Beskrivning av sorter av svart körsbär Morel, Rossoshanskaya och Shokoladnitsa, plantering och skötsel

Trots att många körsbärsorter har avlats, som rotar och bär frukt inte bara i Ukraina, Moldavien, södra Ryssland, utan också i de centrala regionerna, ger svarta körsbär inte upp sina positioner. Från söta och sura bär är kompott stängda för vintern, doftande sylt och konserver tillagas, vilket är mycket smakligare än från körsbär. Voronchikhin lyckades föda upp hybridkörsbär med stora saftiga frukter genom att föda upp olika typer av trädgårdsodlingar.

Svarta körsbärsorter

Trädet växer 4-5 meter i höjd och bildar en bredpyramidala krona. Löv fäster på tjocka bladblommor, blommor visas under det tredje året av plantering. I slutet av juli mognar mörkfärgade bär på grenarna av svart körsbär, som väger cirka 6 g. Mer än ett dussin sorter av denna sort av trädgårdsväxt odlas.

beskrivning av sorter

Cherry Vladimir

I mitten av Volga-regionen, i de centrala regionerna i nordvästra Ryssland, i Volga-Vyatka-regionen, har en lång och själv infertil sort, Vladimir cherry, planterats under mycket lång tid. Trädet tolererar kalla vintrar normalt, men frostarna, som ofta kommer i maj, smuldrar och dör blommor.

Bär av en svartröd nyans med tät doftande massa mognar i slutet av juli. Små ben är väl separerade. Med korrekt skötsel och gynnsamt väder mognar cirka 20 kg söta och sura bär på trädet. Växten påverkas ofta av svampsjukdomar, bär frukt upp till 15 år, om plantera den bredvid körsbärsträdsom blommar samtidigt.

Vladimirskaya körsbär

Griot Rossoshansky

I Nordkaukasien och regionen Nedre Volga är en stenfruktsort väl etablerad, som inte är rädd för ruttna, ger ett stabilt utbyte, vilket ökar om andra svarta körsbär växer i närheten. 15-16 kg bär skördas från ett träd som är cirka 6 meter högt under de sista dagarna av juni, som skiljer sig:

 • sötaktig smak;
 • vacker mörk hud;
 • saftig och öm massa;
 • trädgårdsduft.

Körsbär av sorten Griot Rossoshansky transporteras dåligt, men de är lämpliga för att skörda sylt och kompott. Växten utsätts ofta för coccomycosis; upprepad sprutning med fungicider hjälper till att förhindra sjukdomen.

Griot Rossoshansky

Cherry Zhukovskaya

Träd av denna sort börjar blomstra och glädja sig med stora bär redan på fjärde året efter plantering. Fruktmassan är svartfärgad. Till fördelarna körsbär Zhukovskaya omfatta:

 • högt utbyte - upp till 3 hinkar från ett träd;
 • utmärkt smak;
 • utmärkt transportabilitet;
 • resistens mot större sjukdomar.

Ett bär väger ungefär 7 gram, och trädet bär frukt i två decennier, men blommorna krossas även med små frost.

bär Zhukovskaya

Rossoshanskaya Black

Och i det gynnsamma klimatet i Nordkaukasien, regionen Nedre Volga och under de svåra förhållandena i Sibirien och Transuralen, rotar en självfruktbar mängd stenfruktkultur - Rossoshanskaya Black cherry -. De första bären visas på ett tre år gammalt träd, en vuxen växt trivs med ett utbyte av 15 till 25 kg. Även om blommor bildas sent, mognar frukterna i juni.

Körsbär ser mycket vackert ut, har en rik brun färg och har en mycket trevlig massa. Från bär som normalt transporteras erhålls aromatiska kompott.

Rossoshanskaya Black

Svart Stor

Hybridkörsbäret, som verkade inte utan deltagande av den ryska uppfödaren Voronchikhin, är ett kort träd med en tät krona och långa skott. Växtbarken är mörkbrun i färgen, och bladen är blanka, med små tänder i kanterna.

Ett stort körsbärsbär har:

 • tunn hud;
 • saftig massa;
 • mättad färg;
 • söt och sur eftersmak.

stor frukt

Vissa prover väger 8 g. Trädet börjar bära frukt från fyra års ålder. Körsbär mognar under de sista dagarna av juni, förstör inte i kylskåpet på cirka 2 månader och används för att frysa, torka, göra kompott och sylt.

Sorten har inte bara fördelar utan också nackdelar. Trädet lever mindre än 20 år, påverkas av svampar.

vissa fall

Morel Bryanskaya

Denna körsbärssort odlades i Nederländerna för mer än två århundraden sedan. Beroende på variation kan den växa både som en buske och som ett träd med en frodig krona. Morel planteras i dachor och trädgårdar. En opretentiös kultur tolererar kalla vintrar väl, lider inte av svampsjukdomar, från de flesta skadedjur. Sådana sorter sprayas endast med insekticider en gång per säsong.

Morel Bryanskaya odlas industriellt i Centralregionen.

Beskrivningen av de olika intresserade gårdarna. Körsbärsglädor med söta bär som har en mörk röd färg och har en tät massa. Att plocka frukt, klippa av grenar är ganska bekvämt eftersom trädet inte sträcker sig upp. Växten blommar i slutet av maj, när frost redan är sällsynta, så den kommer att tacka dig med en utmärkt skörd för korrekt skötsel.

Morel Bryanskaya

Konsumentvaror Svart

Det låga, vackra körsbäret, vars något utplattade bär verkar vara lackat, förlorar inte sin popularitet. Sorten som heter Shirpotreb Black uppföddes i plantskolan som grundades av Ivan Michurin i början av förra seklet.

De första frukterna på trädet binds under det andra året efter plantering i marken. I juli mognar körsbär, olika:

Konsumentvaror Svart

 • anbud och fast massa;
 • sötaktig smak;
 • närvaron av surhet.

Bären är helt svartfärgade och väger cirka 4 g och ligger på en lång stjälk. Sortsutbytet ökar om körsbär växer i närheten - Vladimirskaya eller Zhukovskaya. Trädet tolererar inte kalla vintrar, lider av frost i maj.

närvaron av surhet

Minne Voronchikhina

När Effective och Prima korsades av ryska uppfödare i början av 2000-talet, uppföddes en ny sort av svart körsbär, uppkallad efter en av dem. Ett träd upp till 5 meter högt har en spridande krona, raka skott med stora knoppar, tjocka ovala blad.

Mörka körsbärsbär som väger lite mer än 5 g, köttet har samma färg, tät hud. Benet är svårt att separera. Variationen Pamyat Voronchikhina bär frukt under tredje året, under gynnsamma förhållanden på trädet från 2 till 3 hinkar med bär mognar. Cherry odlas i Central Black Earth Region. På kalla vintrar fryser plantan nästan inte, den påverkas sällan av monilios. Träden blommar tidigt, bären mognar i slutet av juni.

Minne Voronchikhina

Chokladflicka

För flera decennier sedan uppfödde ryska forskare, baserat på två sorter Lyubskaya och Shirpotreb, ett körsbär som inte är rädd för frost, bär frukt från tre års ålder och har hög transportabilitet, vilket gör det möjligt att odla det för industriella ändamål.

Bären är mörkröda, nästan chokladfärgade, innehåller mer än 12% socker och mindre än 2% syra. Benet kan lätt separeras från massan.

Trädet är cirka 2,5 m högt och har en kompakt och attraktiv krona; det blomstrar efter den 15 maj. Till fördelarna körsbär Shokoladnitsa omfatta:

mörka bär

 • torkmotstånd;
 • själv fertilitet;
 • utmärkt presentation;
 • trevlig smak.

Växten känns bra i upplysta sluttningar, älskar fruktbar lätt jord, tål inte sur jord, där vattnet stagnerar. Sorten lider ofta av sjukdomar som påverkar grödor av stenfrukter.

trevlig smak

Antracit

Små körsbärsträd med en spridande krona pryder sommarstugor och förortsområden i de centrala regionerna i Ryssland. Bär i form av hjärta och svart som kol väger upp till 5 gram, uppskattas för sin söta och sura smak, för att benet kan separeras från den saftiga massan utan problem. Cherry Anthracite kan inte skryta med ett högt utbyte. Frukten mognar under det sista decenniet av juli, är lämpliga för att göra kompott och sylt, rynkor inte under transporten, förlorar inte sin presentation.

körsbärsträd

Funktioner för att plantera svarta körsbär

Så att stenfruktgrödor inte påverkas av sjukdomar, vänligen med söta och stora bär, måste agrotekniska krav för vård och plantering följas. Var uppmärksam på valet av en plats där det svarta körsbäret kommer att vara bekvämt. Träd gillar inte skugga, de måste skyddas från drag och genomträngande vindar.

Fröplantor skickas till den beredda marken i början av våren, tills knopparna vaknar efter vinterkylan. Efter att ha grävt upp marken införs organiskt material, det behöver cirka 15 kg per kvadrat. m. Graven måste göras till ett djup av 50-60 cm, i bredd - upp till en meter.

Innan plantering skickas trädet till vattnet med "Kornevin", där det hålls i cirka 10 timmar. Körsbärssorter bör endast väljas som är lämpliga för odling i regionen.

landningsfunktioner

För plantan att slå rot:

 1. En tapp, ungefär 1,5 m hög, drivs in i gropen.
 2. Ask, jord och humus placeras på botten.
 3. Trädet placeras i en liten kulle och lämnar halsen 5 cm över markytan.
 4. Rötterna är strö med jord och vattnas.
 5. Plantan är bunden till en pinne, jorden komprimeras nära den.

Jorden är täckt med kompost eller humus med ett skikt på cirka 70 mm. Tack vare mulching förångas fukt mindre.

plantan kom till rot

Vård

För att körsbäret ska utvecklas snabbt, för att behaga med stora och söta bär, måste du ta hand om det. Landet runt unga träd bör ogräs och lossas regelbundet. De behöver mer fukt än vuxna växter. Vid torka bevattnas plantor tre gånger i månaden.

Körsbär som redan bär frukt vattnas:

 • med bildandet av äggstockar;
 • när man lägger nya njurar;
 • innan vintern börjar.

behöver vård

Varannan år matas träden med organiskt ämne och mineralgödsel. För att bilda kronan använder de beskärningen tidigt på våren med en trädgårdskniv. Se till att ta bort grenarna som växer inuti körsbärsstammen, förkorta skotten som är längre än 50-40 cm.

Kallt och fuktigt väder provocerar utvecklingen av monilios i träd. Bruna fläckar, som förekommer på bladen, passerar snabbt till stammen och bär.

små träd

Stenfrukter är ofta infekterade med svampar som orsakar kokcomykos. Sjuka träd utvecklar bruna prickar som sprids till frukten och de blir svarta och torra. För att förhindra förekomst av farliga sjukdomar i körsbär, besprutar bladen med Bordeaux-vätska, behandling med fungiciden "Skor" efter att blommorna har fallit, hjälper till att förhindra förekomsten av farliga sjukdomar i körsbär.

Trädgårdsträd lider av invasionen av vivlar, bladlöss, mal.För att bekämpa parasiter tidigt på våren, använd "Nitrafen" eller "Actellik".

Så att unga växter inte skadas av gnagare, för vintern, är stammarna lindade med syntetiskt tyg eller täckt med tallnålar.

våt skörd

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa