Beskrivning av olika kanadensiska körsbär Precious Carmine och egenskaperna hos fruktan

Det finns många sorter av körsbär som kommer att dekorera varje trädgård med värdighet, och var och en av dem har funktioner, fördelar, nackdelar. Innan du börjar växa, rekommenderas det att noggrant läsa egenskaperna hos den valda växten, detta underlättar vård. Uppmärksamheten hos många trädgårdsmästare lockas säkert av beskrivningen av den dyrbara karminkörsbäret, som har många fördelar. Det frodiga Carmine Jewel-trädet, med korrekt skötsel, kommer verkligen att glädja dig med en skörd av läckra frukter.

Beskrivning av sorten

Sorten Carmine Jewel utvecklades specifikt för odling i regioner med torra somrar och hårda vintrar. Växten tål svår frost (upp till 40 grader), solens strålar är obarmhärtiga.

Carmine Jewel

Ett vuxet träd når en höjd på bara 2 m. Detta påverkar inte avkastningen; med korrekt skötsel ger kanadensiska körsbärsträd lätt upp till 15 kg. Beskrivningen av sorten kan kompletteras med bärens meriter. Frukten är välsmakande och väger upp till 4 g.

Körsbär plockas endast vid full mognad, när bären får en mörk rubinfärgning. Rosa är ett tecken på omogenhet, det rekommenderas att vänta ytterligare en vecka.

körsbärsort

Fördelar och nackdelar med sorten

Precious Carmine har många fördelar som lockar nybörjare till fruktodling och erfarna trädgårdsmästare. Bland fördelarna noteras:

  • motståndskraft mot ogynnsamma klimatförhållanden;
  • kompakthet (en vuxen växt tar lite plats i trädgården);
  • avkastning;
  • självfruktbarhet (inget behov av att plantera pollinerande växter);
  • oattraktivitet mot skadedjur (insekter infekterar sällan ett träd);
  • sällsynta sjukdomar.

Cherry har inga nackdelar, förutom kravet på regelbunden beskärning och trädbildning. Vanligtvis bildas Precious Carmine i form av en frodig buske eller standardträd.

bärens egen fertilitet

Egenskaper av sorten

De viktigaste egenskaperna hos Precious Carmine som lockar trädgårdsmästare är opretentiöshet och frostbeständighet. Det kommer inte att finnas några speciella svårigheter inom jordbrukstekniken att odla en gröda, anläggningen anpassar sig perfekt under tuffa förhållanden.

Trädet har en naturlig dvärgform, behöver inte vaccinationer, vilket underlättar vård. Frukt börjar i juli och varar till mitten av augusti. Om körsbär odlas på en mörkare plats flyttas skördetiden 1-2 veckor.

våta körsbär

Planterings- och vårdregler

Dyrbar karmin för god utveckling, tillväxt kräver en bördig jord rik på näringsämnen, så när du planterar plantor måste du förbereda kompositionen. Blanda:

  • trädgårdsjord;
  • sand;
  • torv;
  • kompost (nödvändigtvis ruttnat).

Ta alla komponenter för jordblandningen i lika delar. Det skulle vara användbart att lägga till träaska (3-5 handfull per buske). Förbered gropen, efter att de tidigare har undersökt rötterna, bör de vara bekväma vid plantering. Avsluta planteringen med ett tjockt mulchlager (torv, hackat halm, gräddlingar).

färdiga bär

Trädet är rädd för överflödet av fukt, därför rekommenderas ägare av områden med hög luftfuktighet att välja de torraste områdena för odling av körsbär. Om grundvatten kan skada rötterna, se till att lägga ett dräneringsskikt (trasiga tegelstenar, små stenar, spillror, fragment av keramiska skålar). Dräneringstjocklek - minst 20 cm.

Vatten efter behov. Under en torr säsong måste du göra markbevattning ofta - efter 2-3 dagar. Lossa först översidan. Gå inte djupt ned i marken, det finns risk för skador på rötter som passerar nära ytan.

vinröd skörd

Gödslar med ruttnat organiskt material. Det är förbjudet att använda färsk gödsel, det finns risk för att bränna rötter, att provocera en attack av skadedjur som lever i organisk sammansättning. Under sommarsäsongen, spendera 2-4 utfodring. Den sista appliceringen av näringsämnen är innan man löper ut bladen.

Beskärning tidigt på våren, innan knopparna sväller. Om snön inte har smälts ännu, oroa dig inte, anläggningen tål perfekt proceduren.

Frånvaron av löv gör det inte möjligt att exakt bestämma torra och skadade grenar, därför är det nödvändigt att börja ta bort sådana skott på sommaren. Det rekommenderas att använda en trädgårdstopp, som förhindrar inträngning av infektion, skadliga bakterier och påskyndar läkningen av frisk vävnad.

kluster av frukt

Cherry Precious Carmine kommer att motivera namnet fullt ut, eftersom det med rätt skötsel kommer att glädja dig med ljusa saftiga frukter med hög smak. Det rekommenderas att använda bär i konservering, sylt, för att förbereda läckra desserter. Om du inte gör misstag i odlingen räcker skörden för allt - växten kommer generellt att tacka dig för din vård.

Cherry Carmine

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa