lite lossas bagagerumscirkeln. Detta ger syre och bibehåller fukt i jorden. Toppförband utförs systematiskt 2-3 gånger per säsong.

vackra grenar

Att plantera Krasa Severa körsbär på tomten är värt de trädgårdsmästare som lever i ett hårt klimat. Trädet motstår starkt frost och producerar en skörd varje år.

växt på platsen

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa