Beskrivning av Chernokorka körsbärsorten, avelshistoria och frostbeständighet

Oftast kan körsbärsträd odlas på personliga tomter, vilket ger små syrliga frukter som har lite gemensamt med de söta, saftiga, stora bär som säljs under säsongen på marknaden. Men om vi inte bara talar om Chernokork körsbär. Denna fruktgröda kan överraska - trädet bär frukt av en anständig storlek med utmärkt smak. Naturligtvis behöver trädet vård, och det bör odlas med hänsyn till sorts egenskaper, men alla ansträngningar som görs är mer än värdefulla.

Avelshistoria

Cherry Chernokorka är resultatet av det noggranna arbetet från ukrainska uppfödare som lyckades få en aktivt fruktbar gröda för klimatet i Ukraina och södra ryska regioner. På 70-talet av förra seklet fick Chernokorka stor popularitet, det planterades framgångsrikt i många regioner i Ukraina, såväl som i Rostov-regionen och Krasnodar-territoriet. Och fram till nu, bland ukrainska trädgårdsmästare, är det den ledande grödan bland fruktträd.

Beskrivning av sorten

Utifrån beskrivningen växer Chernokorka i form av ett kompakt lågt träd, med en spridande, välbladig krona, högst 3 meter hög. Dessa egenskaper gör att grödan är mycket enkel att ta hand om, beskära och skörda. Körsbärsskott är av medium tjocklek, är mycket flexibla, vilket ger dem ett droppande utseende.

Trädgårdsmästare bör ta hänsyn till att körsbär är benägna att svampsjukdomen coccomycosis. Det är viktigt att ta hand om förebyggande åtgärder och inspektera planteringen regelbundet.

Den har medium frostbeständighet, så den är mer lämpad för odling i södra regioner. Du kan öka motståndet genom att mata trädet under andra halvan av sommaren.

Egenskaper av Blackcork körsbär

Frukten av denna sort är mörk, rikt vinröd, stor för en körsbärsstorlek - vikten når 5 g. Köttet är köttigt, saftigt med en söt rik smak. Det övermogna bäret blir nästan svart. Sockerinnehållet är 9-11%. Enligt smakprovningen beräknas Chernokorka-frukterna till 4 poäng.

svart körsbär

Bären hålls på en stark stjälk och till och med övermogna smuldrar de inte. Inuti finns ett medelstort ben som lätt kan separeras från massan.

Mogen och fruktande

Beskrivningen bekräftar att denna kultur är mitten av mognad, de första frukterna mognar i den första tredjedelen av juni, och i mitten av sommaren kan en riklig skörd helt skördas. Kulturen börjar bära frukt först på fjärde eller femte året efter planta plantan.Det tolererar den torra sommarperioden och vinterfrostarna i de södra regionerna i Ukraina väl.

Chernokorka-sorten är självfruktbar och därför behöver pollinerande grannar. De planteras nära trädet. För detta kan du använda Lyubskaya körsbär, Donchanka körsbär, Yaroslavna, Aelita. Sorten kännetecknas av ökad produktivitet, om trädet är välskött kan du under säsongen få upp till 50-60 kg bär.

svart körsbär

Funktioner för att växa i regionerna

Bäst av allt, Chernokork-kulturen växer i de södra regionerna i Ukraina och Ryssland, den är inte lämplig för odling i norra regioner - plantor slår inte rot i en hård miljö. Ju varmare klimatet, desto tidigare börjar trädet bära frukt.

Det är värt att överväga några funktioner i odlingen av Chernokorka körsbär i regioner som inte uppfyller alla växtkrav:

  • Polissya lowland - i dessa områden kan plantering av grödor vara framgångsrik, men det rekommenderas att välja lämpliga platser - på högre höjder eller södra sluttningar.
  • Central Black Earth Region - territoriets klimat är tillräckligt allvarligt för termofila fruktträd. Men körsbärsrödodlingar finns också här, för plantering av Chernokorka rekommenderas det att ta den nedre delen av de mjuka sluttningarna.

svart körsbär

Fruktträd har inga höga krav på landets kvalitet, de kan växa på sandig och stenig jord. Men bäst av allt är att växterna rotar och ger en riklig skörd i områden av den svarta jorden, på mörk kastanj och kastanjjord.

Om ekar, askträd, hagtornar, hasselträd växer i området betyder det att sådant land är utmärkt för odling av stenfrukter, inklusive körsbärsträd.

Chernokorka är ett körsbärsträd som bär frukt rikligt med bär med goda smakegenskaper, därför är det högt uppskattat av ukrainska och ryska trädgårdsmästare. Naturligtvis kräver det en viss omsorg - regelbunden vattning, gödsling, tunnare grenar och förebyggande behandlingar. Med god vård skadar inte körsbäret och ger ägaren gott om läckra bär.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa