Beskrivning av körsbärsorten Brusnitsyna, utbyte och frostbeständighet

Cherry är en läcker och hälsosam frukt som odlas i varje trädgård. Det finns många körsbärsorter - registrerade och oregistrerade. En av de oregistrerade, kännetecknade av dess kvaliteter och opretentiöshet, är Brusnitsyn körsbärsorten.

Beskrivning av sorten

Cherry Brusnitsyna - lignifierade låga buskar med spridande grenar, ett stort antal frukter. Tillhör Pink-familjen, släktet Plum, subgenus Vanligt körsbär. Från det latinska språket "Cerasus - körsbär" kommer namnet från staden Kerazund, från vilken körsbärsplantor först exporterades till Rom. Följande är kännetecknen för Brusnitsyn körsbärsorten.

Buskarna växer upp till 200 cm i höjd, blommar rikligt på fjärde-femte året, varefter gröna frukter bildas, som, när de mognar, blir röda. Blommor blommar i mitten av slutet av maj.

Frukterna är stora, runda, vikten av ett bär är upp till 6 g. Inuti bäret finns en liten rund grop, lätt separerad från massan. Frukten har en söt och sur smak, massan är köttig, saftig. Den årliga avkastningen för en vuxen växt är 12-20 kg.

Förra årets skott har ett lignifierat utseende, barken är brungrå, unga skott är gröna. Grenarna är flexibla och lämpar sig väl för beskärningssax. Bladen är glansiga, ljusgröna ovan, ljusgröna nedan. Petiole, elliptisk, upp till 8 cm lång, spetsig i slutet. Kanten på bladen har små tandstockar.

körsbär brusnitsyna

Rotsystemet är kraftfullt och växer upp till 1,5-2 m i djup och bredd. Sorten är lämplig för odling i en frostbeständighetszon 3-4, tål frost mot -40 ° C, norra Ryssland. Cherry Brusnitsyna är en tidig sort, blomningen varar 2,5-3 veckor.

Fördelar och nackdelar

En av de viktigaste fördelarna med Brusnitsyn körsbärsorten är dess enkelhet i odling:

 1. Sorten är resistent mot svår frost och temperaturer. Tål upp till -40 ° C.
 2. Frukten mognar snabbt, avkastningen är hög.
 3. Resistent mot sjukdom.
 4. Opretentiös för odlingsplatsen och marken.
 5. Prisvärd och bekväm skördhöjd.
 6. Själv fertilitet. Blommornas förmåga att pollineras med sitt eget pollen, vilket är en särskilt värdefull fördel i odlingsförhållanden i norra regioner med instabila väderförhållanden.

körsbär brusnitsyna

Den huvudsakliga nackdelen med den beskrivna Brusnitsyn körsbärsorten är att den kräver ett noggrant val av en plats, stängd från starka vindvindar och drag. Kultivaren kräver formativ beskärning årligen. För mer pollination av blommor kan du plantera Mayak körsbärsorten i närheten, vilket kommer att öka avkastningen med 10-20%.

Funktioner av plantering och vård

Om alla agrotekniska förhållanden för odling av Brusnitsyn körsbär observeras, kan 20 kg frukt tas bort från och med det fjärde året för tillväxt.

Odlingsförhållanden

Jorden ska vara sandig ler, pH-nivån är neutral (5,5-7). Den mest framgångsrika planteringsplatsen är trädgårdens västra, sydvästra sida. Nära ett staket eller bygga väggar. De planteras från dem på ett avstånd av 2-3 m så att busken kan växa. En ung växt bör planteras på en solig plats eller i delvis skugga.

körsbär brusnitsyna

Det första övervintringsåret bör åtföljas av ett varmt skydd och hög hilling av plantan. Det är mycket viktigt att det underjordiska vattnet ligger djupt - mer än 2,5 m. Bevattning utförs 1-2 gånger i veckan i torrt väder, 20-40 liter vatten runt busken. Unga plantor bör vattnas oftare - 2-3 gånger i veckan.

Små spår bör göras runt busken för att dränera överskottsvatten, särskilt i kraftiga, kraftiga regn.

Gödselmedel appliceras 2-3 gånger per säsong. För första gången efter vårens tining, före spirande, appliceras gödselmedel med kväve under busken. Under blomningen används fosfor-kaliumgödselmedel. Innan man förbereder sig för vintern appliceras komplexa eller mikronäringsgödselmedel.

fosfor-kaliumgödsel

Förebyggande sprutning mot skadedjur och sjukdomar utförs på våren när unga löv visas. Beskärning utförs årligen på våren, frusna, skadade skott avskuras och typen av buske bildas också. Det är mycket viktigt att det inte finns ogräs och sjuka träd runt busken. Jorden lossas 1-2 gånger i månaden, beroende på väderförhållandena.

Planteringsstadier i marken

Den gynnsamma tiden för plantering av Brusnitsyn körsbär är våren, april-maj:

 1. Förbered gropen. Djupet och bredden på hålet bör vara 1,5-2 gånger plantens rotsystem. Lägg ett dräneringsskikt på botten för att avlägsna överflödigt fukt. Nästa skikt är organisk gödningsmedel - ruttna gödsel, droppningar, kompost, torv, barrhumus.
 2. Förbered plantan. Blötlägg i vatten i 3-5 timmar, medan du kan lägga till en rotstimulator.
 3. Häll den beredda gropen med vatten - 1-2 hinkar.
 4. Behandla växternas rötter i en manganlösning innan du planterar, rengör eller tar bort skadad av skadedjur.
 5. Plantan planteras i ett hål och strö med en blandning av jord och sand.

plantering körsbär

Efter plantering vattnas inte plantan ovanifrån, vattningen utförs efter 3-4 dagar.

Viktig! Om plantan är svag, innan du planterar den i hålet, bör du slå fast stödet - en pinne, metallbeslag i hålet, och bara sedan plantera plantan. På detta sätt skadas inte körsbärsrötterna av stödet.

Sjukdomar och skadedjur

Sorten Brusnitsyna är resistent mot sjukdomar, men om reglerna för utfodring eller beskärning inte följs, minskar växtens skyddsegenskaper och sjukdomar kan uppstå.

De underlättas också av vått, varmt väder, långvariga regn, brist på skörd av fallna löv:

 1. Coccomycosis är en svampsjukdom som manifesterar sig i form av små bruna fläckar, som gradvis växer och smälter samman till en plats på bladet. Sedan torkar fläckarna och faller av, vilket lämnar hål i lakan.
 2. Monilios (fruktrötning) - en svampsjukdom påverkar växternas frukter, vita sporer visas på dem. Platsen för lesionen blir brun, varefter körsbäret faller eller kan mumifiera och hänga tills frost.

Oftast finns sådana skadedjur på körsbär:

 1. Körsbärsfluga.
 2. Cherry vivel.
 3. Sawfly.
 4. Bladlus.

För att växten ska ha en bestående immunitet mot skadedjur bör den sprayas med förebyggande läkemedel. Cherry Brusnitsyna är en sort som är lämplig för konservering, torkning, frysning utan stora förluster av näringsämnen och smak. En viktig regel för odling av denna sort är efterlevnad av agrotekniska förhållanden och förebyggande åtgärder.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa