Beskrivning och egenskaper hos Bystrinka körsbärsorten, historia, plantering och vård

Körsbärsrödodlingen är en trädgårdsmästares dröm, men ibland måste du möta svårigheter. Rätt variation hjälper dig att undvika vanliga misstag. Bystrinka körsbär är understora, men givande och opretentiös. Det är lätt att odla dem på webbplatsen, även en nybörjare kan hantera den här uppgiften.

Ursprungshistoria

Den relativt unga bystrinka körsbärsorten har varit tillgänglig för allmänheten sedan 2004. Ryska uppfödare har utvecklat en sort speciellt för den mellersta körfältet.

Cherry Orchard

Författare:

 • Kolesnikova A.F.;
 • Mikheeva M.V .;
 • Zhdanova G.B.

Den anpassade sorten är frosthård och produktiv

Bystrinka-sorter

Beskrivning av sorten

Det är inte ovanligt att en trädgårdsmästare gör misstaget att odla ett träd. Därför rekommenderas erfarna sommarinvånare att studera beskrivningen av sorten.

Trädet är inte högt, 2-2,5 m. Kronen är inte tät, i form av en boll. Utbytet är 20 kg per träd, med omsorg. Bystrinka uppskattas av trädgårdsmästare för bekvämligheten av skörd och krävande vård.

Blommande och fruktande är väldigt tidigt, i maj kör körsbäret trädgårdsmästaren med färg, och de första frukterna skördas i början av juli.

blommande och fruktande

Bär är ovala, väger 4,5 g, vinröd nyans. Enligt smakarna fick Bystrinka 4,3 poäng. Det har ett litet ben som lätt kan separeras från massan. Av denna anledning använder hemmafruar det aktivt för alla förberedelser för vintern:

 • sylt;
 • sylt;
 • juicer;
 • kompoter och mer.

Körsbär är frysta och konsumeras färska.

Ovala bär

Landningsregler

Körsbär planteras på våren och hösten. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att göra detta på våren, så plantan har fler chanser att slå sig ner på en ny plats:

 1. Korrekt val av landningsplatsen. Jorden ska vara icke-sur, lerande eller sandig ler. En plats som är väl värmd av solen och skyddad från drag krävs.
 2. Plantor urval. Ett friskt träd rotar snabbare och börjar växa. Det är nödvändigt att uppmärksamma rotsystemet och förekomsten av sprickor i bagagerummet.
 3. Rätt passform. Innan en planta planteras placeras den i en lösning som stimulerar rotsystemets tillväxt. Sedan förbereds en grop för plantering 60 * 70 cm. Avståndet mellan träden är 2,5 m. Installation av ett stöd krävs, ett bräckligt träd behöver stöd. Rotkragen ska förbli över ytan efter att plantan har täckts med mark.

Att uppfylla dessa krav hjälper plantan att slå rot och växa snabbare.

en tallrik med bär

Vård

När trädet planterats måste du ta hand om det. Genom att uppfylla vanliga jordbruksmetoder, med beaktande av sorts egenskaper, kommer trädgårdsmästaren att få det deklarerade utbytet.

beskärning

Understora Bystrinka körsbär kräver särskild uppmärksamhet i detta avseende.Strikt kontroll av krontillväxt krävs. Från och med det första leveåret på en ny plats bildas körsbäret.

En årlig planta klipps i en höjd av 50-70 cm, 5 cm över den sista knoppen. I en tvååring finns åtta skelettgrenar kvar, resten tas bort. Själva grenarna förkortas med en tredjedel av längden. Ytterligare utformning är att ta bort svaga grenar.

Undersized körsbär

Vattning

Första gången är det nödvändigt att vattna unga träd regelbundet. Beroende på väderförhållanden vattnas det en gång varannan vecka. Du behöver inte hälla och låta körsbär torka.

Gödsel

Varje trädgårdsmästare har sin egen åsikt i denna fråga. Men alla är eniga om en sak, till en början finns det inget behov av att mata körsbär.

Efterföljande år befruktar 3 gånger per säsong:

 • tidigt på våren, långt innan blomningen;
 • under blomningen;
 • på hösten som förberedelse för vintern.

En snabb befruktning hjälper trädet att bära frukt och bekämpa patogener.

blommande period

Sjukdomar och skadedjur

Om du tar hand om träden ordentligt kommer de inte att skada. Bystrinka har en genomsnittlig immunitet mot sjukdomar. Det är lämpligt att utföra förebyggande behandling av träd på våren tills knopparna sväller.

För närvarande används kemikalier eller folkläkemedel, beroende på trädgårdsmästarnas önskemål.

Bystrinka är ett körsbär som passar trädgårdsmästare med små sommarstugor. Det tar inte mycket utrymme och kräver inte mycket ansträngning för att växa.

ta hand om frukten

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa