Beskrivning och egenskaper hos körsbärsorten Bulatnikovskaya, finesserna för odling och vård

Det räcker inte för en trädgårdsmästare att bara plantera ett träd, det är nödvändigt att skörda från det. Därför är det många som närmar sig valet av sorter för odling. Bulatnikovskaya körsbär fick trots sitt unga ålder ett kall från trädgårdsmästare. Bland de många positiva egenskaperna finns frostbeständighet, en rik skörd, hög immunitet och andra kvaliteter.

Beskrivning av sorten

Bekanta med trädet börjar långt innan det planteras på platsen. Erfaren sommarinvånare och nybörjare, innan de beslutar sig för att odla en art, studera beskrivningen av grödssorten. Denna information gör det möjligt att förstå vilka funktioner växter har, hur man planterar och odlar dem korrekt.

körsbär Bulatnikovskaya

Jämfört med andra sorter är körsbäret litet, cirka 3 m. Grenarna sprider sig, men ändå kan du inte kalla dem särskilt täta. Blommor är vita med en rosa färgton.

Barken på trädet är aska bara upp till den första skelettgrenen. Detta skiljer variationen från andra, eftersom det är ett karakteristiskt drag.

Bulatnikovskaya körsbär har små ben som lätt kan tas bort. Därför används sorten ofta för alla tillagningsmetoder. Hemmafruerna använder den för att laga mat, konserver, sylt och andra desserter för vintern. Bäret är fryst och hålls i kyla länge.

frukt variation

Fördelar och nackdelar

Varje växt har positiva och negativa egenskaper. Varje trädgårdsmästare har sin egen inställning till dessa egenskaper.

Fördelar:

 • skördvolym;
 • anspråkslöshet;
 • vinterhårdhet;
 • själv fertilitet;
 • hög immunitet;
 • krävande för jordens sammansättning;
 • fruktens mångsidighet;
 • lätt avtagbart ben.

minuses:

 • lågprovning poäng 3,9 poäng;
 • icke-samtidig mognad;
 • liten frukt.

Närvaron av nackdelar hindrar inte att sorten får en procentandel av populariteten bland trädgårdsmästare.

hög immunitet

Växande funktioner

Om du tänker på planterings- och underhållskrav hjälper dig att odla en hälsosam planta som ger en rik skörd.

Sitsval

Webbplatsen väljs i solen, skyddad från utkast. Ett annat viktigt villkor är att grundvattnet ska vara minst 3-4 m djup. Det får inte finnas något stillastående vatten nära trädet. Annars börjar rötterna att ruttna.

landningskrav

Landning

En plats under ett träd förbereds på hösten, grävs upp och humus introduceras. Efter 14 dagar ska du förbereda en landningsgrop 70 * 90 cm.

Trädgårdsmästare rekommenderar att plantera 2-åriga plantor, plantera dem på våren. Detta ger unga träd bättre chans att rota väl och förbereda sig för vintern.

Dränering placeras längst ner i planteringsgropen. Sedan återställs stödet, som trädet sedan är bundet till.Plantan är täckt så att rotkragen förblir över marken. Jorden är tampad lite, vattnas väl.

Vård

Hälften av framgången beror på korrekt vård. Genom att följa standardtekniker kan trädgårdsmästaren växa ett friskt och starkt träd som ger en skörd i 10-15 år.

röda kluster

Vattning

Vattna trädet när överjordarna torkar upp. Först vattnas Bulatnikovskaya körsbär en gång varannan vecka, beroende på vädret. Därefter minskas antalet vattningar, men vattenvolymen ökar.

För att bibehålla fukt rekommenderas att lossa och bortskaffa bagagerumets cirkel.

beskärning

Producenterna hävdar att körsbär inte behöver beskäras. Detta gäller endast formativt, men sanitet är nödvändigt. Som torra, deformerade eller sjuka grenar gör det svårt för trädet att växa ytterligare.

färdiga bär

Egenskaper hos fostret

Bärvikt 3,2 g, mörkröd färg. Smakegenskaperna är sämre än många andra sorter. Men detta förhindrar inte att hemmafruar använder bär för att förbereda vinterförberedelser. Mognad är ojämn, skörden skördas i flera steg.

Sjukdomar och skadedjur

Med förbehåll för normerna för plantering och vård motstår trädet oberoende av många patogener. Men förebyggande behandlingar är inte överflödiga. Alla träd i trädgården besprutas tidigt på våren. Använd kemikalier eller folkläkemedel. Beslutet om användning av kemikalier förblir hos trädgårdsmästaren.

Cherry Bulatnikovskaya är låg och fruktig, därför är den populär bland trädgårdsmästare med små sommarstugor.

Egenskaper hos fostret

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa