Beskrivning och egenskaper för den körsbärsorten Khutoryanka, odling och vård

Många trädgårdsmästare har redan lyckats se fördelarna med körsbärsorten Khutoryanka, som vanligtvis upptar den mest bekväma platsen i trädgårdarna. Även erfarna ägare noterar ett antal fördelar med trädet, bland vilka frukt är i första hand - med korrekt skötsel kommer det att vara möjligt att få en utmärkt skörd. För att inte bli besviken rekommenderas att du bekantar dig med de viktigaste kraven på vård och följ dem strikt.

Beskrivning av sorten

Cherry Khutoryanka är en medel mogna gröda, de första frukterna mognar i juni. I kalla regioner kommer det att vara möjligt att skörda senare - nästan fram till slutet av juli.

Beskrivningen av sorten kan innehålla de viktigaste funktionerna i kulturen:

  • frostbeständighet;
  • fruktning (upp till 15 kg per växt);
  • uthållighet;
  • brist på vårdkrav;
  • smak av bär.

Frukt är fast, fast, lagras i upp till 10 dagar. Transport tolereras väl. Det rekommenderas att använda färska, för beredningar, tillagning av desserter.

Egenskaper av trädet och frukt

Växten är ganska kort (överstiger sällan 3 m höjd). Kronen är pyramidal, ibland med felaktig beskärning, den bygger upp en kvastformad form. Barken är glansig, med åldern får den en liten grovhet.

khutoryanka körsbär

Frukter upp till 2 cm i diameter, vikt - upp till 4 g. Huden är tät, nästan svart i färg. Massan är lättare, saftig. Smaken är trevlig, söt, med en något sur smak.

Fördelar och nackdelar med sorten

Khutoryanka har många fördelar - trädet anpassar sig perfekt till svåra klimatförhållanden, vuxna växter behöver inte vintertäcke och de återhämtar sig lätt från frostskador.

Produktivitet, mogningstider är också en obestridlig fördel. Trädet påverkas extremt sällan av sjukdomar.

Nackdelarna är att grenar växer från stammen i en akut vinkel. En rik skörd, felaktig skörd eller beskärning orsakar skador på trädet, skotten står helt enkelt inte upp och lossnar. Det är svårt och ibland omöjligt att reparera skador.

khutoryanka körsbär

Växande funktioner

När det gäller vård skiljer sig Khutoryanka inte från andra körsbärsorter. Under torra somrar måste vanligtvis vattning utföras med varm vätska. Utför toppförband från det andra livet, introducera näringskomplex eller ruttnat organiskt material.

Beskär regelbundet, ta bort förtjockade grenar, skott som har dött från frost eller skador. Undersök om förekomsten av skadedjur, utveckling av sjukdomar, snabb behandling med insekticider eller fungicider.

Cherry Khutoryanka är en växt med många fördelar.Många trädgårdsmästare har redan lyckats bli övertygade om detta, som gärna odlar ett underbart träd i trädgården. Med minimikraven visar det sig att dekorera platsen med en frodig växt, som kommer att glädja dig med en skörd av saftiga välsmakande bär.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa