Beskrivning av körsbärsorten Griot Moskovsky och egenskaperna för utbyte, plantering och skötsel

Älskare av frukt och rätter som kan tillagas från dem planterar ofta olika körsbärsorter i trädgården. Griot Moskovsky körsbärsort är populärt bland trädgårdsmästare. Innan du planterar sådana körsbärsträd på platsen bör du bekanta dig med deras funktioner och de grundläggande reglerna för att växa i trädgården.

Beskrivning och egenskaper

Beskrivningen av sorten hjälper till att studera mer detaljerat växtens huvudsakliga särdrag och därför är det bättre att bekanta sig med den i förväg. Växtens historia börjar i fjärran 50-talet av förra seklet, då biologen Khasan Yenikeev beslutade att börja skapa en ny körsbärssort som skulle vara motståndskraftig mot temperaturförändringar och höga utbyten. Forskaren lyckades uppnå sina mål och skapa en ny variation av buskskörsbär 1959. Först planterades plantan endast i Moskva-regionen, eftersom det finns optimala klimatförhållanden för att odla körsbär. Men med tiden började träd planteras i andra regioner.

Körsbärsorten Griot Moskovsky klassificeras som en medelstor växt, eftersom vuxna träd växer upp till tre meter i höjd. I processen att växa på växter visas en stor krona som ser ut som en boll.

Växtskotten är tunna med en uttalad hängande. Bladen på grenarna kännetecknas av en avlång form och en slät yta, målad grön.

Ett särdrag hos Griot i Moskva betraktas som mogna körsbär, vars vikt når 3-4 gram. När de odlas i ett växthus kan vikten av varje mogen frukt vara mer än 5 gram. Alla körsbär är nästan perfekt runda. Fruktens hud är mörkröd. På ytan kan du också se små subkutana prickar, som ofta finns i sorten Memory of Babylon. Saftig och aromatisk massa ligger under fruktens hud, vilket gör körsbär mycket söt och välsmakande.

De planterade träden från Griot i Moskva kommer att växa i 15-20 år, varefter de börjar blekna. Den första fruktbildningen börjar 5-6 år efter plantering av plantor i trädgården. Om du odlar körsbär korrekt, kommer du att kunna samla in cirka 20 kg frukt från ett träd. Det är emellertid ganska svårt att uppnå ett sådant utbyte, och därför samlar de flesta trädgårdsmästare högst 10 kg frukt från en växt.

Moskva griot körsbär

Sorten skapades för odling i tempererade regioner, och därför rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att plantera den endast i centrala regioner där det inte finns någon varm sommar.Endast under sådana förhållanden är det möjligt att uppnå maximal avkastning.

Fördelar och nackdelar

Ingen av körsbärsorterna kan kallas ideal, eftersom alla växter har sina egna fördelar och nackdelar. De viktigaste fördelarna med Griot i Moskva inkluderar:

 • högt utbyte även om det inte odlas under de mest gynnsamma klimatförhållandena;
 • tolerans för temperaturförändringar och nattfrost;
 • smaken av mogna körsbär;
 • snabb mognad av frukter;
 • resistens mot de flesta sjukdomar.

Det finns inte så många nackdelar med växten, men de är fortfarande närvarande.

Cherry Griot Moskva

De största nackdelarna inkluderar följande:

 • den skördade grödan lagras dåligt på vintern och försämras snabbt på grund av överdriven saftighet hos mogna körsbär;
 • växter är ofta infekterade med coccomycosis, vilket kan leda till döden av träd.

Planterings- och vårdregler

Det rekommenderas att du bekanta dig med reglerna för plantering och vård av planterade träd i förväg.

plantering

Plantering av de flesta plantor börjar med att välja den lämpligaste platsen i trädgården. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att man planterar körsbär på ett område som är upplyst av solen hela dagen. Träd bör inte odlas i skuggade områden, eftersom det påverkar avkastningen negativt. Plantera inte körsbär i trädgårdar med förhöjda vattentabeller. På grund av jordens höga fuktinnehåll kan planterade träd dö.

Moskva griot körsbär

Efter att ha valt en lämplig plats börjar de plantera plantor. Först görs en planteringsgrop där körsbäret planteras. För att göra detta grävs en grop i marken med ett djup på cirka 40-50 cm, till vilket organisk gödsling läggs. Sedan placeras en planta försiktigt i den, allt täcks med jord och vattnas med vatten.

Vård

För att öka avkastningen måste du ständigt ta hand om de planterade körsbären. Under vården måste du regelbundet vattna träden så att de har tillräckligt med fukt. Det räcker med att fukta jorden 1-2 gånger i månaden.

Det är inte värt att vattna växten oftare, eftersom på grund av jordens höga fuktinnehåll kan rotningen av rotsystemet börja.

Förutom att vattna är de engagerade i gödsling för att mätta jorden med näringsämnen. För första gången tillsätts gödningsmedel i jorden 2-3 år efter att körsbäret planterats. På våren tillsätts kväve i marken, organiskt material introduceras på sommaren och fosfor- och kaliumförband på hösten.

vattna körsbär

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Griot of Moscow smittas nästan aldrig med skurv, men andra sjukdomar kan skada växten. Körsbär smittas ofta med monilios och coccomycosis. På grund av dessa svamppatologier bildas stora bruna fläckar på bladens yta, och en rosa beläggning visas på insidan. Om körsbär inte behandlas börjar bladen gradvis smulas, vilket kommer att leda till trädets död.

För behandling av växter bör du använda en lösning av kopparsulfat. I kampen mot svampsjukdomar används också Bordeaux-vätska, med hjälp av vilka patogener av patologier elimineras. För att skydda träd från sjukdomar och skadedjur bör de behandlas med fungicider på sommaren. Det räcker med att spraya växterna två gånger per säsong.

fungicidbehandling

Förbereder för vintern

Vissa trädgårdsmästare är säkra på att frostbeständiga sorter av körsbär inte behöver förberedas för vintern, men detta är inte fallet.

Under andra hälften av hösten utförs nödvändigtvis följande förberedande arbeten:

 • trädstammar behandlas med kalkvätska;
 • i slutet av november vattnas alla körsbär rikligt för att mätta jorden med fukt;
 • alla torra frukter och blad tas bort från träden;
 • marken nära växterna rensas från fallna löv;
 • platsen grävs upp och matas med mineral- och organiska gödselmedel.

Om träden inte är förberedda på vintern i förväg kan avkastningen försämras avsevärt.

Slutsats

Vissa trädgårdsmästare föredrar att odla det frostbeständiga Moskva Griot-körsbäret.Innan du börjar plantera denna sort måste du definitivt bekanta dig med dess beskrivning och odlingsfunktioner.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa