Beskrivning och egenskaper hos Fairy cherry-sorten, funktioner för odling och vård

Ett körsbärsträd är en dekoration av en personlig tomt. Från beskrivningen av Fairy cherry-sorten kan det noteras att det på våren trivs trädgårdsmästare med en frodig färg och på hösten med en rik skörd. Uppfödare har avlat många sorter som skiljer sig åt i storlek, form, smak och fruktfärg. Innan du väljer en planta är det viktigt att utvärdera klimatet i regionen, liksom funktionerna i vården.

Avelshistoria

Sorten erhölls av uppfödaren Zhukov. Två sorter körsbär korsades - Coral och Premiere. Sorten registrerades 1993. Den infördes i statsregistret 2010.

körsbär fe

Beskrivning av sorten

Beskrivningen av sorten indikerar att trädet är frostbeständigt. Cherry Fairy är ett lågt träd med en frodig, sfärisk krona. Bladen är medelstor och har en mörkgrön färg.

Körsbärsröda blomningar i vitt. Frukt är rosa med rosa-gul massa. Körsbär är mycket saftiga och medelstora. Vikt upp till 4 gram. Provningen som gjordes visade en bedömning av 4,3 poäng på en skala av 5 poäng. Peduncle är liten, långsträckt.

avelshistoria

Specifikationer

De positiva egenskaperna för plantan, som anges nedan, avslöjas fullt ut om trädet växer på väl befruktad och väl matad jord.

Torktolerans

Cherry har en genomsnittlig torktolerans. När du planterar ett träd krävs vattning varje dag. Det rekommenderas också att vattna på varma sommardagar.

Trädet är frostbeständigt. Det tål framgångsrikt temperaturer ner till -27 grader. Om temperaturen ligger under det angivna värdet kan det skada plantan.

egenskaper hos bär

Pollinering

Sorten är självfruktbar. Därför beror utbytet endast delvis på insekter, liksom pollinatorer som växer i närheten. Ett ensamt växande körsbär ger upp till 50% av skörden. Det maximala utbytet kan erhållas, om du planterar Vladimirskaya eller Turgenevskaya körsbär i närheten.

Avkastning

Har en genomsnittlig tidig mognad. Ett planterat träd kommer bara att kunna ge sina första frukter under det fjärde året. Ytterligare bär frukt varje år. Upp till 12 kg bär skördas från ett träd.

Självbearbetad sort

Sjukdomsresistens

Skadedjur attackerar denna sort på samma sätt som andra sorter av körsbär. Trädet är emellertid mycket motståndskraftigt mot svampinfektioner. Det ärvdes från Coral-sorten.

Växande funktioner

För att få maximalt utbyte är det nödvändigt att ta hänsyn till särdragen i odling och vård.

odlingsfunktioner

Att välja en landningsplats

När du väljer en plats är det nödvändigt att beakta det faktum att trädet inte gillar fuktig och sur jord.Med ökad markfuktighet måste dränering göras. Välj soliga platser på höjder, på våren bör det inte vara stillastående smältvatten.

Rekommenderad tidtagning

Experter rekommenderar att plantera ett träd på våren innan knopp. Vårfrost har en skadlig effekt på unga plantor. I regioner där frost börjar i december kan du plantera en planta efter att bladen har fallit.

rött gäng

När frost kommer, och det inte finns någon säkerhet om att trädet kommer att få tid att slå rot väl, släpper de in det. Och den sista planteringen görs på våren.

Planteringsprocess

Du kan börja förbereda landningsgropen på hösten. Den ungefärliga storleken är 80 x 80 cm och 40 cm djup. Graven är fylld med en bördig blandning, den består av jordens översta skikt, en hink med humus, potash och fosforgödsel. Jordens ökade surhet kan minskas med kalk- och havremjöl. För att öka jordens löshet blandas sand.

frukt på bordet

Landningsregler:

 1. Efter att ha gjort ett fördjupning från mitten av gropen är det nödvändigt att hamra i en stav, det kommer att tjäna som ett stöd för trädet.
 2. Placera plantan i mitten och täck med en bördig blandning. Tampa jorden väl. Det är viktigt att rotkragen är högre än marknivån.
 3. Bind plantan till stödet.
 4. En rotcirkel tillverkas runt omkretsen och en jordrulle görs runt. Detta kommer att hålla fukt in.
 5. Vattna plantan med 3 hinkar vatten.
 6. Fäll jorden med humus.

Vård

Avkastningen av sorten och rätt utveckling av trädet beror på korrekt skötsel.

blommande träd

Vattning

Första gången efter plantering är det nödvändigt att fukta jorden dagligen. När plantan är ordentligt fixerad och rotsystemet utvecklas utförs vattning när rotutrymmet torkar. Jorden runt stammen måste lossas.

På senhösten skjuts plantan igen generöst med vatten.

mogen frukt

Toppdressing

Feet har ett stort behov av utfodring, nämligen en stor mängd kalium och kväve. Fosfatgödselmedel behövs också, men i mindre mängder. Dessa användbara ämnen finns i gödsel och ask. Om det planeras att införa mineralförband införs kvävehaltiga på våren och andra på hösten.

Speciella gödningsmedel är mest lämpliga. De är mycket enkla att använda. Det räcker att följa alla rekommendationerna som anges på paketet.

efter regnet

Fördelar och nackdelar med sorten

Fairy-sorten har följande fördelar:

 1. Torktolerant.
 2. Frostmotstånd upp till en temperatur på minst 27 grader.
 3. Söt och sur smak.
 4. Möjligheten att laga olika arbetsstycken.
 5. Resistens mot svampsjukdomar.

Nackdelar: fruktens ljusa färg, som misstas av omogna frukter, när bäret tas bort från stjälken, visas juicen.

Söt och sur smak

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa