Beskrivning av körsbärsorten Leksak och egenskaper hos frukt, odling och regler för vård

Att växa körsbär på en tomt är inte alls svårt, du måste ta hänsyn till några enkla krav och välja lämplig typ. Efter att ha undersökt beskrivningen av Toy-körsbärsorten, bestämmer sommarinvånaren om han ska plantera den i trädgården eller inte. Detta är en hybrid, bland dess positiva egenskaper är utmärkt frukt smak och högt utbyte.

Beskrivning av leksaksorten

Denna hybrid skapades i Ukraina 1996. Kombinationen av körsbär och körsbär är inte alltid effektiv men inte i detta fall. Leksaken ärvde från sina föräldrar de bästa egenskaperna hos Lyubskaya körsbär och den soliga bollkörsbäret. Det är resistent mot frost, opretentiös, har en genomsnittlig immunitet mot sjukdomar. Efter att ha studerat sorten beskriver trädgårdsmästaren inte några misstag när han växer.

körsbär leksak

Egenskaper av sorten

För att få en fullständig bild av arten bör du studera de egenskaper som Toy Cherry har. De hjälper dig att förstå om ett sådant bär behövs i trädgården, eller om du bör leta efter andra körsbärsorter.

Beskrivning av trädet

Ett vuxet träd, enligt alla regler för plantering och vård, växer upp till 7 m. Kronen är bred och sprider sig. Barken är grå, flagnig, brun och slät på unga skott.

trädbeskrivning

Bladen är mycket stor, mörkgrön i färgen. Blommorna på trädet är vita, självfruktbara.

Cherry Toy producerar inte skott, så dess reproduktion hemma är omöjlig. Samma plantor kan inte odlas från ett frö, eftersom det inte kommer att ärva moderens egenskaper.

Trädet är motståndskraftigt mot låga temperaturer, men många sommarinvånare täcker det för vintern som ett skyddsnät.

Produktiviteten från ett vuxet träd är 45-50 kg, med förbehåll för agrotekniska krav. Frukt är stabilt, årligen.

vinrött bär

Beskrivning av frukt

Det viktigaste för vilket körsbär odlas är bär som det ger. Deras egenskaper är särskilt intressanta för trädgårdsmästare.

Beskrivning av bär:

  • vikt 9 g;
  • färgen är mörkröd;
  • formen är hjärtformad och rund;
  • massan är saftig;
  • huden är tunn;
  • benet separerar väl;
  • körsbär lagrar väl och kan enkelt transporteras över långa avstånd.

fruktbeskrivning

Fruktens smaklighet är på högsta nivå. Hybriden producerar stora bär som är lämpliga för alla typer av konsumtion.

Växande och vård

För att odla en hybrid på sajten behöver du inte arbeta hårt. Trädet har utmärkta egenskaper, inklusive opretentiöshet och krävande vård. Leksaken växer på valfri jord, svarar positivt på komplex utfodring.

Körsbär placeras på ett avstånd av 3,5-4 m från varandra, eftersom trädet växer högt.

växa en hybrid

Bildandet är obligatoriskt, ta bort grenar som påverkas av sjukdomar, deformeras eller växer in i trädet. Varje år på våren förkortas grenarna med 1/3. Detta hjälper till att öka avkastningen.

Vatten efter behov; till att börja med, i torrt väder, vatten en gång var tionde dag. Fukter ytterligare mindre ofta, men mer rikligt. En vuxen växt vattnas 3-4 gånger per säsong, resten av tiden har kulturen tillräckligt med naturlig nederbörd.

Det är nödvändigt att skydda stammen från gnagare för vintern. För att göra detta är det lindat med takmaterial.

kronbildning

Skadedjur och sjukdomar

Insektsskadegörare och sjukdomar är farliga för fruktträdet. Tillsammans förstör de grödan och med den kulturen själv.

Det är bäst att bearbeta tidigt på våren, innan knopparna blommar, eller på senhösten. Om insekter angrips under fruktperioden kan inte kemi användas. De använder folkliga metoder för kamp.

leksaksfrukt

Fällor är inställda för insekter, innehållet beror på vilken art trädgårdsmästaren kämpar med.

Att plantera körsbärsblommor Leksak är ett win-win-alternativ. Detta beror på att trädet är fruktbart, opretentiöst och motståndskraftigt mot dåligt väder.

mogna vitaminer

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa