Beskrivning av körsbärsorten Dessertnaya Morozovoy, utbytesegenskaper och pollinatorer

Trädgårdsmästare letar ofta efter rätt körsbärssort som passar deras smakbehov och för att bära frukt bra. Körsbärsorten Dessertnaya Morozovoy övervintrar väl, och bären fylls snabbt med juice.

Avelshistoria

Denna körsbärsort är efterfrågad bland moderna trädgårdsmästare. Det uppföddes på Michurin All-Russian Research Institute of Horticulture från körsbär Vladimirskod, vars ben behandlades med den kemiska mutagenetylenimin. Koncentrationsnivån nådde 0,1%. Sorten ingick i det statliga register över avelsresultat 1997. Sedan det året har det inte tappat sin popularitet bland uppfödare. Sorten är uppkallad efter Tamara Vasilievna Morozova.

Beskrivning och egenskaper hos trädet och frukt

Cherry Dessertnaya Morozovaya kännetecknas av medelhög, rund spridningskrone. På grenar täckta med ljusbrun bark är det genomsnittliga antalet blad, deras storlek stor. Färgen är mörk, grön. Den släta ytan är inte pubescent, det finns en dubbel-gavellråd längs kanten. Petioler är medelstora med rödaktiga körtlar.

Intressant! Både bukettgrenar och årliga skott bär frukt. Och det finns fler bär på den sista.

Blomställningarna är mycket vackra, med fem runda vita kronblad, formade som rosor. Frukten är stora, saftiga och når 5 gram. En liten söm kan ses på bärens buk och en fördjupning vid basen. Huden och massan har en ljus skarlakansfärg, med ett runt ben inuti, som enkelt kan separeras från massan. Bäret har en hög sötma och låg surhet. Efter att ha lärt sig beskrivningen av sorten kommer det att vara möjligt att inte göra ett misstag när man köper en plantor.

frostig dessert körsbär

Funktioner i sorten

Innan du planterar ett träd bör du bekanta dig med några av sorts egenskaper.

Vinterhårdhet

Träarnas vinterhårdhet är bra. Och om du täcker stammen med snö kommer körsbäret att blomma senare, och detta sparar äggstockarna från upprepade frost.

pollinerare

De bästa pollinatorerna är Student, Griot Rossoshansky, Vladimirskaya. Det reproduceras väl med sticklingar; under goda år når rotningsgraden 70%.

frostig dessert körsbär

Mognadstid och utbyte

Trädet börjar bära frukt under det fjärde året. Bär mognar relativt tidigt - under det andra decenniet av juni. Och om vädret var soligt börjar skörden i början av juni. Denna sort för dessertändamål är delvis självfruktbar. Helt mogna bär ser, som deras namn antyder, mycket attraktiva. Smak med uttalad sötma, som späds ut med subtil surhet.Denna körsbärssort tolererar transport mycket bra.

Detta är en stor fördel för att sälja den på marknaderna. Utbytet når 35 kg per träd.

Sjukdomsresistens

Cherry Dessert Morozovaya måttligt motståndskraftig mot coccomycosis. Studier genomfördes och under förhållanden med stark infektiös bakgrund var mottagligheten 1-2 poäng.

frostig dessert körsbär

Gynnsamma funktioner

Körsbär innehåller många hematopoietiska element som hjälper till med en sjukdom som anemi:

  • kobolt;
  • koppar;
  • järn.

En stor mängd pektin hjälper till att ta bort gifter och gifter, och massan innehåller bakteriedödande element. Körsbärsfrukter förbättrar matsmältningen, stärker immuniteten och släcker törsten i varmt väder.

Odlingsförhållanden

Efter rotningen, vattna plantan i tillräckliga mängder, ogräs och lossa marken grundligt för det första året. Från det andra leveåret måste vissa vårdåtgärder följas. Inget komplicerat, men tack vare detta kommer trädet att växa och bära frukt. En god skörd växer om:

  • applicera gödselmedel;
  • lossa jorden;
  • snabba beskärningsgrenar;
  • bearbeta och läka träd om det behövs.

vitkalk körsbär

På hösten är barken vitkalkad vid stammen av vuxna körsbär till en och en halv meters höjd och början av skelettgrenarna. För god utveckling av körsbär är kompetent utfodring nödvändig: kvävegödselmedel används på våren. På sommaren befruktas den med infusion av nässlor eller mullein. Ta en hink med mullein, ett kilo ask och fem hinkar vatten.

Insistera i en vecka, blanda. Varje körsbär vattnas i två hinkar under blomningen, början av äggstockarna, efter skörden och på hösten, när trädet redan vilar.Du kan inte få en bra skörd utan ordentlig beskärning. På våren tas alla torra grenar bort och sedan beskärs för fruktning.

Funktioner av plantering och vård

För sorten Dessertnaya rekommenderas det att välja ett område som ligger på solsidan. Det finns regler att följa:

  1. Grundvattnet är inte närmare än en och en halv meter nära jordytan.
  2. Landningsplatsen är skyddad från drag och kraftig vind.
  3. Neutral jordkomposition med inkludering av sandjord.

De gräver ett 50 cm djup hål, ställer plantan vertikalt och täcker den med en blandning av jord och gödselmedel. Vattnades omedelbart med tre hinkar vatten, efter att jorden sjönk, utgör de en berg med sågspån och humus. Korrekt skötsel av körsbär ger sina resultat, och om 4-5 år är det möjligt att prova den första skörden.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa