Beskrivning och kännetecken för Apukhtinskaya körsbärsorten, plantering och skötsel

Att plantera fruktträd är en komplex process som kräver förberedelse från trädgårdsmästaren. Det är viktigt att välja rätt bland en mängd olika sorter att växa. Beskrivningen av körsbärsorten Apukhtinskaya visar att trädet är resistent, fruktbart och har immunitet mot vissa sjukdomar. Dessutom har det också många fördelar, som sommarinvånarna älskar och väljer.

Beskrivning av sorten

Innan du tar det slutliga valet, bör du studera beskrivningen av Apukhtinskaya körsbärsorten. Med hänsyn till en del av finesserna kommer det att hjälpa till att få en stabil, årlig skörd, oavsett externa faktorer. Vissa funktioner i trädet har förvandlats till sorts värdighet, varför sommaren invånare litar på honom och fortsätter att plantera körsbär i sina tomter. Apukhtinskaya körsbär är självfruktbart, så det finns inget behov att plantera en pollinator i närheten.

Mognas sent, men det stör inte sommarinvånarna. Det som är viktigt är att fruktens smakegenskaper är utmärkta. På grund av detta används de för skörd på vintern eller färsk konsumtion.

Egenskaper av trädet och frukt

Denna information hjälper dig att välja rätt plats för landning och ta hänsyn till alla nödvändiga nyanser. Studien av egenskaper gör det möjligt att undvika misstag när man växer:

 • trädhöjd 2,5-3 m;
 • liknar en buske utåt;
 • hängande grenar;
 • skuggan av blommor är vit;
 • mognar i augusti.

körsbär apukhtinskaya

Frukten faller inte av trädet, så den gradvisa mogningen stör inte en engångsskörd. Frukten är hjärtformade, huden är blank, tunn. Bärens nyans är djupröd. I genomsnitt väger körsbär 4 g och smakar surt. Men detta hindrar inte dem från att konsumeras färskt. Dessutom är frukterna från detta träd utmärkta för att förbereda vinterförberedelser, torka och frysa.

Landningsregler

För att trädet ska växa och bära frukt, rekommenderas det att strikt följa rekommendationerna från specialister när du planterar. Annars kommer resultatet att bli mycket lägre än vad tillverkarna har angett.

plantering körsbär

Sapling val

Löften för den framtida skörden beror på det rätta valet av plantor. Det är tillrådligt att transplantera körsbär i en ålder av 1-2 år, de rotar bäst. Det framtida trädet ska vara friskt och jämnt. Inga synliga tecken på deformation.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt rötter, de måste vara välutvecklade, ha kraftfulla laterala grenar från huvudroten.

Att välja en landningsplats

Varje körsbär älskar värme, ljus och ett lugnt hörn. På en sådan plats mår hon bra och växer snabbt.Det är bättre att inte använda lågland för plantering, det är bättre att välja en plats på en kulle. En liten plantor behöver solljus, det kan inte skuggas.

plantering körsbär

Jordberedning

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt jordens sammansättning, den måste vara näringsrik, neutral eller svagt sur. Lerjord blandas med sand och torv och mycket sur jord med dolomitmjöl eller kalk. Detta hjälper till att neutralisera onödiga mineraler och hjälper den unga växten att växa.

Under 14-20 dagar före plantering införs humus med nitroammophos, blandas noggrant och lämnas ett tag.

Planteringsstadier

Efter att landningsplatsen har valts och marken har beredts förbereds groparna. Storlek 80 * 60, om flera plantor planteras samtidigt, är avståndet mellan hålen minst 3 m. Nästa steg är att installera stödet. Den ligger i mitten och hamras. Därefter knytas en ung körsbär till den.

insats i gropen

När de planterar övervakar de noggrant trädets rötter, de fördelas jämnt och strös gradvis med jord till rotkragen. Jorden runt plantan är trampad och vattnas och försöker att inte suddas rötter. Lägg vid behov till mer jord. Det sista steget är mulching, det hjälper till att bibehålla fukt och förhindra ogräs.

Vård

Efter plantering av ett fruktträd krävs kvalitetsvård. Volymen för den framtida skörden beror på trädgårdsmästarnas ansträngningar. Implementering av grundläggande jordbruksmetoder hjälper till att få mer frukt än från träd som inte vårdas.

vattna körsbär

Vattning

Det speciella med Apukhtinskaya körsbäret är att det praktiskt taget inte kräver vattning. Vattna trädet under plantering och därefter under långvarig torka. En gång var tionde dag. Resten av tiden räcker naturlig nederbörd för hennes våg.

beskärning

En måste-ha-process som ökar avkastningen för alla träd. Det finns två typer av trimning:

 • formande;
 • sanitär.

Den första beskärningsmetoden genomförs säsongsmässigt, på våren och hösten. Den andra är konstant, för i sjuka processen tas torra och deformerade grenar bort. Bildandet av kronan börjar från det första året. Apukhtinskaya körsbär tolererar lätt beskärning, vilket har en positiv effekt på skörden.

körsbärstrimla

Toppdressing

Du behöver inte utfodra omedelbart efter plantering i ett år. Nästa år matar de:

 • på våren under blomning med urea eller ammoniumnitrat;
 • efter blomning med organiska ämnen;
 • under mognad med urea;
 • på senhösten läggs grönsaksskalor eller humus runt anpassningen.

Det är viktigt att observera åtgärden i allt, det är bättre att inte utfodra än att överfoder.

Bekämpning av skadedjur och sjukdomar

Ett viktigt steg för att odla ett träd är att bekämpa sjukdomar och attackera insekter. Effektiva metoder är användning av kemikalier. Resultatet är högkvalitativt och hållbart, men skadliga ämnen kvarhålls i växten och kommer in i frukterna. Det rekommenderas att använda folkmetoder, deras minus är en kort giltighetsperiod.

Apukhtinskaya körsbär är opretentiös och krävande att ta hand om, så även en nybörjare kan odla den.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa