Särskilda egenskaper hos vinbär- och körsbärshybrider, plantering och skötsel, reproduktion

Många ryska trädgårdsmästare försöker odla ovanliga sorter av trädgårdsodlingar på sina trädgårdar. Experter i en sådan situation rekommenderar att uppmärksamma hybriderna av vinbär och körsbär, som ger en anständig skörd av bär som inte bara skiljer sig i utseende utan också i sin unika smak. Tack vare uppfödarnas ansträngningar finns det mer än en variation av sådana grödor på trädgårdsmarknaden idag, så innan plantering rekommenderas att lära sig om de bästa representanterna och reglerna för vård.

Ursprungshistoria

Framväxten av hybrider är förknippad med många års arbete för uppfödare, som under många år har genomfört experiment för att förbättra de yttre och smakegenskaperna för vinbär och körsbärsfrukter, för att öka grödans stressmotstånd mot miljöfaktorer. Initiativtagaren till sådant arbete i vårt land var Michurin, vars första resultat i att få nya grödor inte alltid var positiva. Arbetet med avelshybrider genomfördes aktivt i Tyskland, Sverige, England.

hybrid av körsbär och vinbär

Idag finns det många hybridsorter av vinbär och körsbär på trädgårdsmarknaden. De viktigaste skillnaderna ligger i utseendet och smaken på bär, krav på odlingsförhållanden.

Olika sorter

Resultatet av uppfödarnas ansträngningar att få en hybrid av vinbär och körsbär var uppkomsten av flera sorter av yoshta. Som ett resultat av kryssning av krusbär och vinbär erhölls följande typer av trädgårdsgrödor:

  • EMB är en hög busk upp till 1,8 m hög, frukterna når upp till 5 g och mognar i 2 månader.
  • Crohn är en sort med medelavkastning med små bär som inte kan falla av på länge;
  • Rekst är resultatet av ryska urval, vilket ger bär upp till 3 g;
  • Yohini är en produktiv sort med en unik bärsmak, som kan nå en höjd av 2 m;
  • Moro är en kolonnartad sort som producerar frukt med en muskotarom och växer upp till 2 meter.

Yohini variation

En hybrid av körsbär och körsbär, den så kallade cerapadus, har inte vunnit popularitet i vårt land på grund av den specifika smaken av bär. Experiment med körsbär slutade positivt, resultatet var uppkomsten av en ny art - Duke. De mest populära sorterna inkluderar Miracle cherry, Spartanka, Komsomolskaya.

En hybrid av körsbär och krusbär skiljer sig från föräldrarna i en starkare immunitet mot sjukdomar och förmågan att tolerera svåra odlingsförhållanden.

De kännetecknas inte av sina brister i form av torn och brist på motstånd mot frost. Fördelen med växter är de större bär med en unik smak.

Planterings- och odlingsförhållanden

Yoshta bildar en buske som når en höjd av 2 m.En vuxen buske har cirka 20 skott i olika åldrar, och rotsystemet sträcker sig 0,5 m djup. Växten används ofta som prydnadsbuske. Växten kräver plantering i ett upplyst öppet område. Avståndet mellan buskarna bör vara minst 0,5 m och bör vara 0,7-2 m från andra grödor. Jorden ska vara lös, rik på kalium och organiskt material.

hybrid av körsbär och vinbär

Yoshta planteras på våren eller i början av höstsäsongen. Växten matas med samma gödselmedel som används för bättre tillväxt av vinbär och krusbär. Enda buskar måste bilda en krona, betydande kostnader för beskärning av skott krävs inte. Hybriden är krävande för tillräcklig vattning.

Körsbärshybrider planteras också i upplysta områden och håller ett avstånd på 5 m mellan träden. De flesta grödor är självfruktiga, därför krävs ett antal pollinerare för att få en skörd. Tillväxt kräver fruktbar jord som innehåller en blandning av humus, torv och kväveinnehållande gödselmedel. Växtvård är inte svårt. På våren krävs beskärning och förebyggande åtgärder för att förhindra svampinfektion. Vid otillräcklig naturlig nederbörd utförs ytterligare vattning.

hybrid av vinbär och körsbär

Reproduktionsmetoder

Reproduktion av hybrider utförs genom sticklingar, basala processer eller genom att dela en buske. Den senare metoden används endast för yoshta, om en växttransplantation är nödvändig. För överlevnad bör 1 eller 2 friska och starka skott med starka rötter vara kvar. Innan plantering rekommenderas att behandla rotskott med kol. Garantin för att få en skörd av rätt kvalitet är förvärv av en hälsosam planta av hög kvalitet, valet av rätt planteringsplats och efterlevnad av rekommendationerna för odling av växten.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa