Beskrivning av hybrid Miracle cherry och dess pollinatorer, planterings- och skötselfunktioner

Söta körsbär med saftiga, söta bär är termofila. Körsbär är mer kallhårdda, de ger aromatiska men sura frukter. Körsbärs- och körsbärshybrider har utjämnat nackdelarna med "föräldrarna": frostbeständiga träd ger generösa skördar av dessertbär. Mirakelkörsbär är den mest framgångsrika och populära sorten bland amatörsträdgårdsmästare, erhållen som ett resultat av urvalsarbete med körsbär och körsbär.

Avelshistoria och tillväxtregion

Duke Miracle cherry - resultatet av att korsa körsbär Valery Chkalov och körsbär Griot Ostmeysky. Cherry körs av uppfödare A.I. Sychev, L.I. Taranenko vid Artemovskaya forskningsstation i Donetsk-regionen. Den nya sorten fick sitt namn efter sin utmärkta smak, höga produktivitet och opretentiösa tillväxt.

Den mest gynnsamma miljön för att odla sorten är i de södra regionerna i den europeiska delen av Ryssland. Fans av hybriden växer i förorterna, trots frysning av blomknoppar och kadmium under kalla vintrar.

Kännetecken för bärets variation och smak

Mirakelkörsbäret har kombinerat de bästa "föräldriga" egenskaperna när det gäller tillväxt, produktivitet, fruktens kvalitet. Cherry är mycket motståndskraftigt mot skadedjur.

Karakteristiska egenskaper hos sorten:

 • bagagerumshöjd - från 3 till 4 meter;
 • kronans utseende liknar ett körsbär;
 • grenningsmetoden sprider sig, som en körsbär;
 • bladet är tätt, som ett körsbär, liknande färg och form som ett körsbär;
 • inställningen av blommaknoppar - i ett års steg, på bukettgrenar;
 • bär - från 7 till 10 gram, mörkröd.

gren mirakel körsbär

Fruktmassan är röd, saftig, söt med en körsbärsaroma.

Liksom de flesta hybrider är Duke inte kapabel att självbestämma.

För att bilda äggstockarna är det nödvändigt att plantera pollinatorer, vars bästa är körsbär (med undantag av "föräldern").

Enligt beskrivningen av de listade egenskaperna betraktas sorten som den bästa bland ankorna och används allmänt.

Frostmotstånd

Trädet tål frostiga perioder med temperaturer på 15-20 grader. Med en svårare kallknapp lider blommaknopparna. När den odlas i Moskva-regionens förhållanden, Mellanstripen, måste hybriden täckas - både rotsystemet och kronan. Det är nödvändigt att bilda en krona under sorteringsnivån för att kunna rädda från frostskador.

Immunitet

De viktigaste fienderna för körsbär och körsbär är svampinfektion av blad, blommor och körsbärsfluga... Växten, på grund av förlust av bladverk, kommer in på vintern försvagas, minskar avkastningen och fruktkvaliteten. Körsbärsflugan är en skadedjur vars larver livnär sig av mogen frukt.

Duke Chudo körsbär är resistent mot de listade mykotiska lesionerna. Det påverkas inte i sådan utsträckning av skadedjur, men vårbehandling med svampdödande medel är nödvändig för att förebygga. Gräva marken under träden, spruta de gröna äggstockarna med hjälp av körsbärsflugor.

mirakel körsbärsträd

Mognad timing och överflöd av grödan

Hertigen ärvde Valery Chkalovs tidiga mognad och stabila avkastning från körsbär. Bären får avtagbar mognad en månad efter slutet av pollinering. En vecka eller två senare (beroende på väderförhållandena) - konsumentmognad.

Löstagbar mognad innebär att bären har fått olika egenskaper i färg, storlek, de kan transporteras och lagras i 5-7 dagar. Men frukt smakar riktigt när de når konsumentens mognad. Mogna, saftiga frukter förvaras i kylskåp under högst två dagar, under vilka de måste bearbetas eller konsumeras.

Produktiviteten beror på väderförhållanden på vintern och under blomningen. Temperaturer under 25 grader, samt vårfrost, kan skada blomknopparna. I genomsnitt avlägsnas upp till 15 kg bär från ett träd i 4-5 år efter plantering.

Blomning och pollineringsperiod

Cherry hör till tidigt mogna sorter. I söder börjar blomningen fram till 15 maj, i de norra regionerna - i slutet av maj och början av juni. För närvarande dyker körsbärsblommor bara upp. Blomstringsperioden för Iput, Annushka och Yaroslavna körsbär sammanfaller med utseendet på knoppar på hertigen, vilket gör dem bäst lämpade för pollinering.

Liksom alla körsbär blommar blommorna på hybriden nästan samtidigt. Pollineringsperioden är 10 dagar. Regnigt väder, kallt väder, frånvaro av bin, lugnt väder påverkar avkastningen.

Regler för hertigvård

Hybriden är opretentiös i vård, men efterlevnad av reglerna för jordbruksteknik skapar bekväma förutsättningar för dess tillväxt och säkerställer hållbar frukt.

Fortplantning

Cherry planteras med ett-två år gamla plantor. Unga träd ska ha en jämn, mörkbrun stam och ett utvecklat rotsystem. Trasiga rötter - var vit.

frukt mirakel körsbär

Sitsval och landning

Miracle cherry-sorten behöver solsken på våren och sommaren. Planteringsområdet bör vara väl upplyst under dagen utan skuggning.

I de nordliga regionerna planteras växten på platser skyddade mot vårutkast och isiga höst-vintervindar. I de södra regionerna är det viktigt att undvika övertorkning av jorden.

Mirakelkörsbär växer bra på lätta, bördiga jordar, vilket tillåter bildandet av ett kraftfullt rotsystem. Sandar och leror med en blandning av humus, kärnozemer - optimala jordkompositioner.

Söta körsbär, körsbär och deras hybrider växer inte bra med höga grundvattennivåer. I sådana områden, när du planterar en hertig, måste du skapa en bulkhaug från bördig jord.

När man planterar en planta krävs att det skapar förutsättningar för rotöverlevnad. Landningsgropen förbereds på hösten, om det är känt var hertigen kommer att växa, eller en till två veckor på våren. Graven bör vara upp till 50 centimeter djup och 80-60 centimeter i diameter. Det bördiga lagret bevaras, leran tas bort.

Jordblandningen för att fylla gropen består av ett bördigt lager, tvåårig ruttnad gödsel eller kompost från förra årets lövverk, sand. Mineraltillsatser tillsätts till den organiska delen: fosfat- och nitratgödselmedel (använd enligt anvisningarna). Om marken är sur, tillsätt sedan dolomitmjöl.

bär mirakel körsbär

Den beredda kompositionen blandas och landningsgropen fylls med den med 60% i form av en hög. Ett trästöd är installerat i mitten av gropen.Skadade rötter tas bort från plantan och placeras försiktigt på en lös höjning i en grop bredvid stödet.

Landningens djup bestäms med hjälp av en lam som är placerad längs gropens diameter. Rotkragen - platsen där rötterna växer - bör stiga 6-7 centimeter över marknivån. Jorden, som kommer att täckas med rötter, kommer att sätta sig över tid, och rötterna kommer att vara på önskat djup.

Strö över rötterna med en jordblandning och blöt i vatten för att pressa jorden och slå rot i två doser: 10 liter åt gången. Efter den första vattningen fylls resten av jorden. Fäst bagagerummet på stödet med ett rep med en sparsam knut.

Vattenfrekvens

Dukes är ganska torka-resistenta. Tillväxt på porösa jordar, ett kraftfullt rotsystem skapar de nödvändiga förutsättningarna för detta. Ändå är en vuxen växt känslig för vattning under blomning, hälla frukt. I avsaknad av nederbörd i september-oktober är vattning nödvändig efter att lövverket har tappats.

Fröplantor vattnas var sjunde dag under den första månaden efter plantering. Därefter ökas intervallet till 10-14 dagar i nästa månad. Ytterligare vattning beror på mängden nederbörd och lufttemperatur. För att vattna ett ungt träd räcker 20 liter vatten en gång för att väta marken nära rötter.

Förutom att vattna består vård av en en-två år gammal växt i att lossa marken över planteringshålet, bortskaffa med hö, torr torv.

mirakel körsbär

För mogna växter kommer för mycket fukt att göra mer skada än underfyllning.

Jorden kompakteras från vatten, vilket stör luftningen. Med tillräcklig nederbörd utförs ytterligare bevattning högst fyra gånger under växtsäsongen. Mängden vatten är från 30 till 60 liter, beroende på ålder, kronvolym och bagagehöjd.

Det rekommenderas att vattna i två cirkulära spår på ett avstånd av en halv meter och en meter från stammen. Fårans djup är 10 centimeter. Ett annat alternativ för vattning är i hålen, längs radien för kronprojektionen. Lossa, bortskaffa marken, avlägsna ogräs är obligatoriskt.

Toppdressing

Det rekommenderas inte att engagera sig i växtfoder, speciellt organisk och kvävegödsel. Näringsämnena i planteringsgropen kommer att pågå i tre år. I framtiden appliceras kaliumgödselgödsel på jorden när den bevattas i slutet av blommande och kvävegödselmedel - på hösten.

Ett överskott av gödselmedel under rotfodring kommer att orsaka ökad tillväxt av stammen och grenarna. Växten kommer att minska förbrukningen av näringsämnen för frukt. Dessutom kommer en avvikelse från växtsäsongen att leda till omogning av virket och tillväxt vid bagagerummet och grenarna. Vinterfrost kommer att skada kadmium, vilket gör att trädet dör.

mirakel körsbär

Beskärning och formning av kronan

Omedelbart efter plantering lämnar plantan ett skott på högst 2/3 meter. Skelettgrenarna skärs till en tredje så att de är underordnade den centrala ledaren. Beskärning utförs på njurarna. Bildningen av kronan fortsätter under följande år.

Syfte att trimma:

 • skapa en halvkulisk krona;
 • ta bort konkurrenter till den centrala ledaren;
 • bli av med förtjockningen;
 • minska tillväxten.

Den halvkulformiga formen på kronan skapar de bästa förutsättningarna för luftning, belysning, uppvärmning. För att få det klipps långa grenar till en lateral tillväxt, som i sin tur förkortas med ungefär en tredjedel - till en vilande knopp.

Vertikalt växande grenar eller toppar har inte fruktknoppar; utan borttagning kommer de att bilda en andra stam. Klipp till ringen.

Grenar från skelettgrenarna riktas både utåt och inåt av kronan. Alla årliga processer inåt tas bort av ringen.

Att ändra avvikningsvinkeln för skelettgrenar från stammen hjälper till att stoppa tillväxten av ett träd: från skarp till horisontell. För att göra detta avböjs unga grenar från bagagerummet och fixeras i detta läge med en belastning eller spänning.

gren mirakel körsbär

Förbereder för vintern

För att förhindra att trädet fryser eller lider av gnagare används flera metoder:

 • stammcirkeln är böjd med torrt gräs;
 • stammen nära marken är lindad med säckväv, grangrenar;
 • före början av hårt kallt väder är kronan täckt med säckväv.

Ett ungt träd kan räddas genom att helt täcka det med snö. Men samtidigt är det nödvändigt att säkerställa att det efter upptining inte bildas en isskorpa, som inte tillåter luft att passera igenom.

Variation sprids

På 90-talet uppföddes mer än 30 sorter av vinterhärdiga ankor.

Hybriderna visade inte bara motstånd mot låga temperaturer, utan också goda utbyten i kombination med utmärkt smak av frukten.

De nya sorterna blev förälskade i trädgårdsmästare i Moskva, Leningrad-regionerna, i mellersta remsan, de södra regionerna i den europeiska delen, Ural, Sibirien och Fjärran Östern.

gult mirakelkörsbär

Duke Spartan

Kronhöjd - upp till 3 meter. Frostbeständigt trä. Lånar sig inte till svampinfektioner. Produktivitet - upp till 15 kg. Storleken på saftiga, söta och sura frukter är upp till 7 gram. Bär inte frukt utan en pollinator. Det odlas framgångsrikt i de södra regionerna i västra Sibirien.

Komsomolskaya klass

Trädet ger sin första skörd andra året efter plantering. Stammens maximala höjd överstiger inte 4 meter. Sorten fryser inte under förhållandena i Moskva-regionen. Frukt - upp till 4 gram, med surhet, mognar samtidigt i början av juli. Pollinatorer behövs för frukt.

Utmärkt Venyaminova

Duke börjar bära frukt i fyra år i närvaro av pollinerare. Det blomstrar under andra halvan av maj, fruktarna mognar i början av juli. Bären är röda, medelvikten är 6 gram, massan är rosa, juicen är färglös. Den pyramidala kronans höjd är upp till 6 meter. Blommaknoppar dör vid förlängda temperaturer under 25 grader. Sorten är utbredd i de södra regionerna, i Khabarovsk-territoriet.

körsbär

Fackla

Frostbeständig sort, lätt att avla, eftersom den inte växer över 3 meter. Högavkastande, med stora, söta och sura frukter. Planterad bredvid pollineraren. Zonerad i Leningradregionen, Central Black Earth Region.

Natt

Ny klass. Resistent mot temperaturer ner till -30 grader. Skörden börjar ett år efter plantering. Frukter är stora, söta, med tät massa, lagras under lång tid. Kräver en pollinator. Börjar bära frukt från 15 juli. Växer i trädgårdarna i Moskva-regionen, i de södra regionerna i Khabarovsk-territoriet.

Rubinovka

Låg träd, upp till 2 meter. Sorten är delvis självfruktbar, vilket gör att du kan få ett stabilt utbyte på upp till 15 kg i frånvaro av pollinerare. Det kan odlas i norra regioner där körsbär och körsbär inte växer.

körsbär i en hink

Hoppas

Ett starkt träd, upp till 6 meter högt, med en spridande krona. Produktiviteten är hög, oavsett vinterfrost. Ej mottagligt för kokcomykos, resistent mot monilios. De mörkröda, körsbärsduftiga frukterna mognar i mitten av juli. Sorten pollinerar inte själv, den är zonerad i Khabarovsk-territoriet.

Ivanovna

Stammens höjd är upp till 3 meter, kronan är sfärisk. Sötsuriga, vinrött bär mognar i slutet av juli på bukettkvistar. Trädet tål långvariga låga temperaturer utan att kompromissa med avkastningen i trädgården i den centraleuropeiska delen, västra Sibirien.

Spektakulär

Stamens höjd överstiger inte 3 meter. Frukter är söta och sura, med en körsbärssmak, som väger upp till 8 gram, mognar i slutet av juni eller början av juli, om pollinerare finns i närheten. Träet är benäget för frost, vilket leder till hertigens död. Distribueras i Krasnodar, Stavropol-territorierna.

körsbärsfrukt

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa