Beskrivning och lista över de bästa körsbärssorterna för Leningrad-regionen

Leningradregionen har ett klimat som inte är särskilt gynnsamt för odling av fruktgrödor. Det är inte ovanligt att trädgårdsmästare experimenterar och försöker bestämma vilka sorter att föredra. Efter att ha blivit bekant med de bästa körsbärssorterna för Leningrad-regionen, deras egenskaper, egenskaper, är det lätt att få en skörd.

Krav på körsbärssorter för nordväst

Ogynnsamma väderförhållanden, som naturen ofta bugar i, blir ett hinder för trädgårdsmästare att odla vissa fruktgrödor. Så att experiment och trädförsök inte slutar misslyckas måste du bekanta dig med reglerna för att välja sorter för de nordliga regionerna.

När du väljer växter i nordvästra Ryssland, var uppmärksam på vinterhårdheten. Om trädet är avsett att växa i ett varmt klimat, kan inte ens ett bekvämt och varmt täcka rädda det från frysning. Till och med vissa vinterhärdiga sorter måste först täckas, allvarliga frost kan skada plantor som inte hade tid att slå rot. En annan regel är att välja bara självbestövande grödor.

krav för sorter

Vladimirskaya

Trots uppkomsten av nya sorter, som uppfödare glädjer trädgårdsmästare, Vladimirskaya körsbär tappar inte popularitet. Ett särdrag hos trädet är frostbeständighet. Detta räcker inte för att överleva vårens frost, om vintern är lång, finns det risk för frostskydd av blomknopparna, vilket kommer att påverka avkastningen.

Fördelarna med Vladimir körsbär:

sodakörsbär

 • sjukdomsresistens (det påverkar sällan råtta);
 • slitmotstånd;
 • motståndskraft mot torra väderförhållanden;
 • avkastning.

Knopparna börjar blomma i maj, de första frukterna mognar i juli. Under gynnsamma förhållanden och korrekt skötsel är det möjligt att få mer än 5 kg stora frukter med små frön.

Anläggningens egenhet är flera stammar. Det rekommenderas att vaccineras, vilket gör att grödan kan odlas som en ensamskörd.

frukt på ett bricka

Rubin

Åldern på denna körsbärsort är 4 decennier, för första gången kulturen presenterades av uppfödare på 70-talet av förra seklet. Skillnad i hög frostbeständighet, vilket är viktigt för odling i Leningrad-regionen.

En särskiljande egenskap hos växten är dess motståndskraft mot monilios, även om coccomycosis lätt drabbar även mogna träd med god immunitet. Rubinovaya överstiger sällan 2,5 m i höjden. Närvaron av en tät krona låter dig inte oroa dig för produktiviteten.

Blomningen börjar i maj, fruktdatum är från början av augusti till hösten. Nackdelen med sorten är dålig transportabilitet.När stjälken avlägsnas visas juice rikligt, vilket minskar lagringstiden; frukten måste användas för omedelbar bearbetning.

avelsskörd

Stjärna

En av de tidigaste sorter som rekommenderas för Leningrad-regionen. Knopparna fryser inte ens i svår frost, särskilt i mogna träd. Körsbärssjukdomsresistens är genomsnittligt, ofta påverkas asterisken av kokcomykos.

Ett träd växer i höjd upp till 4 m. Kronen är frodig med många grenar. Börjar bära frukt några år efter plantering. Du kommer att behöva en pollinator, trädet är inte självfruktbart. Det rekommenderas att odla körsbär i närheten så att du inte behöver oroa dig för pollinering.

En särskiljande egenskap hos frukten är en söt smak, separationen av frön kommer inte att vara svår. Bären transporteras perfekt, används för konservering, frysning, bakning.

massa bär

Lyubskaya

En växt som perfekt tolererar vinterfrost, sommartork. Kräver inte regelbundet underhåll, även sällsynt vattning påverkar inte avkastningen. Inga pollinerare krävs - trädet är självfruktbart. Nackdelen är låg immunitet, vilket kommer att påverka sjukdomar, sorten påverkas lätt av sjukdomar som är farliga för körsbär.

Den första skörden rekommenderas i början av augusti. Frukten är ganska stora, de tolererar långvarig lagring och transport.

Problemet kan uppstå med frysning av blommor, knopparna blommar tidigt, ofta förstör efterföljande frost helt och hållet. Odla endast på lätta jordar, näringsrik jord kan påverka avkastningen.

första skörden

Shpanka Shimskaya

Anläggningens egenhet är dess höga motståndskraft mot låga temperaturer. Även frost upp till 35 grader kan överföra trädet. Vårfrost är inte heller ett hinder för god frukt. Trädgårdsmästare kommer också att gilla sorten unpretentiousness, det kommer inte att finnas några speciella svårigheter att växa. Det finns praktiskt taget inget behov av att bekämpa sjukdomar, den höga immuniteten hos Shpanki Shimskoy kommer att skydda mot de vanligaste körsbärssjukdomarna.

Kulturen är lång, trädet växer lätt upp till 6 meter. Det finns en liten nackdel, du måste plantera andra sorter i närheten, du behöver pollinatorer.

Fruktvikten överstiger 5 g, bärskärmen är mörk lila. För kommersiell odling är Shpanka Shimskaya till liten nytta. Bären hålls dåligt och skadas ofta under transport. Används för beredning av konservering, frysning.

shpanka Shimskaya

Amorel Nikiforova

Ett medelstort (upp till 3 m) spridande träd har många fördelar - uthållighet, opretentiöshet, utmärkt frostbeständighet. Fruktning sker 3-5 år efter plantering. Om du tar hand om snabb vaccination är det möjligt att få en gröda på bara två år.

Blomningen faller under andra halvan av maj, frukt i juli. Körsbär är små (överskrider sällan 3 g). Sorten är inte lämplig för odling för försäljning; när stjälken avlägsnas visas mycket juice, vilket påverkar hållbarheten. Det rekommenderas att bearbeta omedelbart efter insamlingen, även en kort tid räcker för att bären börjar försämras.

spretande träd

djupröd

Den avlade sorten rekommenderades endast för odling i mittfältet, men vinterhårdheten som är kännetecknet för Crimson Cherry lockade snart trädgårdsmästare som bodde under svårare förhållanden. Ett vuxet träd är inte slående, överstiger sällan 2 m. Nackdelarna inkluderar också självinfertilitet, pollinatorer kommer att behövas.

Växtens huvudvärde är tidig skörd. De första frukterna kan skördas i slutet av juni. Bären är ganska stora, men inte transporterbara. Frukten används för bearbetning - sylt, konservering, bakning.

tidig skörd

Dessert Volzhskaya

Sorten rekommenderas för odling i Leningrad-regionen. Hög frostbeständighet, resistens mot sjukdomar, sen blomning, som börjar efter den sista frosten, är de särskilda kännetecknen för Dessert Volzhskaya körsbär.

Trädet överstiger inte 3 m höjd, det kräver plantering av ett antal pollinerare. Efter ympning börjar fruktan på bara två år. Dessert Volzhskaya kommer att glädja dig med sitt utbyte, från en anläggning visar det sig att man samlar 10-12 kg saftiga frukter. Det rekommenderas att växa till salu, stjälkarna tas lätt bort. Trots detta inträffar inte avfall, varje bär måste plockas.

rekommenderas för odling

Zarnitsa

Sorten trivs i kalla regioner. Praktiskt taget inte rädd för frost, tolererar lätt vårens frost. Fruktning inträffar tidigt, 2-3 år efter plantering på en permanent plats. Frukter visas endast på årliga grenar.

Frukterna är små, även i gynnsamt väder överskrider de inte 2 g. Detta är det främsta skälet till att odla anläggningen endast för bearbetning i köket, man bör inte förvänta sig höga avkastningar för försäljning. Sorten är uppskattad för sin smak, saftiga söta frukter är bra för desserter och sylt.

frukt kommer

Funktioner av plantering och vård av körsbär i Leningrad-regionen

Även nybörjare kan inte ha några särskilda svårigheter när de planterar unga körsbär och efterföljande vård. Planteringen görs bäst på våren, att skicka plantorna på hösten till öppen mark kommer att vara skadliga för växten, det kommer inte att överleva de första svåra frostarna. Körsbär föredrar lätt jord. Det rekommenderas att du förbereder jordblandningen själv för denna blandning:

 • humus;
 • grov sand i floden;
 • ruttnad kompost (ofta ersatt med torv);
 • sodjord.

vattna ett träd

Ta komponenterna i lika delar, det rekommenderas att lägga till träaska (endast 3-5 handfull per växt). Se till att slutföra planteringen genom att lägga ut ett skikt av bark (sågspån, hackade nålar, bark, halm).

Cherry care består av följande processer:

årlig vård

 • Vattning. Tillsätt endast varm vätska efter behov - i heta torra somrar.
 • Lossa jorden. Lossa och samtidigt ta bort ogräs som kan ta näringsämnen från jorden, vilket försvagar växten.
 • Toppdressing. Det rekommenderas att gödsla mogna fruktkörningar. Föredra organiska ämnen (nödvändigtvis ruttna), mineralkompositioner.
 • Bekämpa sjukdomar. När träd skadas av sjukdomar, använd kemikalier som sparar folkrättsmedel kan vara maktlösa. Uppfyller strikt kraven från kemiska tillverkare, överskrid inte doseringen, bevattna körsbär med personlig skyddsutrustning.

För vintern, se till att täcka körsbär, även frostbeständiga kan drabbas av svår frost.

Cherry är ett frodigt träd som anses vara en dekor i varje trädgård. Du kan odla en kultur även under svåra förhållanden, det kommer att ta lite för detta - att bestämma om en variation, göra lite ansträngning, följa reglerna för jordbruksteknik. Växten kommer säkert att tacka dig för sådan vård med läckra frukter.

vittvätt trä

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa