Beskrivning och egenskaper hos Cerepadus, fördelaktiga egenskaper hos en hybrid av körsbär och fågelkörsbär, plantering och vård

Älskare av ovanliga växtsorter rekommenderas att vara uppmärksamma på hybridsorten av körsbär och fågelkörsbär. Sådana träd fanns inte i deras naturliga miljö, deras utseende var resultatet av urvalsarbete. Innan du köper cerapadus är det värt att lära sig om nyanserna i valet, sorts särdrag och reglerna för vård av växten.

Beskrivning och egenskaper

En hybridvariant som erhålls genom att korsa fågelkörsbär och körsbär kallas ofta cerapadus. Namnet erhölls genom att lägga till de latinska namnen på anläggningens förfäder. Pionjären för uppfödningsväxter var IV Michurin, och som ett resultat av många experiment fick moderna sorter kvaliteten på vinterhårdheten hos fågelkörsbär.

Det speciella hos frukterna av cerapadus är att bladplattorna liknar formen på körsbärsblad och att bären, när det gäller deras yttre och smakegenskaper, är en hybrid. Den första avlade arten av en ovanlig växt kännetecknades av bärens sockerinnehåll och fruktens ovanliga, nästan svarta färg.

Moderna sorter har en tät krona, kännetecknas av en anständig storlek på grön massa.

Fördelarna med cerapaduses är följande:

  • hög frostbeständighet;
  • välutvecklat rotsystem;
  • hög produktivitet;
  • stor form av bär;
  • anständig yttre och smakskvalitet på bär;
  • resistens mot sjukdomar, speciellt mot kokcomykos.

hybrid av körsbär och fågelkörsbär

Idag är listan över cerapadus ganska bred. Vissa sorter bildar racemosblomställningar, vilket gör att du kan få ett högt utbyte.

Fördel

Fördelen med cerapadus är inte bara de fysiska egenskaperna som gör att du kan få anständiga utbyten av läckra bär under svåra klimatförhållanden, utan också fruktens gynnsamma egenskaper. Ett bäravkok av sådana växter kan ha en antipyretisk effekt. På grund av den rika kemiska sammansättningen, med regelbunden användning av bär, fylls bristen på vitaminer och mineraler i kroppen.

hybrid av körsbär och fågelkörsbär

Utseendet på cerapadus tillåter att kombinera egenskaperna hos fågelkörsbär och körsbär. Sedan gamla tider användes frukterna först för att behandla magsjukdomar, ögon- och lungpatologier och reumatism. På grund av den stora mängden phytoncider användes fågelkörsbär för att bekämpa mikrober och körsbär för att rensa och föryngra kroppen. Cerapadusfrukter kan användas för att tillverka juice, kompott, fruktdrycker.

Bär för långvarig lagring är frysta medan deras gynnsamma egenskaper är något minskade.

De bästa sorterna

Idag har körsbärs- och fågelkörsbärshybrider ett stort antal sorter. En särskiljande kvalitet hos någon av dem är deras höga förmåga att motstå låga temperaturer, så de odlas i områden med kallt klimat.

Följande sorter har vunnit popularitet bland ryska trädgårdsmästare:

  • Zepadus Novella är ett trädliknande träd som kan nå en höjd av 3 m och kräver inte pollinatorer;
  • Rusinka - liknar en buske i form, vars höjd inte överstiger 2 m;
  • Lewandowskys minne är en buskig art, som tillskrivs en mängd självfruktiga och därför kräver pollinatorer för frukt.

Minnet om Lewandowski

I de ryska regionerna har cerapadus ännu inte hittat bred distribution, eftersom inte alla gillar förekomsten av en nyans av fågelkörsbär i frukten. Dessutom används de ofta som en rotstock för körsbär, fågelkörsbär och plommon.

Planterings- och vårdregler

Det rekommenderas att köpa unga plantor av cerapadus på specialiserade platser, vilket undviker bedrägeri och förfalskning av växten. Trädet planteras tidigt på hösten eller på våren. I de flesta fall utförs planteringsarbetet i april.

hybrid av körsbär och fågelkörsbär

En plats med en neutral typ av jord anses vara optimal för val, det är möjligt att använda jord med genomsnittliga fruktbarhetskvaliteter. För cerapadus är belysning och solsken viktigt, så skuggade områden är inte lämpliga för plantering. Anläggningen har en dålig inställning till utkast, därför väljer de inte öppna områden med vindiga vindar.

Om det finns en kvalitet av självfruktbarhet, tar en sort för plantering två eller 3 plantor, med ett avstånd mellan varje växt på 2,5 m och mellan rader på 3 m.

För att öka överlevnadshastigheten behandlas rotsystemet genom blötläggning i vatten eller Kornevin-lösning. Innan plantan planteras införs ett glas nitrofoska i hålet. Det är viktigt att sprida rötterna noggrant och fördela skotten jämnt. Graven fylls upp till hälften, varefter den fuktas med en hink med varmt vatten. Efter att rötterna är helt täckta med jord, är jordytan nära plantan mulched med torv, sågspån eller spån.

Under de första två åren skiljer trädet sig inte i tillväxt, och tillväxtfördröjning observeras. Toppförband görs på våren med fokus på trädets skick, den rekommenderade frekvensen är 1 gång vartannat år. Växten behöver bildas av en krona, som bildas i 2-3 nivåer, vilket lämnar maximalt 4 skelettgrenar på varje. För bättre blomning, tills knopparna blommar, sprayas växten med en 2% -ig lösning av Bordeaux-vätska. Spridningen av groddar och skadedjur bör kontrolleras, när skadliga insekter förekommer, används riktade preparat enligt instruktionerna.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa