När är det bättre och hur man kan transplantera körsbär korrekt, på hösten eller våren

Körsbärsbussar upptar en av de viktigaste platserna i trädgårds tomter. På grund av odedningsförhållandets krävande kultur, opretentiös vård, odlas den glatt i olika regioner. Men det är absolut nödvändigt att känna till ett fruktträds jordbruksteknologi. Ögonblicket kommer när du behöver transplantera körsbär. Och här är både tidpunkten och reglerna för transplantation viktiga.

När kan du transplantera körsbär

Rollen för att transplantera fruktträd ökar när de börjar bära frukt dåligt eller blir svaga och bedövade. Körsbär transplanteras till en ny plats om marken är uttömd eller det finns mycket fukt i dem på grund av det dåliga området. Ibland valdes ursprungligen platsen för kulturen felaktigt. Byggnader dök upp i närheten, höga exemplar av trädgårdsodlingar växte och skuggade plantorna av stenfrukter. Och problemet uppstår omedelbart när du kan transplantera ett träd.

Vanligtvis utförs transplantationen på hösten eller våren. Den naturliga ordningen kan inte brytas. På våren har det transplanterade trädet tid att bli starkare under sommaren och lätt övervintrar. Men det är nödvändigt att välja tiden innan njurarna börjar svälla. Men hösttransplantationen gör det möjligt för körsbärsbusken att anpassa sig snabbare. För närvarande minskar rörelsen av juice längs stammen och överväxten. Bladen har redan fallit, inget behov av att slösa bort energi på sin näring. På vintern kommer rotsystemet att vara starkt och körsbäret kommer att överleva den kalla säsongen utan förlust.

Den optimala tiden för en hösttransplantation är andra halvan av september eller den första oktober.

Det är bättre att återplantera när:

 • temperaturindikatorer nådde +10 grader;
 • vädret är torrt och soligt, utan regn;
 • ingen frost på marken;
 • vindlös dag.

körsbärstransplantation

Efter att ha tagit upp dagen för körsbärstransplantationsproceduren måste du förbereda inventeringen i förväg, en ny plats för trädet.

Hur du transplanterar korrekt: steg för steg instruktioner

Transplantation av körsbär kräver val av en bekväm plats för kultur i trädgården. Trädet behöver så mycket ljus som möjligt. Områden som är väl upplysta av solen, men skyddade från vinden, passar bäst för honom. Grundvattnets nära förekomst beaktas när man väljer en ny plats för körsbär. Därför är det bäst att transplantera kulturen till en kulle på trädgårdens södra sida. Marken för körsbär behöver sandig ler, lös, med neutral surhet.

För att anpassa sig till en ny plats för att gå snabbare, är det nödvändigt att jordens sammansättning är identisk med den gamla platsen där kulturen växte.

Körsbärets ålder beaktas också vid transplantation. Det är korrekt att transplantera grödor som är 3 år gamla. Du bör inte ta ett vuxet träd, eftersom det är orealistiskt att transplantera det. Det kommer helt enkelt inte att slå rot och kommer att dö. Rör inte heller filtkörsbärsom inte har tid att förbereda sig för frukt.

körsbärstransplantation

Steg-för-steg-instruktioner för transplantation av körsbär består av ett antal steg:

 1. På en ny plats förbereds ett hål med en bredd av upp till 70 centimeter och ett djup på 50.
 2. De lägger humus, träaska, superfosfat och kaliumsalt till planteringsgropen. Gödselmedel blandas noggrant med marken.
 3. Trädet grävs upp tillsammans med rötter, på vilket en jordklodd hålls fast. Du behöver inte skaka av det.
 4. I mitten av hålet hälls en höjd från ett näringsrikt toppskikt och ett träd placeras.
 5. De börjar fylla hålet med jordblandning och placerar rotkragen på samma nivå från markytan. Under proceduren skakar du trädet så att jordklodderna läggs mellan rötterna.
 6. Jorden är tampad tätt, från början av stammen cirkeln till trädet.
 7. Vattna den rikligt transplanterade busken, upp till 3-4 hinkar per växt.

körsbärstransplantation

Om körsbär transplanteras på hösten, försöker de välja en dag utan frost, med en temperatur på minst 10 grader Celsius. På våren transplanteras körsbäret så att sapflödet ännu inte har börjat, vilket kommer att bromsa trädets anpassning på en ny plats.

Hjälpsamma transplantatips

Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar vid transplantation:

 • förbereda plantering av hål enligt rotsystemets diameter;
 • gräva upp plantan försiktigt och försök att inte skada grenar, rötter;
 • på ett nytt ställe, gödsla platsen med mineralgödsel, träaska, kompost;
 • bringa torra delar av rotsystemet tillbaka till det normala genom att sänka trädet i flera timmar i vatten;
 • återfyllning av gropen utförs i lager, rammar varje hällt jordlager;
 • binda upp det transplanterade trädet så att det står stabilt.

rödbär körsbär

När det gäller en person är det stressande att flytta till en ny bostad, så körsbäret har svårt att utvecklas efter transplantation. Därför är trädgårdsmästarens uppgift att stödja trädet i en svår situation. För att göra detta måste du vara uppmärksam på honom: vatten i tid, foder. Detta är särskilt viktigt på hösten. På vintern blir det svårare för körsbäret om det inte skapas bekväma förhållanden på hösten. Det är nödvändigt att täcka plantan med grangrenar. Tvätta fatet så att det starka solljuset i februari inte bränner fatet. Tvätt och inpackning med non-woven material räddar dig från attacken av skadedjur och gnagare.

Transplantation av körsbär fungerar bäst om du beskär så många grenar på trädet som möjligt. Då kommer alla krafter i växten att ledas till rotfästning på en ny plats.

Det är omöjligt att transplantera en stenfruktkultur på vintern eller sommaren. Under den kalla säsongen kommer busken inte att kunna slå rot och dör. På sommaren kan du bara börja föda upp din favoritvariant om växten är allvarligt sjuk. Men det är bättre att planera förfarandet i slutet av säsongen.

körsbärstransplantation

Funktioner hos transplantationen beroende på körsbärens ålder

När de börjar förbereda sig för att transplantera körsbär måste du vara uppmärksam på trädets ålder. Det är svårare för ett vuxet träd att genomgå operation. Det kommer att skada under lång tid, fruktningen kommer att sluta. Den optimala odlingsåldern för transplantation är upp till 3 år. Om du planterar skott väljer du skott 1-2 års livstid. De måste separeras försiktigt från huvudroten. När allt kommer från, från strömförsörjningen, som görs i strid med rötternas integritet, kommer att leda till att de torkas.

Transplantation av unga skott före frostskyddet orsakar brist på näringsintag. Och som ett resultat kommer ytterligare tillväxt och utveckling av anläggningen att stanna. Det är nödvändigt att korrekt transplantera överväxten av körsbäret för att fånga en del av mors rot. För att göra detta, gräva upp marken nära ett träd i en cirkel på 30 centimeter, skär av en del av huvudroten. Efter att ha rengjort den klippta platsen smutsar de den med färg eller tonhöjd.Det återstår att täcka både huvudskottet och sidoskottet valt för transplantation med jord. Plantan matas med fågelspridning utspädd med vatten i ett förhållande av 1:12.

Tiden för transplantation väljs tidigt på våren, efter att snön har smält. Endast i detta fall blir plantan som separeras från modern starkare efter vintern. Under förberedelserna för proceduren beskärs grenarna, vattnas rikligt. En transplantation till en ny plats utförs när busken har ett starkt rotsystem.Om trädet är sjukt länge efter transplantation måste du mata det med produkter som innehåller koppar. Urea-lösning är användbar för att bibehålla växtens immunitet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa