Hur man gör en enhet för att samla körsbär från ett högt träd med egna händer

När mogna körsbär hänger högt på grenarna kommer fabelen om IA Krylov "räv och druvor" att tänka på. Som i den räven, "ögat ser, men tanden är dumma" saftiga bär, retas med deras mogenhet. Men uppfinningsrika trädgårdsmästare har kommit med många apparater för att plocka körsbär från ett högt träd utan att lämna en rik skörd på grenarna. Du kan naturligtvis odla dvärgsorter av fruktträd, men på höga träd är frukterna större och sötare.

Funktioner för enheter

Det finns flera sätt att samla körsbär på. De beror på antalet träd på platsen, deras höjd och avkastning. En låg busk kan plockas för hand utan att använda tillgängliga verktyg. Ibland behöver du en stege. Och så räcker det att ta en hink och plocka körsbär i den, med eller utan sticklingar. När ett körsbärsträd når en höjd av 4-5 meter är det problematiskt att skörda från det. Och här räddas olika enheter för att luta grenarna ner och ta bort frukt.

Stenfruktplanteringar kan skördas med skördetröskor. Det finns en enhet med en mekanisk arm till försäljning. Vibration slår bär från grenarna, och de faller på tarp-spridningen under körsbäret. Den välvda rammaskinen plockar frukten med vibrerande borstar som placerar ljusa röda körsbär på ett transportband. Sådana anordningar kan användas på gårdar. Det är omöjligt att ta bort körsbär från höga grenar utan hjälpmedel, och du vill inte tappa skörden av en välsmakande bär.

Insamlingsenheter

Att samla frukt från ett högt träd är alltid svårt. Först och främst behöver du sådana enheter som kan köpas i en butik eller tillverkas för hand. Den mest praktiska enheten uppfanns för länge sedan. Detta är en körsbärsplockare. Det kan vara en tennbehållare vars öppning är en "mun" med tänder. Ta försiktigt frukten med ett hål och riv dem av med sticklingar. Häll grödan i en hink efter att du har fyllt behållaren.

körsbärsplockning

Stegen är trädgårdsmästarens främsta hjälp för att plocka mogna frukter. Det kan vara en trappsteg, anpassad till trädets höjd. Det är bekvämt att plocka mogna bär från det. Men ibland kan du använda en enkel trästege för att samla, luta den mot stammen på ett vuxet träd.

En enkel tuff och robust krokuppsamlare är användbar för att böja grenarna ner. När du har fäst grenarna väljer du de mogna bär med händerna.

Du kan också använda en medelstor krok för att hänga skopan. En plastbehållare som är upphängd från ett träd är användbar för att fälla mogna körsbär. När man står på trappan är det svårt att samtidigt hålla behållaren för skörden och plocka mogna frukter från ett högt träd. Ett rep är också lämpligt här, som används för att binda skopan till bältet.

Det är bekvämt att kombinera beskärning av grenar med skörd av en stenfruktskörd. Detta kräver ett verktyg som en bågsåg. Långa rep är knutna till dess handtag. Den ena änden hålls av personen som står under trädet och den andra av den som står på trappan. Enheten låter dig klippa en gren tillsammans med saftiga frukter. Så dödar de två fåglar med en sten: trädet föryngras, och körsbären förblir intakta, kvävs inte när de skördas.

mogna körsbär

Hemlagade apparater

Så många tillbehör för trädgårdsarbete har gjorts med sina egna händer att de är kända för alla erfarna trädgårdsmästare. Bland dem är:

  • arbetskam;
  • pyramid trappuppgång;
  • fruktfångare med olika design;
  • krokar.

Kamanordningen är tillverkad av tjock tråd. Böj ändarna, sätt in den i halsen på en 5-liters plastflaska. En stolpe skjuts inuti kärlet från sidan av den utskurna botten. Det ska vara lätt och bekvämt. Kammtänderna skruvas fast i sidodelarna av stolpen med självspännande skruvar. De lägger en kam under grenarna på en busk och plockar av frukterna.

flaska och tråd

För att göra klättringsanordningen mer stabil måste du bygga en struktur i form av en pyramid. Sidan på enhetens nedre del är tillverkad inom 1 meter. Då kommer den självgjorda enheten inte att svänga utan kan stå fast på marken. På varje sida fylls lamellerna med en storlek på 50 x 25 mm. Det visar sig en stark stege, som kommer att bli en assistent för att skörda mogna bär.

Vilka fruktfångare är inte gjorda av! Används för att samla rekonstruerade körsbär:

  • ett plaströr skär snett;
  • plastflaska;
  • formen av ett fisknät, som leds längs grenarna och slår ner frukterna.


Eftersom många enheter kan tillverkas av improviserat material kommer alla i spargrisen att ha enheter som har testats på plockning av körsbärsbär från ett högt träd. De används under mognadstiden av plommon, ranetoks, som finns i höga träd.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa