Beskrivning och egenskaper för sorter av kolonnkörsbär, plantering och skötsel, hur man beskär

Körsbär kan ofta hittas på personliga tomter och i trädgårdar - de blommar vackert, saftiga bär är bra både färska och i kompott och sylt. Tack vare uppfödarnas arbete blir kolumner av körsbär alltmer populära. Dessa attraktiva, kompakta och fruktbara träd känns bra i milt klimat och orsakar inte problem med vård.

Funktioner i vyn

Det uttrycksfulla inslaget i sorten återspeglas i namnet - trädstammen är formad som en kolonn, från vilken korta grenar sträcker sig. Det tar inte mycket utrymme i trädgården, dvärgundersorter odlas i det öppna fältet och i krukor. Den största sorten, Columnar Queen, når en höjd av högst 2,5 m.

egenskaper hos sorter

Columnar träd är miniatyr, de kommer att dekorera alla trädgårdar och komplettera kompositionen i landskapsdesign. Lämplig för odling i växthus eller vinterträdgård. Samtidigt är fördelarna med sorten inte bara i utseende utan också i utbyte och smak av bär.

De bästa sorterna

Columnar körsbär representeras av flera sorter med små skillnader. Bland de populära är Rapture, Tiny och Columnar Queen. Enligt kraven för förhållanden och vård är de lämpliga för odling i Moskva-regionen.

flera sorter

Bebis

Dvärgträdet växer cirka 2 m, kronan har en pyramidform, 50-80 cm bred. Det är bra under blomningen, tidigt på våren. Blomställningarna är frodiga, dubbla, ljusrosa, mycket doftande.

Ger en riklig skörd, bär är stora - 8-10 g vardera, saftiga, söta och sura. Lämplig för färsk konsumtion, för desserter, bakning och konservering. Barnet används ofta som prydnadsträd, det dekorerar trädgården under blomning och frukt.

Kräver isolering för vintern, med överdriven luftfuktighet, det kan drabbas av fruktrötta och svampsjukdomar.

dvärg träd

Glädje

Denna sort orsakar verklig glädje med sin produktivitet - cirka 25 kg bär skördas från ett vuxet träd, medan dess höjd inte överstiger 2 meter. Körsbär är stora, 10-15 g vardera, och söta, mognar under andra halvan av juli. De är bra att äta färska, att ge till barn.

Delight är också lämpligt för plantering i speciella stängda containrar. Resistent mot sjukdomar, lider av frost under den kalla säsongen.

mogna träd

Drottning

Dessa träd är de största av kolonnträden och når en höjd av 2,5-3 meter. Samtidigt finns det färre bär än i beskrivningen av varianterna Malyutka och Delight - i genomsnitt 7 g. Körsbär är mycket vackert under blomningen, har en stark arom och rosa blommor.

Av fördelarna - enkel vård, god vinterhårdhet och immunitet mot sjukdomar.

körsbärsdrottning

Plantera och lämna

Kolonnkörsbär kräver inte komplex skötsel, men du bör vara försiktig när du väljer en plats för plantor.

Träd älskar sol och värme. Ett soligt område skyddat från vinden är lämpligt för dem. Det behöver inte vara stort, minimalt avståndet mellan körsbär - en halv meter. Jordens sammansättning är också viktig, för våt kommer att ha en dålig effekt på trädets tillväxt. Lös, bördig svart jord är väl lämpad. Innan en planta planteras, befruktas gropen för den med organisk och mineralgödsel.

Vid val av plantmaterial uppmärksammas övre njurens integritet. Medan plantan rotar är det nödvändigt att bibehålla fuktinnehållet i marken och sedan vattna det efter behov.

trädtillväxt

Toppförband av körsbär görs på våren - gödselmedel för ett kvävekomplex, till exempel ammoniumnitrat, appliceras och på hösten - med fosforgödsel. En gång vartannat till tre år, under hösten som lossnar, berikas landet med humus eller gödsel.

För att skydda träd från svampsjukdomar och skadedjur utförs förebyggande sprutning två gånger per år. Det är viktigt att medel inte samlas i framtida bär. Löv och frukt med spår av sjukdomen tas bort och bränns på fältet.

plantera ett träd

Reglerna för att plantera och lämna ett columnar körsbär är enkla, huvudpunkterna är:

  • välja plats för plantor;
  • snabb vattning;
  • avlägsnande av ogräs i rotzonen;
  • periodisk utfodring;
  • förebyggande av svampsjukdomar;
  • isolering av bagagerummet och rotzonen för vintern.

vårblomning

beskärning

Problemet med att beskära frukt- och bärträd oroar trädgårdsmästare. Den stora fördelen med columnar sorter är att den raka stammen inte behöver ytterligare kronbildning.

bärplantor

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa