Vad man ska göra om gummiläsioner uppträder på körsbäret, behandling och kontrollåtgärder

Många trädgårdsmästare, när de odlar fruktträd i en trädgårdsplott, står inför problemet med körsbärsgummiflöde och behovet av behandling. Utseendet på viskösa transparenta droppar är en typ av signal om att en växt har en sjukdom. När hartsneglar upptäcks krävs ett antal brådskande åtgärder, så det är värt att lära sig om orsakerna till utseendet på tandköttformationer, de befintliga metoderna för behandling och förebyggande.

Definition av gummiflöde

Tandköttssjukdom eller gummos är en trädsjukdom, vars huvudsymptom är utseendet på tandkött. En hartsartad urladdning kan hittas på bagageutrymmet, grenar, löv och frukt. I barndomen försökte många prova sådana formationer som tuggummi. Gummiens smak är bitter, och efter att ha hittat den i munnen kvarstår en obehaglig eftersmak. Cherryfumigation kräver snabba åtgärder, eftersom det kan vara för fullt med trädets död att bli sent.

körsbärsblommagummi

Orsaker till förekomst

Tuggummi på körsbär anses vara ett dåligt symptom. I de flesta fall är tandköttsbildning plantans svar på ogynnsamma faktorer. De viktigaste orsakerna inkluderar:

 • skador på grenar eller bagageutrymme av mekanisk art;
 • trädets oförmåga att motstå vikten av tunga frukter;
 • kraftiga fluktuationer i temperatur eller hög luftfuktighet;
 • få solbränna;
 • konsekvenserna av frysning;
 • tillväxt i tung lerjord;
 • överanvändning av gödselmedel;
 • brott mot tidpunkten för trimning;
 • resultatet av skadliga insekts aktivitet;
 • infektion med infektioner av svamp ursprung.

trädsjukdom

Den vanligaste orsaken till tandköttsskador är barkskador, varifrån växten försöker att läka med harts. Genom tandköttet kan insekter och patogener av olika sjukdomar tränga djupt in i växten, vilket ytterligare förvärrar situationen och försvagar växten. Samtidigt försöker körsbär släppa ännu mer gummi och, i avsaknad av snabba åtgärder, kan de dö.

fatskador

Behandlingsmetoder

Metoden för att behandla tandköttssjukdom involverar användning av en kardinal "kirurgisk metod", som involverar fullständigt avlägsnande av det drabbade området med en vass kniv. Hur man behandlar gommos:

 • ett skarpt instrument väljs för arbete och desinficeras;
 • tuggummi skärs ut med en kniv, medan 5 cm av ett friskt område fångas, om det är i sprickorna, tas hartset försiktigt bort från dem;
 • på de rengjorda platserna behandlas de med 1% kopparsulfat, vätska dem noggrant med en svamp med en lösning;
 • trädet lämnas ensamt i 2 dagar.

behandlingsmetoder

Därefter tar de en trädgårdsplan och täcker alla platser som behandlas med vitriol med den.Om hartset på körsbärsträdet har rengjorts från ett stort område, applicera sedan ett bandage från ett trädgårdsbandage. Vissa använder nigrofol eller Kuzbasslak-kitt för sådana ändamål.

Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar inte att ge upp det traditionella botemedel, eftersom var är billigare, effektiv, säker för växter och människor och samtidigt lätt att använda.

Det är möjligt att utföra behandlingen av avlägsnande av tandkött vid varje varm säsong. Under senhösten vid låga temperaturer utförs inte sådant arbete, eftersom såret kanske inte har tid att torka ut och överväxt, vilket kommer att leda till frysning av körsbär på vintern.

kniv på en gren

Förebyggande

För att bekämpa gummiflöde räcker det inte att utföra "kirurgiska" operationer. Förebyggande av sjukdomar inkluderar en hel rad åtgärder:

 • för plantering måste du välja rätt sorter av körsbär som är bäst lämpade för odling i en viss region, med hänsyn till dess klimategenskaper;
 • det är nödvändigt att välja en lämplig plats för trädets tillväxt, undvika områden som är benägna att översvämma, mark med problem med fuktpassage och tillgång till luftrötterna;
 • ta inte bort eller skada den gamla barken, eftersom det är ett tillförlitligt skydd för de underliggande skikten, förhindrar frysning;
 • för att utesluta att växten får solbränna på våren, tvättar stammarna;
 • under den kalla säsongen har trädet extra skydd och skydd, standardarter och grenar är isolerade med säckväv.

träbearbetning

Snabb beskärning hjälper till att förhindra läckage av tandkött. Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att man tar bort de "kläckta" unga skotten under sommaren, och förhindrar dem från att nå ett avsaltningsstadium. Små sår läker mycket snabbare, avlägsnande av starkare grenar kommer att vara mer smärtsamt för körsbär i framtiden.

För att öka trädets stressmotstånd och förbättra kvaliteten på dess överlevnad, bör du inte försumma utfodringen, medan du inte ska släppas med kvävegödsel. Spridning med svampdödande medel och insekticidpreparat i tid hjälper till att förhindra invasion av skadedjur och svampsjukdomar.

trimning av trä

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa