Beskrivning av hybriden av plommon och körsbär Omskaya nochka, historia och funktioner för odling

Om vi ​​jämför plommon och körsbär, är de närmaste släktingar till stenfrukter. Med detta i åtanke skapades en plommon-cherry-hybrid, som härrörde från kompatibla material för korsning. En känd typ av hybrid av plommon och körsbär är Omskaya nochka. Sorten har högt utbyte, frostbeständighet och tidig mognad.

Ursprungshistoria

Professor Gansen i USA fick först plommon-cherry-hybrider. Utgångsmaterialet är två träd - Bessey körsbär och japansk plommon. Från körsbäret fick hybriden opretentiös odling, och från plommon - fruktens storlek och form samt smak.

Omsk natt

Odling och testning har visat att hybriderna ger en rik skörd och tolererar temperaturer under noll.

Vi fortsatte avel i Krasnoyarsk och Altai, framgångsrikt odlade i södra Ural. Hybrider används som en ren fruktgröda och som ett resultat av urvalet erhölls ett antal rotstockar för plommonplantor. Hybrider är en lovande gröda.

hybridbeskrivning

Beskrivning av sorten

Cherry Omsk når en höjd av 110-140 cm. Frukterna är stora, mörka i färgen. Bäret väger 15 g. Mognadstiden är andra halvan av augusti. Ger en god skörd och växer snabbt. Överflödande frukt från det andra året av tillväxt.

Beskrivningen av sorten indikerar att frukterna har ett mjukt och sött kött. Pollinatorn kan vara Bessey-sorten.

Hybriderna är motståndskraftiga mot dämpning, är korta i form och har en spridande krona. De är inte skadade på vintern, de kan vara helt täckta av snö.

plommon och körsbär

Hybriden blommar lite senare än traditionella plommon, så de lämnar vårfrosten. Utbytet är 30-40 kg per buske.

Rotsystemet är grenat, därför övervintrar det väl och tolererar torka.

Trädet ger en rik skörd. Grenarna är ibland överbelastade och böjda ner till marken.

traditionella plommon

Funktioner av plantering och vård

SVG-hybrider planteras parvis. I detta fall väljs växter som tillhör olika sorter. Planteringen utförs i speciellt skapade kullar med dränering från små stenar och en värmeisolerande kudde. Detta skyddar plantorna från frysning på vintern och vattendrag på våren. Lägg till sand om jorden är lera.

En förutsättning är införandet av organiska gödningsmedel.

När du väljer en plats, föredra södra sidan, nära ett bostads- eller gårdsbyggnad. Om den är planterad på nordsidan, omger du den med höga buskar som skyddar hybriden från vinden. Perfekt stadsdel med barrträd.

frukt funktioner

Planter busken i varm mark och vatten med varmt, sedimenterat vatten för snabb rotning.

Börja först trädet till stödet och bilda en nära-stamcirkel, omgiven av en lantvals.

Sorten är självfruktbar, därför bör pollinerare planteras i närheten, nämligen

plommon och körsbär. Avståndet mellan hybrider måste vara minst 2 meter.

början av mognad

Regler för vård:

  1. Buskvård är densamma som för ett vanligt plommonträd. Det finns inget stort behov av bevattning, bevattna buskarna som en sista utväg, när naturlig laddning inte räcker på grund av klimatens särdrag.
  2. Behandling med speciella föreningar hjälper till att skydda växten från sjukdomar och skadedjur.
  3. Mat jorden regelbundet med ett komplex av mikronäringsämnen. Gödselmedel - kväve, träaska, kalium, fluor. Oftast sker laddning på hösten före den första frosten. Detta gör att trädet får näring med användbara mikroelement och vintern framgångsrikt.
  4. Lossa periodvis cirkeln av periosteal.
  5. Beskär buskar och ta bort grenar som inte bär frukt.
  6. Om det inte var möjligt att plantera en planta före ankomsten av kallt väder, tappas det i en behållare och förvaras i en källare tills gynnsamma förhållanden uppstår.

plommonträd

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Den huvudsakliga faran som ligger i väntan på stenfrukter är monilios. Träet torkar som om det var bränt. Ursprungligen påverkas blommor, sedan blad och i slutändan skott påverkas. När sjukdomen manifesteras skärs och bränns de drabbade grenarna. För förebyggande ändamål sprayas de med en Bordeaux-blandning.

För att skydda mot gnagare lindas unga plantor i fiberduk och täcks med tallgrenar.

Det är viktigt att komma ihåg att detta inte är ett körsbär eller en plommon, utan en oberoende kultur som har personliga egenskaper för tillväxt och utveckling.

sten frukt

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa